body scrub voor mannen

Je huid is het belangrijkste orgaan dat je hebt. Het beschermt alle andere organen tegen de invloeden van buitenaf, tegen bacteriën, virussen en schimmels. De huid geeft je ook allerlei informatie, zoals hoe warm of koud het is. Of iets gevaarlijk is met pijn. Het is een ontzettend bijzonder orgaan en daarom is een body scrub iets waarmee je jouw huid ideaal kan beschermen.

Verschil tussen body scrub en zeep

Nu kun je denken dat jezelf wassen met een body wash al genoeg verzorging voor je huid is. Jezelf wassen is inderdaad de minimale verzorging die je huid nodig heeft, maar absoluut niet het enige wat je kunt doen.

Je kunt je huid namelijk na het wassen ook nog scrubben onder de douche. Voor de ideale bezorging breng je daarna nog een bodylotion aan om je huid weer goed te hydrateren.

Het verschil is dat je met een body scrub overtollige dode huidcellen verwijdert. Door jezelf eerst te wassen verwijder je eerst je normale viezigheid, zoals fijnstof, zweet en alles wat maar op je huid kan zitten. Hierdoor kan de body scrub beter de dode huidcellen verwijderen.

Heb je een vettige huid? Dan kan het soms juist handiger zijn om je te wassen na de body scrub, omdat body scrubs de huid ook graag willen verzorgen en deze daarom in sommige gevallen ook hydraterende kenmerken heeft die je dan juist niet wilt hebben.

Waarom een body scrub een goed idee is

Zoals gezegd verwijdert een body scrub de dode huidcellen. Dit heeft meerdere voordelen, zoals:

  • Snellere vernieuwing van de huid.
  • Voorkomen dat poriën verstopt raken.
  • Voorkomt onzuiverheden in de huid.
  • Zorgt voor een soepelere huid.
  • Gladdere huid.
  • Minder donkere plekken.
  • Minder acne.
  • Verminderde zichtbaarheid van littekens.
  • Voorkomt ingegroeide haren.

Zoals je ziet zijn er allerlei voordelen aan het scrubben van je body.

Hoe vaak moet je een body scrub gebruiken?

Het is niet nodig om je huid elke dag te scrubben, dan kan je huid zelfs beschadigd raken want zoveel cellen gaan er nu ook weer niet dood per dag.

Probeer daarom om de 2 of 3 dagen je lichaam een scrub te geven, dus zo'n 2 keer per week is voldoende.

Heb je een gevoelige of droge huid? Dan kan het zelfs zo zijn dat 1 keer per week je lichaam scrubben voldoende is. Je huid is dan vaak wat trager in de cyclus voor het aanmaken van nieuwe huidcellen en heeft dan meer tijd nodig om je huid weer van een laag dode huidcellen te voorzien die je eraf wilt scrubben voordat ze voor problemen, zoals acne, gaan zorgen.

Soms kun je ook gewoon zien dat je weer een scrub nodig hebt. Je krijgt bijvoorbeeld een uitbraak van mee-eters en pukkeltjes. Sommige mensen die veel sporten krijgen last van kleine bultjes op de huid.

Je lichaamshuid voorbereiden op de body scrub

Afhankelijk van je huid kun je dus eerst jezelf wassen of dit juist pas na de body scrub doen.

Scheer je jouw borsthaar, of andere haren? Doe dit dan voordat je de body scrub uitvoert. Je huid is namelijk iets gevoeliger als je de body scrub hebt gedaan en daardoor kan je sneller last krijgen van irritaties door het scheren.

Wat te doen na het gebruik van een body scrub

Na een body scrub wil je jouw huid zo goed mogelijk verzorgen om te genieten van alle voordelen die een body scrub te bieden heeft.

Je huid kan door het scrubben iets droger zijn en daarbij liggen de jonge huidcellen nu bovenop. Je kunt deze cellen een omgeving geven om te floreren en dat doe je door je huid te hydrateren en te verzorgen.

