baardshampoo

Baarden heb je in allerlei soorten en maten. Niet elke man heeft hetzelfde type baardhaar. De ene man heeft er een golfslag in en de ander heeft steil baardhaar. De ene man heeft een dichtbegroeide baard, de ander heeft meer een soort Keanu Reeves baard met plekken die iets meer of minder begroeiing hebben.

Natuurlijk wil je dat je baard goed voelt, lekker ruikt en niet irriteert. Maar wat is daar nu de beste baardshampoo voor?

Je kunt denken dat je met de shampoo van je vriendin je baard goed kunt wassen en natuurlijk, zeep is zeep. Maar sommige shampoos kunnen onbedoelde effecten hebben. Een kennis van mij waste zijn baard een tijdje met een shampoo speciaal voor blond haar en zijn baard werd niet blond maar rood! Opeens had hij een rossige baard.

Daarbij is gewone shampoo erg goed om je haren te ontvetten, maar als je het gebruikt voor je baard, dan kun je last krijgen van een ontzettend droge huid onder je baard (en dus schilfers en jeuk). De beard wash zorgt dus niet alleen voor een fijne baard, maar het zorgt ook voor de huid onder je baard. De baardshampoos zijn dus meestal wat milder dan reguliere shampoo.

Hierdoor heb je ook minder last van ontstekingen die door een te droge huid kunnen ontstaan. Geen baardeczeem!

Hoe vaak moet ik mijn baard wassen?

Afhankelijk van het type huid en baard dat je hebt, kan het handig zijn om drie tot vijf keer per week je baard te wassen. Om de dag is dat ongeveer. Het is aan te raden om daarna een goede baardconditioner aan te brengen voor hydratatie.

Daarnaast kan het ook afhankelijk zijn van het werk dat je hebt. Ben je veel buiten of heb je fysiek werk waardoor je vaker transpireert? Dan kan het handig zijn om je baard echt vijf keer per week te wassen.

Terwijl je bij een kantoorbaan, een baan waarin je vooral binnen bent en niet echt beweegt, je baard ook voldoende verzorging geeft wanneer je die twee keer per week wast.

Baardshampoo met natuurlijke ingrediënten

In veel gevallen bevatten baardshampoos en beard washes gezonde ingrediënten om jouw baard goed te verzorgen. En veel producten hebben ook geen parabenen of sulfaten. Op productpagina's staat dat altijd wel aangegeven.

Goede huidverzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten worden steeds belangrijker en dat is voor baardshampoos niet anders. Veel merken hebben mooie producten beschikbaar. Uiteraard is ook de geur belangrijk, want niet iedereen houdt van dezelfde geur. Gelukkig is er veel te kiezen tegenwoordig.

Baardshampoo voor een vijf dagen baard

Houd jij je baard kort, maar niet te kort? Ook dan kan een baardshampoo prettig zijn om te gebruiken. In een vijf dagen baard komen huidschilfers ook voor en in plaats van alles af te scheren is het leuker om deze alleen bij te hoeven werken wanneer je niet van een lange baard houdt.

Bij een korte baard is het belangrijk om te gaan voor een baardshampoo die redelijk mild is, zodat je huid onder je baard niet uitdroogt. En het kan ook helpen om een baardshampoo dan iets minder vaak te gebruiken, want je baard is toch relatief kort. Uiteindelijk zal je vanzelf wel merken hoe vaak je je korte baard moet wassen. Het is een kwestie van wat experimenteren.

Baardshampoo van de drogist

Natuurlijk kun je ook kijken of de drogist of supermarkt baardshampoo heeft. Daar krijg je dan vaak de massaproducten van de bekende merken om je baard mee te verzorgen. In deze producten zitten vaak kwalitatief minder goede ingrediënten om de massaproductie eenvoudiger te maken. Zo zitten hier vaak wel sulfaten in.

Het is daarom beter om voor gespecialiseerde merken te gaan die echt voor de mannenverzorging gaan en die dat er nu niet “even erbij” doen, zoals de merken die vaak bij de drogist liggen. Deze hadden vaak eerst de focus op vrouwelijke verzorging en merken nu opeens dat er ook een markt voor mannen is en springen daar gretig op in.

Dit terwijl een vrouwelijke huid toch echt anders is van structuur dan de mannelijke huid (vergelijk jouw huid maar eens met dat van je vriendin, zusje of moeder).

Beste baardshampoo

Welke baardshampoo zou je dan moeten aanschaffen, want er is best veel keuze. In de Moquer shop is er een goede selectie te vinden van premium baardshampoo om jouw baard optimaal te verzorgen. Mooie merken zijn Billy Jealousy uit de Verenigde Staten of Proraso uit Italië. Beide merken hebben meerdere baardshampoos beschikbaar, dus er valt wat te kiezen, ook qua geur.

Seven Potions is een modern merk met veel gezonde ingrediënten en een subtiele geur. Proraso heeft ook meerdere geuren beschikbaar, maar de producten zijn iets betaalbaarder. Dat zijn enkele voorbeelden van een goede baardshampoo waarmee jij je baard optimaal kunt verzorgen. Vergeet ook niet om daarna een goede baardconditioner aan te brengen voor extra hydratatie. Ook daar is het merk Billy Jealousy ideaal voor.

Baardshampoo die je niet uitwast

Er zijn ook nog baardshampoos of beard washes die je niet hoeft uit te wassen. Dat zijn dus eigenlijk een soort droogshampoos voor je baard. Het Nederlandse merk Reuzel heeft de Beard Foam. Dat is een soort schuim dat je aanbrengt in je baard en dan was je het er niet uit. Het zorgt ook voor een lichte hold met wat glans, dus je hebt er de hele dag profijt van.

Selectie baardshampoos in de Moquer shop:

Conclusie

Wanneer je een baard hebt, dan is baardverzorging belangrijk. Vooral als je ook nog baardolies of baardbalsems gebruikt, dan moet je wel je baard goed reinigen. Een baardshampoo is dan sterk aan te raden om zowel je baard, en de huid eronder, gezond en verzorgd te houden. Zeker als je baard wat langer begint te worden, dan behoeft het verzorging net als het haar op je hoofd.

Een gewone shampoo is meestal wat te hardnekkig om te gebruiken voor je baard, dus daarom is baardshampoo aan te raden. Deze zijn iets milder en daardoor geschikter voor je gezichtshuid. En gelukkig zijn er tegenwoordig veel goede baardshampoos om te kiezen met verschillende geuren. Er zijn ook baardshampoos die je niet uitwast.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogartikelen, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste baardverzorging, maar ook alles voor je haar en huid!