Wordt je kaal?

Je wordt kaal… en het is je eigen schuld. Dit kan je doen!

Oké, het is niet helemaal je eigen fout… Ook een paar kleine dingen zoals genetica en hormonen zijn de schuld van het kaal worden. Daarbij ben je niet de enige, 40% van de Nederlanse mannen heeft last van haarverlies. Echter, als je jezelf niet snel wil betrappen op die gevaarlijke inhammen, hebben wij hier een paar basis tips voor in je dagelijkse routine.

Man buns maken je kaal

Jep, het is waar. En de oorzaak heeft ook nog een wetenschappelijke naam. Het heet Traction Alopecia, wat betekent dat een voortdurende spanning en tractie op jouw haar, invloed kan hebben op de haarzakjes waardoor het haar langzaam uit de haarzakjes wordt getrokken.

Een droge hoofdhuid

Jouw hoofdhuid heeft ook vocht nodig, net als elke andere huid van jouw lichaam. Maar als je producten met een hoog alcoholgehalte gebruikt, dan krijg je eerder een kale plek. Voorkom het kaal worden en investeer in een kwalitatief product, reinig je hoofdhuid met een natuurlijke en uitgebalanceerde shampoo die je hoofdhuid niet uitdroogt. Wij raden de O’Douds Apothecary Shampoo of de Hanz de Fuko Natural Shampoo aan. En vergeet ook niet de bijpassende conditioners. Mits je nog beter voor je haar wilt zorgen raden wij aan om je haar te stylen met een haarcrème, bijvoorbeeld de Hanz de Fuko Scheme Creme.

Het UV seizoen

Gedurende de zomerdagen ben je wellicht veel te vinden op het strand of in het zwembad, je besteedt veel uren in de zon en je haar is doordrenkt in chloor na een duik in het zwembad… Zorg ervoor dat je tijdens het UV-seizoen ervoor zorgt dat je een hydraterende routine hebt. Chloor en UV dragen alleen maar bij aan de brosse structuur en verzwakking van je haar (waardoor je eerder haar kan verliezen). Denk je dat echte mannen geen conditioner gebruiken? Degene die van hun haar houden doen dat zeker. Versterk jouw haar en verzorg je hoofdhuid met zo veel mogelijk vocht!

Een Gevoelige Hoofdhuid

Mannen hebben ook gevoelens! Weet je wat ze nog meer hebben? Een gevoelige huid 🙂 Mits je ook een gevoelige hoofdhuid hebt dan is Moquer er om je een tip te geven! Ga naar je douche, bekijk de ingredienten op je shampoos en andere producten, en kijk extra kirtisch naar producten met natriumlaurylsulfaat (SLS) bevat. Het werkt namelijk als een schoonmaakmiddel, waarbij je haar wordt gereinigd van zijn natuurlijke oliën. Voor mannen met een gevoelige huid is dit vooral erg vervelend. Je kunt namelijk SLS gebruiken om een ​​motor te ontvetten. En dat klinkt toch niet als iets dat is ontworpen voor een hoofdhuid?

Warm water en koud water

Ooit gehoord van een koude douche? Het wassen met warm water is uiteraard goed, omdat dit de haarschubben (aan de zijkant van het haar) opent, waardoor er een diepere reiniging & hydratering mogelijk is.
Maar als je op zoek bent naar extra manieren om jouw hoofdhuid te beschermen, dan kan je even aan het einde van een douche beurt  het haar spoelen met kouder water. Als een afdichtmiddel sluit het koude water jouw haarschubben weer. Dan heb je weer beter beschermd haar, minder gebroken haren, en meer glans en minder zorgen. Cool toch?