Dit kun je doen met een body lotion. Een body lotion kan zelfs handig zijn voor een vettere huid omdat hier verzorgende stoffen in zitten die niet in de talg van je huid zelf zitten. Het heeft geen zin om je huid uit te drogen in een poging om van acne af te komen, want dan gaat je lichaam overcompenseren en krijg je juist een onzuivere huid.

Ben je van plan om de zon in te gaan met je fris gescrubde lichaam? Doe er dan ook zonnebrandcrème op. Het laagje dode huidcellen is er nu immers niet om je huid tegen UV-straling te beschermen.

Je verbrandt hierdoor vaak sneller na het scrubben van je lichaam (maar je hebt ook minder last van pukkels en andere onzuiverheden). Daarbij houdt dit de jongere huidcellen ook gezonder.

Wanneer kan je de eerste resultaten verwachten?

Je huid doet er ongeveer een maand over om zichzelf helemaal te vernieuwen. Hierdoor kan het een maand (of soms een paar maanden) duren voordat je echt kunt genieten van de effecten van een body scrub.

Let op! Gebruik een body scrub liever niet op je gezicht, hiervoor dien je speciale exfoliërende producten voor je gezicht te gebruiken die zachter zijn en meer gericht zijn op de dunnere gezichtshuid. De huid in je gezicht is dunner en gevoeliger, dus daar heb je andere producten voor nodig.

Welke body scrub is goed voor jouw huid?

Er zijn verschillende huidtypen en voor elk huidtype is wel een scrub verkrijgbaar.

Body scrub voor een vette huid

Voor de vette huid kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Lumin Pumice Body Scrub. Deze is speciaal gemaakt voor een vettige huid.

Het bevat puimsteendeeltjes die de dode huidcellen wegscrubben.

Daarnaast bevat het rozemarijnextract om jouw huid te beschermen middels antioxidanten. Dit beschermt je huid ook tegen vrije radicalen. Ook heeft dit product een anti-aging effect en geeft het hydratatie door middel van alfahydroxyzuren.

Body scrub voor een droge huid

Voor een droge huid wordt kokosolie vaak aangeraden om de hydratatie van de huid te bevorderen. Mensen met bijvoorbeeld psoriasis gebruiken vaak kokosproducten vanwege deze eigenschap.

Hierdoor kan de Brickell Men’s Mint Soap Scrub Bar een fijn exfoliërend product zijn voor mannen met een drogere en gevoelige huid. In deze Scrub Bar zit namelijk kokosolie.

Daarnaast wordt olijfolie gebruikt als reiniger, maar die olie is ook weer goed voor hydratatie van je huid.

Body scrub voor een normale of gemengde huid

Soms heb je niet een duidelijk vette of een duidelijk droge huid. In dat geval heb je iets meer keuze voor het kiezen van een scrub die bij je past. Je kunt dan vaak gebruikmaken van de bovengenoemde scrubs of totaal wat anders kiezen.

Een fijne mannelijke body scrub kan dan bijvoorbeeld de Brickell Men’s Body Scrub zijn. Deze bruine scrub is opgebouwd uit walnootpoeder, wilgenbars extract en glycolzuur, die de dode huidcellen verwijderen. Haverstro en Aloë Vera zijn juist de huidverzorgende ingrediënten in deze body exfoliant.

Conclusie

Het is belangrijk om je lichaamshuid goed te verzorgen en bijna iedere man zal ook wel een body wash gebruiken, maar soms heeft je huid wat meer verzorging nodig. Vooral als je af en toe last hebt van onzuiverheden op je rug of eventueel op je borst vanwege het scheren. Een body scrub zorgt voor een diepere reiniging en is een goede aanvulling op een body wash. Afsluitend gebruik je dan een goede bodylotion en dan is je lichaamshuidverzorgingsroutine voltooid.

Er zijn steeds meer goede body scrubs voor mannen beschikbaar en je kan een mooie selectie vinden in de Moquer shop om je op weg te helpen. Vaak bevatten scrubs voor je lichaam vermalen notenschillen, koffiebonen of andere scrubdeeltjes om je huid te verzorgen. Gebruik een body scrub niet voor je gezicht, want de huid op je gezicht is veel dunner en gevoeliger!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, maar ook voor je haar en baard!