Natuurlijke producten krullend haar man

Krullend haar is voor de een iets om na te streven en voor de ander echt een kriem. Als man met krullen merk je misschien wel dat het andere geslacht vaak gecharmeerd is van je coupe. Nu wil je die coupe natuurlijk wel verzorgen met natuurlijke haarproducten. Daarom vandaag een speciale blog post met natuurlijke producten voor krullend haar,  zodat jij weet welke natuurlijke haarproducten ideaal zijn om een prachtige krul in je haar te krijgen.

Er zijn ook veel stylingproducten voor mannen met krullen zodat je toch de stijl kunt dragen die jij wilt. Jij bent de baas over je krullen in plaats van je krullen over jou.

Natuurlijke haarproducten voor mannen met krullen moeten je helpen de vochtbalans in het haar goed te houden én te voorkomen dat je last krijgt van vocht in de lucht waardoor je kapsel “explodeert”.

Natuurlijke shampoo voor krullend haar

Mensen met krullen hebben vaak droger haar. Daarom is het verstandig om een shampoo aan te schaffen die het haar niet nog extra uitdroogt, waardoor het gevoeliger kan worden voor vocht in de lucht.

Krullend haar breekt vaak wat eenvoudiger af dan stijl haar en veel shampoos voor krullend haar zijn er daarom op gericht om het haar sterker te maken zodat het minder eenvoudig breekt.

Brickell Men's Daily Strengthening Shampoo

De Brickell Men Daily Strengthening Shampoo is hier speciaal voor ontwikkeld. Er zitten aminozuren, eiwitten, tea tree olie en vitamine E in die ervoor moeten zorgen dat je haar sterker wordt. Daarbij werken ze samen om haargroei te stimuleren en voorkomen ze roos door uitdroging van je hoofdhuid te voorkomen.

Mannen die deze shampoo gebruiken zeggen vaak dat de shampoo voor zoveel volume en stevigheid zorgt dat ze veel minder stylingproducten nodig hebben om hun coupe in model te houden.

Je kunt deze shampoo alleen gebruiken, maar het is nog beter om deze samen met de bijbehorende conditioner te gebruiken, waarover later meer.

Bumble and Bumble Curl Moisturizing Shampoo

Een laatste product dat niet mag ontbreken in deze lijst is de shampoo van Bumble and Bumble. Dit product is ontwikkeld voor krullend haar en daarnaast hebben ze nog meer producten voor krullend haar. Straks meer over hun conditioner.

Deze shampoo heeft verschillende natuurlijke oliën en ook het populaire hyaluronzuur, wat zorgt voor heel veel hydratatie voor droog en krullend haar. Het vermindert pluis en maakt je haar zachter.

Natuurlijke conditioner voor krullend haar

Zoals gezegd in het deel bij de shampoo is het ook heel verstandig om een bijbehorende conditioner te gebruiken om jouw krullende haar in topconditie te houden. Gelukkig hebben de meeste mannenmerken zowel een shampoo als conditioner beschikbaar en die gaan uiteraard heel erg goed samen.

Na het wassen van je haar kan je haar altijd net iets droger aanvoelen, dus daarom is het verstandig om op te volgen met een natuurlijke conditioner die geschikt is voor krullend en golvend haar.

Brickell Men's Revitalizing Conditioner

Deze conditioner hydrateert je haar waardoor het flexibeler wordt. Iets dat juist bij krullen handig is om breuken van het haar te voorkomen. Heb je jouw prachtige krullen ook geverfd? Dan is deze conditioner ook zeer geschikt om de kleur van je haar goed te houden. In de conditioner zitten allerlei ingrediënten die je haar verzorgen, zoals aloë vera en avocado olie.

Hanz de Fuko Natural Conditioner

Hanz de Fuko is natuurlijk het meest bekend als leverancier van natuurlijke haarproducten, dus hun conditioner mag ook niet missen in dit lijstje. De conditioner is opgebouwd met allerlei plantextracten en vitaminen die je haar verzorgen en beschermen.

Plantenextracten:

– Witte thee, Duindoorn, Pepermunt, Citroen, Kliswortel, Paardenstaart, Aloë Vera, Granaatappel, Jojoba, Cactus, Avocado, Appel, Acai, Sheaboter, Zeewier en Olijf.

