gezonder en sterker haar manenn

Ken je dat gevoel dat je haar soms enorm droog en futloos voelt. Je kapsel ziet er dof en stroachtig uit. Je hebt je vast weleens afgevraagd hoe al die celebrities en tv-persoonlijkheden altijd zo’n mooi natuurlijk en gezond uitziende dos haar hebben. Je zou denken dat je een fortuin moet uitgeven om je haar er gezond en natuurlijk uit te laten zien, maar niets is minder waar.

In deze blog post geven we acht tips waardoor je ervoor zorgt dat je voortaan altijd een perfecte dos haar hebt.

1. Gebruik een goede shampoo!

Mannen onderschatten vaak het belang van een goede shampoo. Je denkt vast ach het zal zo’n vaart niet lopen, maar hoe slechter je nu voor je haar (en jezelf) zorgt des te meer spijt je er later van zult krijgen. Veel shampoo’s die je in de supermarkt koopt bevatten veel synthetische en kunstmatige stoffen. Deze zorgen ervoor dat je haar niet op de juiste manier wordt gevoed.

Wij raden je dan ook ten zeerste aan om een kwalitatieve en het liefst een natuurlijke mannen shampoo te gebruiken. Een kwalitatieve en natuurlijke shampoo zorgt voor een goede voeding en dat resulteert op lange termijn voor een natuurlijke glans. In onze shop hebben wij zorgvuldig een selectie gemaakt van de allerbeste shampoo’s die er voor mannen te krijgen zijn.

Populaire shampoos voor mannen

2. Onderschat de waarde van een conditioner niet.

We geven het als mannen niet graag toe, maar hier hebben de vrouwen toch echt een punt. Een conditioner is echt enorm belangrijk als het gaat om de juiste voeding voor je haar. Helaas is dit bij de Nederlandse mannen nog niet helemaal doorgedrongen.

Kies bij een conditioner ook voor een zo natuurlijk mogelijke variant. Hoe minder synthetische stoffen, des te beter! De juiste voedt je haar niet alleen, maar het verzorgt ook de haarzakjes en je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat je haar sterk en gezond wordt.

Nu weten wij dat er in de supermarkten en drogisterijen niet veel conditioners speciaal voor mannen verkrijgbaar zijn en daarom kun je gelukkig gewoon bij ons terecht voor de meeste kwalitatieve premium conditioners. We raden je aan om de shampoo en conditioner van hetzelfde merk te gebruiken. Deze zijn vaak qua ingrediënten en geur op elkaar afgestemd en stimuleren zo elkaars werking.

Populaire conditioners voor mannen:

3. Was je haar niet te vaak!

Hoe geweldig je shampoo en conditioner ook zijn, het is echt niet nodig om elke dag je haar te wassen. Skip dus af en toe een uitgebreide wasbeurt. Het effect is dat je haar een natuurlijke weerstand en reiniging opbouwt. Of probeer eens een co-wash!

Als je iemand bent die elke dag doucht, probeer dan je haar dan niet meer dan drie keer per week met een shampoo en conditioner te wassen (wel als je een uur in de wind stinkt natuurlijk, maar dat begrijp je zelf ook wel). Als je na het sporten flink gezweet hebt, dan is het wel verstandig om een shampoo en conditioner te gebruiken.

4. Gezond eten = gezond stylen

Hoe gezond je haar is, hangt ook af van je levensstijl. Probeer gezond en gevarieerd te eten. Behalve de voedingstoffen uit je producten hebben je lichaam en je haren ook bouwstoffen nodig. Die bouwstoffen krijg je dus door gezond en gevarieerd te eten.

5. Veel bewegen stimuleert je haargroei

Sporten zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt. Je zou denken dat dit niets uitmaakt voor je haar, maar niet is minder waar. Als je lichaam gezond en in conditie is, dan beïnvloed dat ook de gezondheid en conditie van je haar. Zorg dus daarom dat je genoeg beweging krijgt op een dag.

6. Te veel zon is schadelijk

Stel je haar niet te lang bloot aan direct zonlicht. Dit is vaak de nummer één oorzaak van uitdroging. De zon is er meester in om al het vocht aan je haar te onttrekken. Je krijgt dan droog, dof en stroachtig haar. Bovendien is te veel zon ook helemaal niet goed voor je huid en vergroot je de kans op huidkanker. Een beetje zon is dus oké, maar wees vooral ook voorzichtig. Draag bijvoorbeeld af en toe ook eens een pet.

7. Af en toe even helemaal niets

Het is heel belangrijk om je haar zo nu en dan eens een dagje te laten ‘luchten’. Dat houdt in dat je gewoon even een dagje geen wax, gel of wat dan ook in je haar smeert. Let mother nature do her work and enjoy.

8. Gebruik producten die je haar goed doen

Natuurlijk, de moeder van alle tips: gebruik de juiste haarproducten! Ook hier is het sleutelwoord weer ‘natuurlijk’. Wij zijn niet voor niets begonnen met Moquer. Onze missie was en is nog altijd om zoveel mannen te kennis te laten maken met echte kwaliteit. Het is een absolute misvatting om te denken dat je met die goedkope gel of beter gezegd smurrie van 1 euro een stijlvol David Beckam kapsel kan bereiken.

Bij Moquer hebben we ontzetten veel tijd en moeite gestoken in het opbouwen van ons assortiment met de beste informatie om jouw te helpen het kapsel te bereiken dat je echt wilt. Er zijn veel verschillende producten die allemaal een ander doel dienen. Lees daarom ook onze andere blog posts om het maximale uit je kapsel te halen!

Zie hier onze nieuwste selectie haarstylingproducten voor mannen:

Conclusie

Zoals je hebt gelezen zijn er nogal wat stappen om te onthouden om jouw haar zo gezond en sterk mogelijk te houden. Gelukkig zijn de meeste niet zo moeilijk en weet je ook al waar je in ieder geval de beste mannenproducten kunt vinden om jouw haar te verzorgen en te stylen.

De kwaliteit en sterkte van je haar laat zien hoe goed jouw gezondheid is, dus wanneer je een beetje gezond leeft, dan ga je dat terugzien in je haar. Dus niet roken, niet teveel drinken en af en toe sporten!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste haarverzorging, haarstyling en grooming voor mannen!