Shampoo speciaal voor mannen

In de supermarkt zie je vaak ontzettend veel shampoomerken staan, maar welke is nu het beste voor jou? Als je merkt dat je haar niet meer doet wat jij wil en dat het verdroogt of juist te vet blijft , dan kan het handig zijn om toch eens naar merken te kijken die niet per se in de supermarkt te halen zijn.

Voor mannenproblemen heb je namelijk speciale mannen shampoo die beter past bij de behoefte van mannen. Bijkomend voordeel is dat je niet naar de bloemetjesshampoo van je vriendin ruikt.

Shampoo tegen haaruitval

Een probleem wat vooral veel mannen kennen is haaruitval. Om de haaruitval te vertragen of zelfs te stoppen kan je gebruikmaken van shampoo die speciaal gemaakt is met dat doel.

Een oorzaak van haaruitval is de aanmaak van dihydrotestosteron (DHT). Daarom zit er vaak in een shampoo tegen haaruitval een remmer voor deze stof, zodat hij minder effect heeft in je hoofdhuid.

Daarnaast is het ook handig als je hoofdhuid zo min mogelijk last heeft van ontstekingen die je haarzakjes kunnen beschadigen. Sulfaat is een ingrediënt dat je juist wilt vermijden als je last hebt van haaruitval of beginnende kaalheid, omdat dat je haar en huid kan uitdrogen.

In de Moquer shop hebben we aantaal mannen shampoos die ingrediënten bevatten om haaruitval te verminderen. De geavanceerde formules bevatten verschillende natuurlijke extracten om jouw haar optimaal te kunnen verzorgen.

Build-up van styling producten worden weggewassen en je haar follikels worden vrijgemaakt voor een betere bloedcirculatie van je hoofdhuid. Dat helpt voor een gezondere haargroei, zodat jouw haar weer levendig lijkt.

Populaire mannen shampoo tegen haaruitval:

Shampoo voor als je roos hebt

Roos is ook een kwaaltje waarbij het vaak lijkt alsof vooral mannen hier last van hebben. Het lijkt bij roos vaak alsof je gewoon last hebt van een ontzettend droge huid onder je haar en dat je daarom van die witte vlokken krijgt, maar dat hoeft niet het geval te zijn.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat de flora op je hoofdhuid verstoord kan zijn en je meer schimmels op je hoofdhuid hebt dan iemand die geen last heeft van roos.

Een verzorgende mannen shampoo die schimmels doodt, is daarom aan te bevelen als je last hebt van roos. Kokosolie is bijvoorbeeld een natuurlijk ingrediënt dat goed is voor de flora op je hoofdhuid.

Anti-roos shampoo voor mannen bevat vaak verkoelende en kalmerende eigenschappen, zodat je hoofdhuid minder geïrriteerd is. Daardoor zal je minder jeuk ervaren en zullen de witte vlokken in je haar verminderen. Piroctone olamine is een belangrijk ingrediënt in antiroos shampoo voor mannen, want het bestrijdt schimmels die witte vlokken veroorzaken.

Populaire anti roos shampoo voor mannen:

Kleurshampoo voor mannen

Je haar verven kan je uiterlijk net even die twist geven waar je naar opzoek bent, maar sommige shampoos zijn zo krachtig dat ze helaas de kleur na verloop van tijd wat laten vervagen.

Daarom is het bij geverfd haar extra belangrijk om een mannen shampoo te kiezen die ervoor zorgt dat je kleurtje of geblondeerde haar goed zichtbaar blijft.

Sommige mannen verven hun haar zelfs grijs, om het wat mooier en egaler te maken. Maar grijs en blond geverfd haar kan soms opeens wat gelig worden. In dat geval biedt de American Crew Gray Shampoo een oplossing. Dit product bevat CI 60730 (ext. Violet 2) en dit ingrediënt gaat gele tinten in je haar tegen.

American Crew Gray Shampoo reinigt uiteraard ook gewoon je haar en tevens verwijdert het de overtollige olie uit je haar. De formule bevat ook ingrediënten om je haar goed te verzorgen na het reinigen. Dit product bevat geen parabenen.

Heb je je haar gekleurd in een andere kleur, dan is het verstandig om een milde mannen shampoo te gebruiken, zodat je langer kan genieten van de kleur. Vuil en overtollige olie worden uit je haar gewassen, zonder je haar te ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Milde mannen shampoos maken ook je haar zachter en geven veel verzorging.

Populaire mannen shampoo veilig voor gekleurd haar:

Natuurlijke mannen shampoo

Sulfaten en parabenen hebben hun nut, maar soms wil je gewoon iets dat puur natuur is. Natuurlijke mannen shampoo verwijdert nog steeds vuil en viezigheid uit je haar, maar ze bevatten andere ingrediënten om dat te doen. De reinigende werking is er nog steeds, maar soms schuimen ze iets minder omdat ze minder chemicaliën bevatten.

Natuurlijke shampoos bevatten vaak veel natuurlijke ingrediënten en extracten om jouw haar en ook je hoofdhuid optimaal te verzorgen. Tegenwoordig zijn er steeds meer gezonde shampoos voor mannen beschikbaar en in de Moquer shop hebben we een mooie selectie.

Deze producten reinigen jouw haar goed, maar maken het tegelijkertijd zachter en verminderen de kans op hoofdhuidirritatie. Je haar wordt gevoed en elastischer en je hoofdhuid gekalmeerd. Deze shampoos bevatten geen parabenen, sulfaten of siliconen.

Populaire natuurlijke mannen shampoo:

Conclusie

In deze blog post heb ik mannen shampoos besproken met vier verschillende eigenschappen: tegen haaruitval, tegen roos, veilig voor gekleurd haar en natuurlijke shampoos. Op die manier heb je een goed overzicht om te beslissen welke shampoo jij nodig hebt als man. Iedereen heeft verschillende behoeftes voor zijn haar, maar gelukkig zijn er veel opties beschikbaar tegenwoordig.

Kijk ook altijd goed naar de ingrediëntenlijst op de product pagina, want dan kan je kijken of je eventueel gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten of extracten. In de Moquer shop proberen wij altijd de ingrediëntenlijst te vermelden wanneer deze bij ons bekend is, dus kijk gerust eens door ons volledige assortiment shampoos voor mannen.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, haarstyling, grooming en meer!