natuurlijke haarproducten mannen

De planeet redden doe je natuurlijk niet met het microplastic dat in veel shampoos zit, daarbij kun je je ook afvragen hoe gezond dit voor je hoofdhuid is en je eigen gezondheid. Gelukkig zijn er genoeg natuurlijke haarproducten die voor 100% uit natuurlijke stoffen bestaan die geen chemische stoffen bevatten en die je helpen om gezond voor jezelf en de planeet te zijn.

Wist je dat mannen zelfs vaker natuurlijke haarproducten willen kopen dan vrouwen?[1] Het gaat dan met name om shampoo en conditioner. Misschien komt dit omdat mannen over het algemeen minder ijdel zijn dan vrouwen en dus liever een betere keuze maken voor hun gezondheid en de planeet dan voor hoe glanzend het haar kan zijn.

Gezondheid gaat om meer dan alleen wat je in je lichaam stopt. Ook wat je op je huid smeert heeft invloed op je gezondheid. Het is niet voor niets dat er waarschuwingen staan op stoffen die gevaarlijk voor je zijn.

Je hoofdhuid onder je haar is dan ook van belang om goed te verzorgen. Op die manier zal je minder snel last krijgen van een geïrriteerde hoofdhuid, jeuk, roos of ander ongemak.

Natuurlijke haarproducten zijn daarom een veilige keuze om je haar en hoofdhuid goed te verzorgen.

In dit blog ga ik dieper in op welke natuurlijke haarproducten er voor mannen zijn.

Natuurlijke shampoo voor mannen

Voor mannen bestaan er meerdere merken die natuurlijke shampoos aanbieden die vrij zijn van parabenen en sulfaten. Bijvoorbeeld de shampoo van Hanz de Fuko waarin witte en rode thee, cactus, pepermunt, mandarijn, eucalyptus, kruidnagel, granaatappel, shea boter, citroen, paardenstaart, kaasjeskruid, salie, acai, appel, zeewier en kliswortel zit en waarin ook nog een aantal vitaminen zijn toegevoegd.

Rooibos, of rode thee, is bijvoorbeeld goed voor je huid in het voorkomen van eczeem, acne en andere uitslag[2]. Dan weet je direct waar die natuurlijke extracten onder andere goed voor zijn. Het is niet voor niets dat de Hanz de Fuko Shampoo onze bestverkochte shampoo is!

Klik hier voor de Hanz de Fuko natuurlijke shampoo

Een ander natuurlijk product dat je hoofdhuid goed verzorgt, is tea tree olie. Uit onderzoek blijkt dat shampoo met tea tree olie roos drastisch kan verminderen. Je hebt dan minder last van jeuk, schilfers en een droge huid. Je kunt dan denken dat je haar vet wordt, maar ook dat is niet het geval. Je krijgt een goed verzorgde huid en schoon haar[3].

In de Billy Jealousy Monsoon Mist Tea Tree shampoo zit dit ingrediënt. Dus als jij je haar wilt verzorgen zodat je geen last meer hebt van roos of een droge hoofdhuid, dan kan het handig zijn om deze eens te proberen.

Klik hier voor de Billy Jealousy Monsoon Mist Tea Tree shampoo

Let op: Heb je een rode, droge huid langs je haarlijn? Dan kan dit ook een signaal zijn van een ernstig vitamine D tekort. Helpt de shampoo niet? Ga dan even naar je arts.

Een ander populair natuurlijk haarmiddel is Marokkaanse olie. Deze olie is erg populair in de haarwereld en veel mensen met droog haar zweren hierbij. De Moroccanoil smoothing shampoo is rijk aan arganolie, arganboter en glycerine. Deze natuurlijke stoffen hydrateren en verzorgen je haar. Ideaal als je wat droger haar hebt.

Klik hier voor de Moroccanoil Smoothing Shampoo

Wil jij nou gaan voor een shampoo die zo natuurlijk mogelijk is, dan is de volgende categorie echt iets voor jouw. Wanneer je op onderstaande linkt klikt, dan zie je al onze shampoos zonder siliconen, parabenen en sulfaten. In de shop kan je de filters gebruiken om alleen producten te tonen die vrij zijn van parabenen en sulfaten, dus dat maakt het een stuk gemakkelijker!

