Beste kleding bij haarkleur

Het dragen van de juiste kleur kleding zorgt ervoor dat je huid, haar en je algemene indruk aanzienlijk levendiger wordt. Bovendien wordt je door de juiste kleding te kiezen als aantrekkelijker beschouwd. De verkeerde tinten kunnen je tekort doen, waardoor je soms onzichtbaar lijkt. Wanneer je keuzes maakt over de kleur van je kleding, denk dan aan je stijl, huidskleur en je haarkleur.

Ik ben blond, welke kleuren passen het beste bij mij?

Blonde mensen zien er over het algemeen het beste uit in heldere warme kleuren. Je kunt denken aan geel, oranje en roestachtige kleuren. Maar ook beige en gebroken wit zullen goed passen bij je blonde haren. De witblonde heren onder ons komen goed uit de verf met kleuren als Ferrarirood en bijna elke tint blauw.

De meer donkerblonde lokken gaan goed samen met kleuren die een rode ondertoon hebben. Wanneer je heel licht bruin haar hebt (een mix tussen blond en bruin in) dan kun je het beste kiezen voor verzadigde kleuren. Wat je minder goed zal staan zijn de meer pastelachtige kleuren.

Indien je geen blond haar hebt, maar dit wel eens zou willen ervaren, dan kan je ervoor kiezen om je haar blond te verven!

Ik heb bruin/donker haar, wat zijn de kleuren die me het beste staan?

Mannen met bruin haar zijn uitermate geschikt om kleding te dragen waar veel groen en saffier blauw in terugkeren. Ook de kleuren oranje, roze en geel zullen je zeker niet verkeerd staan. Roze is voor mannen een gewaagde kleur, maar als je het juist weet de combineren, hoef je je nergens zorgen over te maken. Donkerbruine haarkleuren kunnen het beste in zee met oranjerood en donker paars. Voor lichtbruin gelden de kleuren chocolade bruin, navy blauw en steenkool grijs als beste keus.

Voor de heren met zwart haar is de keus erg groot. Er zullen weinig kleuren zijn die je niet staan. Kijk wel uit met donker grijze tinten. Deze tinten maken je onopvallend en “gewoontjes”. De kleuren die worden aangeraden bij zwart haar zijn rood, kobalt blauw en levendig paars.

En hoe zit het met rood haar?

Onze roodharige vrienden zien er uitzonderlijk goed uit in groene en ivoorkleurige kleding. Probeer de kleur geel zoveel mogelijk te vermijden. Dit zorgt ervoor dat je vaak wat lichtere huid en sproeten meer opvallen. Overweeg voornamelijk warme oranje en bruine tinten. Kleuren die we veel terug zien in de natuur zullen je rode haar ook erg goed doen. Je kunt denken aan beige, groen, bruin etc. De kleuren navy blauw, roze en fel rood zullen je wellicht minder goed staan.

De keuze van je kleding kan erg bepalend zijn voor het visitekaartje dat je afgeeft. Zorg ervoor dat je er altijd op je best uitziet door de juiste kleurkeuzes te maken.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, grooming en meer!