Vitaminen:

– A, B5, C en E

Bumble and Bumble 3-in-1 Conditioner

Ook wanneer je een natuurlijke conditioner zoekt voor je krullende haar, dan kan Bumble and Bumble uitkomt bieden. Deze conditioner geeft ongekende hydratatie en maakt je haar een stuk minder pluizig. De formule bevat veel natuurlijke extracten en is vrij van parabenen en sulfaten.

Dit merk heeft nog veel meer natuurlijke producten die speciaal voor krullend haar zijn en die kan je hieronder vinden.

Natuurlijke styling producten voor krullend haar

Styling producten voor mannen met krullen zijn nodig om de krul onder controle te houden. Het moet de krul accentueren, vasthoudend zijn zodat de krul goed blijft zitten en vocht uit de lucht buiten de deur houden. Er valt daarbij een onderscheid te maken tussen pre-styling producten en post-styling producten.

De eerste categorie zorgt ervoor dat je haar makkelijker in model te krijgen is en beschermt jouw haar tegen de hitte van een föhn bijvoorbeeld. De tweede categorie is erop gericht om jouw haar in model te brengen en te accentueren.

Pre-styling producten voor krullend haar

Om je krullen eerst te beschermen voordat je bezig gaat met de styling kun je aan de slag gaan met By Vilain Sidekick Zero Spray. Deze spray breng je aan voor het stylen van je krullende haar en heeft allerlei voordelen, zoals hittebescherming en het behandelen van droog haar. Even een paar punten die specifiek van toepassing zijn voor mannen met krullen:

- Vermindert pluizig haar.
- Biedt bescherming tegen de hitte van een föhn tot 150 graden.
- Maakt je krullende haar handelbaarder.
- De formule is 72% organisch en dus gezond voor je haar.

 

Styling met een föhn kan soms nodig zijn en dan is het prettig als je hiervoor speciale haarproducten hebt. De Blumaan Ascend Volume Cream is bijvoorbeeld zo’n styling product die je haar echt een boost geeft, zonder dat het zwaar wordt. Het heeft ook de hitte van de föhn nodig om te activeren zodat het doet wat het moet doen.

Je brengt dit product aan op handdoek-droog haar en let ook goed op de wortels om het maximale effect te bereiken. Na het föhnen of als als je haar droog is kun je ook nog andere stylingproducten aanbrengen.

Post-styling producten voor krullend haar

Voor krullend haar is de Shear Revival Northern Lights Matte Paste een goed natuurlijk haarproduct om je haar in model te brengen en je natuurlijke glans te behouden. Deze wordt dus niet versterkt of verminderd door deze pasta.

Je kunt dit product gewoon op je handen aanbrengen en met je handen en vingers door je haar gaan om het in model te brengen. Je kunt een kam gebruiken als je een strakker kapsel wilt.

De kaolin in deze pasta helpt het haar flexibel te houden. Daarnaast zitten er ook 2 ingrediënten in die voorkomen dat je last krijgt van roos en die de haargroei bevorderen. Het product is iets stroever in krullend haar, dus het is belangrijk om het goed tussen je handen te wrijven voor het aanbrengen.

Er zijn ook andere manieren om producten te activeren of juist her-activeren. De Imperial Barber Classic Pomade is bijvoorbeeld een styling product die je in de loop van de dag kunt her-activeren met een beetje water.

Gebruikers geven ook aan dat dit middel ideaal is om krullend haar steiler te maken:

“Vroeger was ik een krullebol (sic), heb ik mijn haar met gemak naar achter gestyled. Deze Pomade is echt het beste hulpmiddel dat ik gevonden heb. Heb dus ook al vele potten versleten. Probeer soms nog andere producten maar die stellen mij altijd teleur.” – MMS

Conclusie

In deze blog post heb ik specifiek gefocust op natuurlijke producten voor krullend haar. Met een shampoo, conditioner en een goed styling product ben je al een heel eind op weg voor de ideale verzorging. Heb je geen krullen, maar ben je ook op zoek naar natuurlijke haarproducten, bekijken dan deze blog post!

Krullend haar heeft helaas gewoon iets meer verzorging nodig in vergelijking met stijl of (licht) golvend haar, dus is het belangrijk om natuurlijke producten te kiezen. Op die manier kan je optimaal genieten van je mooie krullen en hoef je niet bang te zijn voor droog of pluizig haar.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, haarstyling en grooming!