baard balsem

Baard balsem: Wat is het en welke zijn het beste?

This blog post is also available in: Engels

Een baard kan je gezicht maken of breken. De baard is natuurlijk heerlijk mannelijk om te hebben, maar hoe zorg je ervoor dat hij er niet alleen goed uitziet maar ook goed voelt? Dat is waar baard balsem zijn intrede doet.

De naam zegt het al een beetje, het is balsem voor je baard (en de huid onder de baard).

Wat doet baard balsem?

Heb jij last van een baard die alle kanten opgroeit en die maar niet in model wil zitten? Dan wil jij baard balsem hebben.

Baard balsem is een tool om je baard te stylen. Net als met gewoon haar is baardhaar niet voor elke man hetzelfde. Het enige dat hetzelfde is, is dat het haar toch echt anders is dan het haar op het hoofd.

Als je baard alle kanten op lijkt te groeien dan kan baard balsem je helpen om je baard te stylen, omdat het een bepaalde “hold” kan hebben. Dit is waar de stylingtermen beginnen. De hold bepaalt in hoeverre jij kan bepalen waar elk baardhaardje heengaat.

Dus nadat je jouw baard hebt gewassen en gekamd kan je de baard balsem gebruiken om de wilde spring-haartjes te temmen en ervoor te zorgen dat alle baardharen naar beneden gaan en niet opzij, of zelfs omhoog.

Dat is niet het enige dat baard balsem doet, de naam zegt het al een beetje. Het is een balsem en verzorgt je baardhaar dus ook. Het werkt namelijk ook als een vochtinbrenger, of moisturizer, voor je baardhaar.

Hierdoor wordt je haar zacht (wat helpt tegen kriebelen) en steiler.

  • Het geeft je baard een beetje glans.
  • Het helpt om vocht wat je met een conditioner op je baard hebt gebracht in je baard te houden.
  • Het zorgt voor een beetje extra gewicht, waardoor je baard steiler wordt.
  • Het voedt je baardhaar met vitaminen en mineralen waardoor het gezond blijft.

Hoe breng je baard balsem aan?

Afhankelijk van de structuur van de baard balsem die je kiest, moet je het eerst nog even warm wrijven in je handen. Maar sowieso breng je het eerst aan op je handen en smeer je het daarna lekker in je baard. Met je handen en vingers style je dan je baard op de manier die jij fijn vindt.

Voor een kleinere baard heb je vaak een hoeveelheid nodig die net zo groot is als je vingertop. Als je een langere baard hebt, heb je vaak meer baard balsem nodig. Afhankelijk van je baard en lengte kun je dus experimenteren met 2 vingertoppen baardbalsem in plaats van 1.

Dan druk je de hoeveelheid in de palm van je hand en wrijf je de balsem tussen je handen. Je handen worden dan olieachtig.

Vervolgens breng je het aan op je baard van wortel tot aan de punt. Je kunt het aan de bovenkant aanbrengen en met je vingers door je baard kammen. Om de balsem overal te krijgen kan je je baard ook nog een keer kammen en de kam gebruiken voor de styling. Dan gebruik je hem vooral op de zichtbare kant van je baard.

Als je toch te veel balsem hebt gebruikt kan je dat eraf vegen met een handdoek of zelfs voorzichtig afspoelen. Gebruik anders voor de zekerheid een vochtige handdoek.

Goede baard balsems voor je baard

Op Moquer hebben we meerdere baard balsems voor je in de aanbieding. De baard balsem van Reuzel is bijvoorbeeld ontzettend populair.

Voor een gezonde baard

Reuzel Baardbalsem Wood and Spice zorgt ervoor dat jouw baard verzorgd en gezond blijft. Dit product verzacht je baard en heeft ook nog eens een aangename geur. Je baard blijft gezond bij de haarwortels waardoor je minder last krijgt van jeuk of irritatie.

Reuzel Baardbalsem Wood and Spice geeft een lichte hold zodat je je baard makkelijker in model kunt krijgen met je handen of een baardkam. De formule bevat boters en oliën om de huid onder je baard te hydrateren en te voeden. Ook helpt het om de kans op baardroos te verkleinen. Deze Reuzel beard balm heeft een aangename geur van hout en kruiden.

Klik hier voor meer informatie over de Reuzel Baardbalsem Wood and Spice.

Voor extra verzorging

Heeft jouw baard meer verzorging nodig en hulp om er zacht en verzorgd uit te zien? Dan is de O’Douds Apothecary Beard Balm een ideaal product voor mannen die meer nodig hebben om hun baard te temmen dan alleen een baardolie. Deze baardbalsem is makkelijk aan te brengen en geeft veel controle. Het is gezond voor je baard en de balsem is niet onnodig vettig of plakkerig.

O’Douds Beard Balm zorgt voor een medium hold en een medium glans. Harde baardharen worden weer wat zachter en lastige haartjes zijn onder controle te brengen. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename geur van dennenbos.

Klik hier voor meer informatie over O’Douds Apothecary Beard Balm.

Voor een droge huid en baard

Kan jouw baard en huid wel wat hydratatie gebruiken? Dan is de Anchors Aweigh The Bearded Sailor Beard Balm ideaal voor jou. Deze zorgt voor veel hydratatie en helpt jou om jouw baard in model te brengen. Dit product geeft een lichte hold en hydrateert de huid onder je baard. Deze baardbalsem wordt met de hand gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Anchors Aweigh The Bearded Sailor Beard Balm maakt jouw baard zachter en geeft het een fijne structuur. De formule bevat geen schadelijke chemicaliën, petroleum, alcohol of parabenen. Dit product is vegan en wast ook eenvoudig weer uit. De geur heeft hinten van sandelhout en vanille.

Klik hier voor meer informatie over de Anchors Aweigh The Bearded Sailor Beard Balm 

Een baard balsem helpt je over het algemeen om je baard te verzorgen én te stylen. Super handig. Met het overzicht in dit artikel kan je al een stuk verder komen.

Wil je meer weten over styling en gezichtsverzorging? Volg Moquer dan ook op Facebook of Instagram.