tattoo verzorging

Tattoos of tatoeages zijn een unieke manier om jezelf te onderscheiden en vaak zeer persoonlijk. En als het goed is, laat je ze zetten voor altijd. En dan is het belangrijk om je tatoeages goed te verzorgen natuurlijk.

Het gaan dan om de verzorging van je tattoos direct na het zetten, maar ook wanneer je ze eventueel al een tijdje hebt. Oudere tattoos kunnen soms wat kleur verliezen, maar met het juiste onderheid verklein je die kans. Vandaar deze blog post, zodat jij kan gaan voor de beste tattoo verzorging.

Tattoo verzorging voor nieuwe tatoeages

Wanneer je tatoeage net gezet is, dan vergt het uiteraard de meeste verzorging. Je huid moet helen en je wilt je tattoo niet beschadigen.

Normaal gesproken zal de tattoo shop je nieuwe tatoeage insmeren en dan een verbandje eroverheen doen. Deze moet 24 uur lang blijven zitten voordat je het verbandje kan verwijderen.

Nadat het verbandje eraf mag, is het zaak om je tattoo goed schoon en gehydrateerd te houden. Was je tatoeage twee keer per dag met water en een tattoo wash of een antibacteriële zeep. Dep daarna je huid zachtjes droog.

Daarna dien je een goede lotion aan te brengen, zoals vaseline, of bijvoorbeeld een tattoo lotion. In de Moquer shop hebben we verschillende producten die speciaal zijn gemaakt om jouw tattoos mooi te houden.

Tattoo verzorgingsproducten voor mannen:

Het is ook heel belangrijk om de eerste twee weken niet te gaan zonnen met je nieuwe tattoo of om te gaan zwemmen. Wacht daar even mee en herhaal het bovenstaande proces voor op zijn minst 2 weken, maar het liefst 4 weken wanneer je gaat voor de optimale tattoo verzorging.

Wat wel of niet te doen met (nieuwe) tattoos

Wat is verstandig om te doen met nieuwe tatoeages om het genezingsproces te bevorderen en de tatoeage mooi te houden. Er zijn verschillende zaken om goed op te letten.

Dit kan je beter wel doen met nieuwe inkt.

  1. Blijf goed hydrateren, dus gebruik een tattoo lotion of vaseline.
  2. Draag kleren die niet aan je tatoeage kunnen blijven plakken.
  3. Zorg voor een goede reiniging van je tattoo met een tattoo wash of antibacteriële zeep.

Dit kan je beter niet doen met een nieuwe tatoeage:

  1. Ga niet krabben aan wondjes, want dat kan een infectie veroorzaken en zelfs invloed hebben op de kleur.
  2. Ga niet zonnen zonder zonnebrand. Je dient echt op zijn minst factor 40-50 aan te brengen op je tatoeage, maar de beste tattoo verzorging is om je tattoo te bedekken bij langdurige blootstelling aan de zon. Veilig zonnen is heel belangrijk.
  3. Als laatste kan je beter niet te warm douchen. Dat is niet goed voor je helende huid en kan ook de kleur beïnvloeden.

Tattoo verzorging voor oudere tatoeages

Wellicht loop je al de nodige jaren rond met jouw mooie tatoeage(s) en wil je ze een klein beetje nieuw leven in blazen en de kleur weer iets mooie later uitkomen.

Helaas is het vervagen van een tattoo realiteit en daar ga je niets aan veranderen. Vooral op je handen of andere plekken op je huid die veel blootstaan aan de elementen, zal een tatoeage sneller vervangen.

Wat kan je het beste doen om je oudere tattoos weer nieuw leven in te blazen?

tatoeage verzorgen

1.       Mocht je al een tijdje geen goede moisturizer of tattoo lotion meer gebruiken, dan is dat de eerste stap om te nemen om weer een goede tattoo verzorging op te starten. Hydratatie is zo enorm belangrijk voor je huid, dus ook zeker voor je tatoeage.

Een beter gehydrateerde huid zal ervoor zorgen dat de kleuren beter tot zijn recht komen en geeft je inkt weer een verfriste look.

2.       In lijn met het bovenstaande is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Roken, teveel alcohol en slechte voeding zijn niet goed voor je huid, dus ook niet voor je tattoos. En het is ook heel belangrijk om genoeg water te drinken om die hydratatie op peil te houden van binnenuit.

3.       Ook als je tatoeage niet meer nieuw is en alles goed genezen is, dan moet je nog steeds wel een goede zonnebrand gebruiken of eventueel een moisturizer of body lotion met SPF.

4.       Het exfoliëren van je huid is ook onderdeel van een goede tattoo verzorging. Scrubben is niet slecht voor je tatoeage, want dat zijn twee verschillende huidlagen. Scrubben helpt juist om dode huidcellen en viezigheid te verwijderen, zodat je ook minder snel kans hebt op huidinfecties.

5.       Op gewicht blijven werkt ook in je voordeel. Je huid is het grootste orgaan en rekt met je mee, dus ook je tatoeage kan meerekken. Uiteraard is op gewicht blijven niet alleen goed voor je inkt, maar ook voor je algehele gezondheid.

Wat als tattoo verzorging alleen niet genoeg is?

Hoeveel je tatoo vervaagt over de jaren is persoonlijk en als je merkt dat goede hydratatie met tattoo lotion en vaseline het niet beter maakt, dan kan je kijken naar meer ingrijpende oplossingen.

Tattoo bij laten werken

Je kan elke tien jaar bijvoorbeeld je tatoeages laten bijwerken om deze er weer kleurrijk en fris uit te laten zien. Een goede tattoo studio kan dat voor je doen en dan kan je er weer jaren tegenaan.

Tattoo weg laten laseren

Een nog ingrijpendere behandeling is om je tattoo weg te laten laseren. Als je tatoeage echt niet meer mooi is of je bent zelf niet meer tevreden over de tattoo die je jaren geleden hebt laten zetten, dan kan je ervoor kiezen om deze weg te laten laseren.

Overleg zoiets altijd met je dermatoloog, want het is een ingrijpende beslissing en het resultaat is bijna nooit perfect. Je zal het vermoedelijk blijven zien of je huidstructuur zal lichtelijk anders zijn.

Conclusie

Tattoos zijn zeer uniek en persoonlijk. Daarom wil je er goed voor zorgen en de kleuren zo lang mogelijk intact houden. Gelukkig kan dat met de juiste tattoo verzorging en huidverzorging. In de Moquer shop hebben we verschillende producten die je daar bij kunnen helpen.

Mocht dit alles niet helpen, dan zijn er andere oplossingen die was drastischer zijn, maar met een goede tattoo- en huidverzorging ga je een heel eind komen. Het is vooral een kwestie van bijhouden.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van huidverzorging, haarstyling, grooming en meer!