Haar vlechten mannen

Ik weet het, vlechten in het haar doet niet meteen aan als heel mannelijk. De eerste gedachte is vermoedelijk een soort van pipi langkous, maar schijn bedriegt.

Mannen hebben steeds meer uiteenlopende kapsels en een kapsel met vlechten is daar een voorbeeld van. Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende manieren hoe je vlechten kan dragen en sommige daarvan zijn juist zeer stoer. En soms is het ook gewoon heel praktisch om je haar te vlechten.

Daarom een aantal mannenkapsels met vlechten in deze blog post.

1. Viking vlecht

Viking braid

Vikingen associëren we normaal gesproken toch met zeer mannelijke mannen, maar de Vikingen waren niet vreemd van vlechten. Verschillende karakters in de TV-serie Vikings dragen vlechten. Vaak is bij een Viking vlecht niet het gehele haar gevlochten, maar slechts een deel.

Zo kan je gaan voor een soort man bun vlecht waarbij het knotje aan de achterkant gevlochten is of je kan gaan voor een centrale vlecht over de hele lengte van je hoofd. Wanneer je bereid bent om voor een zeer extreme look te gaan, dan kan je de zijkanten volledig afscheren of een fade creëren en dan een vlecht bovenop of aan de achterkant.

Er zijn veel variaties mogelijk op de Viking vlecht en de keuze is aan jou hoe ver je wilt gaan en of het past bij je persoonlijkheid en gezichtsvorm.

2. Dreadlocks

Dreadlocks

We kennen allemaal wel dreadlocks. Wellicht zijn dat de bekendste vorm van vlechten voor mannen. Dit kapsel zie je vaak terug bij zwarte mannen en als witte mannen het dragen, dan zit het meestal meer in de hoek van hippies en nomaden.

Het zijn allemaal dreadlocks, maar wel met hele andere achtergronden en redenen waarom het gedragen wordt. Het hangt ook heel erg van je haartype af of dreadlocks voor je werken. Het is lastig te bepalen waar dreadlocks vandaan komen, want de oude Egyptenaren hadden ze al en ook Germaanse stammen, sommige monniken, Aboriginals en uiteraard verschillende Afrikaanse stammen.

Dreadlocks zijn meestal een wat dikkere soort vlecht in vergelijking met andere vlechten. In bepaalde gevallen hebben dreadlocks ook een religieuze achtergrond, zoals bij de Rastafari en vroege Christenen.

3. Losse vlechtjes

losse vlechtjes

Bij de eerste twee gevlochten kapsels die ik heb besproken is vaak een groot deel van het haar gevlochten in relatief grote vlechten. Maar je kan als man ook gaan voor losse vlechtjes als een soort accenten op je kapsel.

Zo kan je gaan voor kleine, losse vlechtjes en ze over je gezicht laten vallen. In sommige gevallen zijn kleine vlechtjes ook religieus geïnspireerd, zoals je wel ziet bij orthodox Joden bij de bakkebaarden. Juist bij kleine, losse vlechtjes voor mannen is er veel variatie mogelijk.

Haarproducten voor mannen met vlechten

Gevlochten haar heeft goede verzorging nodig, want anders kan het er heel dof en droog uit gaan zien. Vooral golvend en krullend haar krijgt daar sneller last van en mannen met dit haartype zullen eerder bepaalde haarverzorgingsproducten nodig hebben als ze een natuurlijke glans willen behouden in hun vlechten. Ook qua styling kan je het beste gaan voor voedende producten om je haar te hydrateren.

Verzorgingsproducten voor vlechten

Het belangrijkste is om een goede shampoo en conditioner te gebruiken, zodat je haar schoon en gevoed blijft. Wanneer je graag vlechten in je haar hebt, dan is een conditioner onmisbaar. Heb je golvend of krullend haar, dan zijn er gelukkig speciale haarverzorgingsproducten om jouw vlechten of dreadlocks goed te verzorgen.

Bumble and Bumble heeft een mooie lijn met producten voor golvend en krullend haar. Ook leave-in conditioners zijn interessante producten om te bekijken om je dreadlocks of vlechten extra te hydrateren.

Bumble and Bumble productlijn

Merk je dat je dreadlocks of gevlochten haar zeer droog wordt, dan kan je ook kijken naar een haarolie. Een haarolie was je niet uit je haar waardoor het gedurende een lange tijd belangrijk voedingsstoffen blijft afgeven aan je gevlochten haar.

Natuurlijke oliën zoals arganolie, amandelolie, castorolie en dergelijke zorgen ervoor dat je gevlochten haar flexibel en glanzend blijft.

Nieuwste haarolie in de shop:

Stylingproducten voor vlechten

Wanneer je een styling product wilt gebruiken als man om jouw vlechten of dreadlocks in model te houden, dan zijn creams en sprays je beste opties. Met vlechten in je haar hoef je geen haarstylingproducten te hebben met een hoge hold, maar juist producten met een lagere hold en wat meer glans.

Creams bevatten allerlei natuurlijke en voedende ingrediënten om jouw vlechten goed te hydrateren. Een haarspray bevat deze ingrediënten niet, maar kan wel helpen bij de styling. Gelukkig hebben we in de Moquer shop een grote selectie met haarcrèmes voor mannen om jouw gevlochten haar in model te houden.

Nieuwste haarcrème voor mannen in de shop:

Conclusie

Haar vlechten voor mannen is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je gaat voor een nieuw kapsel en in veel gevallen past het wellicht ook helemaal niet bij je. En voor sommige mannen is het juist een hele fijne en veelgebruikte manier om hun haar onder controle te houden. Zeker als je niet bang bent voor een beetje aandacht, dan kan een kapsel met een vlecht, zoals de Viking vlecht een optie zijn om te bekijken.

Het is wel belangrijk om te weten dat vlechten meer verzorging nodig hebben. Doordat het haar strak gedraaid is, kan het sneller droog en dof worden. Daarom is het zaak om voedende producten te gebruiken tijdens het douchen en ook bij de styling is het belangrijk om te kiezen voor nattere producten met wat glans. In de Moquer shop hebben we honderden van zulke producten voor mannen beschikbaar.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van kapsels, haarverzorging, grooming en meer!