Help, je wordt kaal

Oké, het is niet helemaal je eigen fout... Ook een paar kleine dingen, zoals genetica en hormonen, zijn de schuld van het kaal worden. Daarbij ben je niet de enige, want 40% van de Nederlanse en Belgische mannen heeft last van haarverlies. Echter, als je jezelf niet snel wilt betrappen op die gevaarlijke inhammen, zijn hier een paar basistips voor je om toe te passen in je dagelijkse routine.

Man buns maken je kaal

Ja, het is helaas waar dat een kontje kan zorgen voor kaalheid. En de oorzaak heeft ook nog een wetenschappelijke naam. Het heet Traction Alopecia, wat betekent dat een voortdurende spanning en tractie op jouw haar, invloed kan hebben op de haarzakjes, waardoor het haar langzaam uit de haarzakjes wordt getrokken.

Een droge hoofdhuid en kaalheid

Jouw hoofdhuid heeft ook vocht nodig, net als elke andere huid van jouw lichaam. Maar als je producten met een hoog alcoholgehalte gebruikt, dan krijg je eerder last van kaalheid. Voorkom het kaal worden en investeer in een kwalitatief product, reinig je hoofdhuid met een natuurlijke en uitgebalanceerde shampoo die je hoofdhuid niet uitdroogt of zorgt voor andere hoofdhuidproblemen.

In de Moquer shop hebben we heel veel professionele producten om jouw haar te wassen en te verzorgen, zonder dat je hoofdhuid er teveel hoeft onder te lijden. Dus, minder snel kans op kale plekken door een minder kwalitatief product. Het beste gebruik je een shampoo zonder parabenen, sulfaten en siliconen.

Nieuwste shampoo zonder sulfaten en parabenen en siliconen

Het UV-seizoen

Gedurende de zomerdagen ben je wellicht veel te vinden op het strand of in het zwembad. Je besteedt veel uren in de zon en je haar is doordrenkt in chloor na een duik in het zwembad. Zorg ervoor dat je tijdens het UV-seizoen ervoor zorgt dat je een hydraterende routine hebt. Chloor en UV dragen alleen maar bij aan de broze structuur en verzwakking van je haar (waardoor je eerder haar kan verliezen en kaalheid kunt ervaren).

Denk je dat echte mannen geen conditioner gebruiken? Degene die van hun haar houden doen dat zeker wel. Versterk jouw haar en verzorg je hoofdhuid met zoveel mogelijk vocht en gebruik een conditioner zonder siliconen. Wanneer je haar nog meer vocht en hydratatie nodig heeft, dan kan je kijken naar een goede haarolie.

Nieuwste conditioners voor mannen zonder siliconen

Een gevoelige hoofdhuid

Mannen hebben ook gevoelens! Weet je wat ze nog meer hebben? Een gevoelige huid. Wanneer je ook een gevoelige hoofdhuid hebt, dan is Moquer er om je een tip te geven! Ga naar je douche, bekijk de ingredienten op je shampoos en andere producten, en kijk extra kritisch naar producten diet natriumlaurylsulfaat (SLS) bevatten.

Het werkt namelijk als een schoonmaakmiddel, waarbij je haar wordt gereinigd van zijn natuurlijke oliën. Voor mannen met een gevoelige huid is dit vooral erg vervelend. Je kunt namelijk SLS gebruiken om een ​​motor te ontvetten. En dat klinkt toch niet als iets dat is ontworpen voor een hoofdhuid? Wanneer je er gevoelig voor bent, dan is dit niet goed voor je hoofdhuid en daardoor kan het kaalheid veroorzaken door jeuk en dergelijke.

Warm water en koud water

Ooit gehoord van een koude douche? Het wassen met warm water is uiteraard goed, omdat dit de haarschubben (aan de zijkant van het haar) opent, waardoor er een diepere reiniging en hydratering mogelijk is.

Maar als je op zoek bent naar extra manieren om jouw hoofdhuid te beschermen en de kans op kaalheid te verminderen, dan kan je even aan het einde van een douchbeurt het haar spoelen met koud water. Als een afdichtmiddel sluit het koude water jouw haarschubben weer. Dan heb je weer beter beschermd haar, minder gebroken haren, en meer glans en minder zorgen. Ideaal toch? Daarnaast heeft koud water nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Conclusie

Uiteraard is in veel gevallen niet veel te doen aan jouw kaalheid. Vooral wanneer je weet dat je last hebt van erfelijke kaalheid. Een haartransplantatie kan een laatste redmiddel zijn, maar het liefst wil je het niet zo ver laten komen. Daarom is het belangrijk om in ieder geval goed voor je haar en hoofdhuid te zorgen, zodat je zeker weet dat het niet je eigen schuld is dat je kaal wordt. Goede producten zijn daarbij belangrijk en gelukkig hebben we in de Moquer shop honderden producten om je daarbij te helpen.

Mocht je helaas toch al verder in het proces zijn en redelijk kaal zijn, dan is het belangrijk om een goed kapsel aan te meten waardoor het minder opvalt. Daarvoor kan je deze blog post eens lezen! 

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, haarverzorging en grooming. In onze Moquer shop vindt je daarnaast meer dan 900 producten om jouw te helpen met jouw beste look!