Klik hier voor shampoos zonder siliconen, parabenen of sulfaten

Natuurlijke haar conditioner voor mannen

Hanz de Fuko heeft ook een natuurlijke conditioner voor mannen. In deze haar conditioner zitten de volgende natuurlijke ingrediënten:

Witte thee, duindoorn, pepermunt, citroen, kliswortel, paardenstaart, aloë vera, granaatappel, jojoba, cactus, avocado, appel, acai, shea boter, zeewier en olijf.

De referenties voor deze conditioner zijn ook duidelijk:

“Ik heb veel conditioners geprobeerd om mijn dikke en pluizige haar zacht te maken maar ik kom altijd weer terug bij hanz de fuko. De ingrediënten liegen er niet om, deze conditioner is echt super voor m'n haar en gebruik hem soms ook als leave-in. Zelfs na een slechte shampoo werkt dit nog goed.” – Marijn.

Klik hier voor de natuurlijke haar conditioner van Hanz de Fuko

De Reuzel Hair Conditioner is ook een goede conditioner van natuurlijke producten. Deze is speciaal gemaakt voor droog en beschadigt haar, dus voelt je haar als stro? Dan is deze conditioner voor jou gemaakt.

In deze Reuzel conditioner zit toverhazelaar, heermoes, brandnetel en rozemarijn. Hij verzorgt en ontwart je haar.

Klik hier voor de Reuzel Hair Conditioner.

Natuurlijke haarstyling voor mannen

Schoon en gezond haar is leuk, maar het is nog leuker als het ook nog in model blijft zitten zoals jij wilt. Ook dat zijn stoffen die je op je smeert of sprayt en waarvan je het liefste geen problemen krijgt.

Gelukkig zijn er ook veel natuurlijke haarproducten die helpen om je haar in model te houden.

Hanz de Fuko is wel een grote speler als het gaat om haarverzorging en -styling van natuurlijke producten. Zo kun je hun sponge wax gebruiken om je haar in model te krijgen. Volgens gebruikers is de Sponge Wax fijn om meerdere redenen, namelijk:

  • De geur is prettig.
  • Hij voelt niet plakkerig aan.
  • Het brengt textuur en model in het haar.
  • Het geeft het haar een natuurlijke glans.
  • Bij langer haar werkt het ook goed op handdoek droog haar.
  • Het houdt je haar flexibel waardoor je met je handen door je haar kunt na het aanbrengen.

Dat zijn toch geweldige ervaringen?

Klik hier voor de Hanz de Fuko Sponge Wax

In plaats van haar wax kan haarspray ook goed gebruikt worden om jouw haar volume te geven en in model te houden. Er zijn ook haarsprays die uit natuurlijke ingrediënten bestaan of uit organische verbindingen.

Zoals bijvoorbeeld de sea salt spray van Pete and Pedro. Deze haarspray is ideaal voor dun haar omdat het zeezout erin je helpt om meer volume te krijgen en een soort beachy look te creëren. Daarnaast zit er ook zeekelp in wat goed is voor hydratatie van je haar, wie had dat gedacht van een hairspray?

Klik hier voor de Pete and Pedro Sea Salt Spray

Haarschuim is natuurlijk ook niet te vergeten bij stylingproducten en voor haarschuim zijn ook natuurlijke haarproducten te krijgen. Zo maakt de American Crew Fiber Grooming Foam gebruik van tarwe proteïnes om het haar sterker te maken. Foam is vooral handig voor mannen met medium tot lang haar. Het kan je helpen om je haar meer volume te geven of de krullen in je haar te benadrukken. Daarnaast is dit product ook nog eens zeer betaalbaar!

Klik hier voor de American Crew Fiber Grooming Foam

Meer weten? Wordt lid van onze Facebookgroep om ervaringen van andere mannen te zien en je eigen ervaringen te delen.

[1] https://www.simplyorganicbeauty.com/organic-hair-grooming-products-for-men/

[3] https://www.jaad.org/article/S0190-9622(02)00313-4/abstract