gezond en verzorgd haar

8 tips voor gezonder & sterker haar voor mannen!

Ken je dat gevoel dat je haar soms enorm droog en futloos voelt. Je kapsel ziet er dof en stroachtig uit. Je hebt je vast weleens afgevraagd hoe al die celebrities en tv-persoonlijkheden altijd zo’n mooi natuurlijk en gezond uitziende dos haar hebben. Je zou denken dat je een fortuin moet uitgeven om je haar er gezond en natuurlijk uit te laten zien, maar niets is minder waar.

In deze blog post geven we acht tips waardoor je ervoor zorgt dat je voortaan altijd een perfecte dos haar hebt.

1. Gebruik een goede shampoo!

Mannen onderschatten vaak het belang van een goede shampoo. Je denkt vast ach het zal zo’n vaart niet lopen, maar hoe slechter je nu voor je haar (en jezelf) zorgt des te meer spijt je er later van zult krijgen. Veel shampoo’s die je in de supermarkt koopt bevatten veel synthetische en kunstmatige stoffen. Deze zorgen ervoor dat je haar niet op de juiste manier wordt gevoed.

Wij raden je dan ook ten zeerste aan om een kwalitatieve en het liefst een natuurlijke shampoo te gebruiken. Een kwalitatieve en natuurlijke shampoo zorgt voor een goede voeding en dat resulteert op lange termijn voor een natuurlijke glans. In onze shop hebben wij zorgvuldig een selectie gemaakt van de allerbeste shampoo’s die er voor mannen te krijgen zijn.

Populairste shampoo’s
Hanz de Fuko Shampoo Pete and Pedro Control Shampoo Brickell Shampoo

Bekijk hier het gehele shampoo assortiment

2. Onderschat de waarde van een conditioner niet.

We geven het als mannen niet graag toe, maar hier hebben de vrouwen toch echt een punt. Een conditioner is echt enorm belangrijk als het gaat om de juiste voeding voor je haar. Helaas is dit bij de Nederlandse mannen nog niet helemaal doorgedrongen.

Kies bij een conditioner ook voor een zo natuurlijk mogelijke variant. Hoe minder synthetische stoffen, des te beter! De juiste voedt je haar niet alleen, maar het verzorgt ook de haarzakjes en je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat je haar sterk en gezond wordt.

Nu weten wij dat er in de supermarkten en drogisterijen niet veel conditioners speciaal voor mannen verkrijgbaar zijn en daarom kun je gelukkig gewoon bij ons terecht voor de meeste kwalitatieve premium conditioners. We raden je aan om de shampoo en conditioner van hetzelfde merk te gebruiken. Deze zijn vaak qua ingrediënten en geur op elkaar afgestemd en stimuleren zo elkaars werking.

Populairste conditioners

Mister Pompadour Conditioner Baxter of California Daily Fortifying Conditioner Pete and Pedro Cream Conditioner

Bekijk hier het gehele conditioner assortiment

3. Was je haar niet te vaak!

Hoe geweldig je shampoo en conditioner ook zijn, het is echt niet nodig om elke dag je haar te wassen. Skip dus af en toe een uitgebreide wasbeurt. Het effect is dat je haar een natuurlijke weerstand en reiniging opbouwt.

Als je iemand bent die elke dag doucht, probeer dan je haar dan niet meer dan drie keer per week met een shampoo en conditioner te wassen (wel als je een uur in de wind stinkt natuurlijk, maar dat begrijp je zelf ook wel). Als je na het sporten flink gezweet hebt dan is het wel verstandig om een shampoo en conditioner te gebruiken.

4. Gezond eten = gezond stylen

Hoe gezond je haar is, hangt ook af van je levensstijl. Probeer gezond en gevarieerd te eten. Behalve de voedingstoffen uit je producten hebben je lichaam en je haren ook bouwstoffen nodig. Die bouwstoffen krijg je dus door gezond en gevarieerd te eten.

5. Veel bewegen stimuleert je haargroei.

Sporten zorgt ervoor dat je lichaam sterker wordt. Je zou denken dat dit niets uitmaakt voor je haar, maar niet is minder waar. Als je lichaam gezond en in conditie is, dan beïnvloed dat ook de gezondheid en conditie van je haar. Zorg dus daarom dat je genoeg beweging krijgt op een dag.

6. Te veel zon is schadelijk.

Stel je haar niet te lang bloot aan direct zonlicht. Dit is vaak de nummer één oorzaak van uitdroging. De zon is er meester in om al het vocht aan je haar te onttrekken. Je krijgt dan droog, dof en stroachtig haar. Bovendien is te veel zon ook helemaal niet goed voor je huid en vergroot je de kans op huidkanker. Een beetje zon is dus oké, maar wees vooral ook voorzichtig. Draag bijvoorbeeld af en toe ook eens een pet.

7. Af en toe even helemaal niets

Het is heel belangrijk om je haar zo nu en dan eens een dagje te laten ‘luchten’. Dat houdt in dat je gewoon even een dagje geen wax, gel of wat dan ook in je haar smeert. Let mother nature do her work and enjoy.

8. Gebruik producten die je haar goed doen

Natuurlijk, de moeder van alle tips: gebruik de juiste haarproducten! Ook hier is het sleutelwoord weer ‘natuurlijk’. Wij zijn niet voor niets begonnen met Moquer. Onze missie was en is nog altijd om zoveel mannen te kennis te laten maken met echte kwaliteit. Het is een absolute misvatting om te denken dat je met de gel of beter gezegd smurrie van 70 eurocent een stijlvol David Beckam kapsel kan bereiken.

Bij Moquer hebben we ontzetten veel tijd en moeite er in gestoken om jou het kapsel te geven dat je echt wilt. Er zijn veel verschillende producten die allemaal een ander doel dienen. Lees daarom ook onze andere blog posts om het maximale uit je kapsel te halen.

Populairste haarproducten in onze shop
Hanz de Fuko Claymation Blumaan Styling Meraki By Vilain Gold Digger

Bekijk hier ons gehele assortiment haarstylingproducten!