baardshampoo

Baardshampoo: Wat is de beste baardshampoo voor jouw baard?

This blog post is also available in: Engels

Baarden heb je in allerlei soorten en maten. Niet elke man heeft hetzelfde type baardhaar. De ene man heeft er een golfslag in en de ander heeft steil baardhaar. De ene man heeft een dichtbegroeide baard, de ander heeft meer een soort Keanu Reeves baard met plekken die iets meer of minder begroeiing hebben.

Natuurlijk wil je dat je baard goed voelt, lekker ruikt en niet irriteert. Maar wat is daar nu de beste baardshampoo voor?

Je kunt denken dat je met de shampoo van je vriendin je baard goed kunt wassen en natuurlijk, zeep is zeep. Maar sommige shampoos kunnen onbedoelde effecten hebben. Een kennis van mij waste zijn baard een tijdje met een shampoo speciaal voor blond haar en zijn baard werd niet blond maar rood! Opeens had hij een rossige baard.

Niet handig voor zijn look.

Daarbij is gewone shampoo erg goed om je haren te ontvetten, maar als je dit gebruikt voor je baard, dan kun je last krijgen van een ontzettend droge huid onder je baard (en dus schilfers en jeuk). De beard wash zorgt dus niet alleen voor een fijne baard, maar het zorgt ook voor de huid onder je baard. De baardshampoos zijn dus meestal wat milder dan reguliere shampoo.

Hierdoor heb je ook minder last van ontstekingen die door een te droge huid kunnen ontstaan. Geen baardeczeem!

Hoe vaak moet ik mijn baard wassen?

Afhankelijk van het type huid en baard dat je hebt, kan het handig zijn om drie tot vijf keer per week je baard te wassen. Om de dag is dat ongeveer.

Daarnaast kan het ook afhankelijk zijn van het werk dat je hebt. Ben je veel buiten of heb je fysiek werk waardoor je vaker transpireert? Dan kan het handig zijn om je baard echt vijf keer per week te wassen.

Terwijl je bij een kantoorbaan, een baan waarin je vooral binnen bent en niet echt beweegt, je baard ook voldoende verzorging geeft wanneer je die twee keer per week wast.

Beste baardshampoo

De beste beard wash voor jouw baard zorgt ervoor dat hij de kleur die je wilt hebben behoudt of versterkt.

Om de beste baardshampoo te vinden kun je reviews van gebruikers lezen. Op Moquer is de Billy Jealousy Hydrating Beard Wash bijvoorbeeld erg populair. Een koper beschrijft dat hij sinds deze shampoo niet meer de hele dag last heeft van jeuk van zijn baard. De shampoo schuimt goed en heeft een prettige geur.

Niets is zo vervelend als de hele dag misselijk zijn door een vervelende geur van je baardshampoo.

Of dat je jouw baard moet afscheren omdat hij te erg jeukt, terwijl jij ook graag een ZZ-top baard wilt laten staan.

Uiteindelijk is iedereen in zekere mate uniek. Daarom is het het beste om te experimenteren met baardshampoo tot je de beard wash hebt gevonden die ideaal is voor jouw baard en levensstijl.

Klik hier voor de Billy Jealousy Beard Wash.

Beard wash die je moet uitwassen of niet

Afhankelijk van je ochtendritueel is de ene baardshampoo beter voor je dan de andere. De ene man doucht bijvoorbeeld vaak ’s ochtends, maar de andere man wast zichzelf even snel, omdat hij ’s avonds na het sporten al gedoucht heeft.

De ene man heeft haast en de andere man wil graag even lekker wakker worden en aandacht aan zijn gelaat geven.

Dan is het handig om te weten dat sommige baardshampoos vanwege het afspoelen zeer geschikt zijn om onder de douche aan te brengen en dat sommige shampoos juist meer werken als een droge shampoo. Je brengt hem aan en hebt vervolgens de hele dag de voordelen van deze baardreiniger.

Reuzel Beard Foam werkt bijvoorbeeld als zo’n droogshampoo voor je baard. Je brengt hem aan en wast hem vervolgens niet uit. In plaats daarvan wordt je baard de hele dag verzorgd door de ingrediënten die erin zitten.

De toverhazelaar reinigt bijvoorbeeld je huid en baard en de rozemarijn houdt je huid en baard gezond. Dat werkt dan de hele dag door in plaats van alleen die twee minuten onder de douche. Daarbij is het ook makkelijker als je een wat snellere levensstijl hebt en niet altijd de tijd hebt om een baardshampoo in te laten trekken voordat je het weer afspoelt.

Klik hier voor de Reuzel Beard Foam.

Beard wash met natuurlijke ingrediënten

Wanneer je het belangrijk vindt om een baardshampoo te hebben die 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaat, die in ieder geval vrij is van parabenen en sulfaten, dan kun je ook gebruikmaken van de Raw Naturals Rustic Beard Shampoo and Conditioner.

Deze beard wash komt uit Zweden, het land dat bij uitstek dol is op Vikingbaarden en dat is te merken. Deze shampoo is een 2-in-1 product, omdat het ook de verzorging van een conditioner geeft. Met name in de winter, wanneer je huid kan uitdrogen door de kou en verwarmingswarmte, kan deze baardshampoo prettig voor je zijn. Uiteindelijk is de winter wel iets waar mensen uit Zweden raad mee weten.

Klik hier voor meer informatie over de Raw Naturals Rustic Beard Shampoo.

Baardshampoo voor een vijf dagen baard

Houd jij je baard kort, maar niet te kort? Ook dan kan een baardshampoo prettig zijn om te gebruiken. In een vijf dagen baard komen huidschilfers ook voor en in plaats van alles af te scheren is het leuker om deze alleen bij te hoeven werken wanneer je niet van een lange baard houdt.

In dat geval kan de Pacinos Beard and Face Scrub een uitkomst zijn. Doordat deze baardreiniger ook een scrubbende werking heeft zal je nooit last hebben van schilfers in je baard en kun je deze ook blijven gebruiken wanneer jij je baard af en toe wel helemaal afscheert. Het is wel aan te raden om een goede moisturizer te gebruiken na het scrubben van je baard.

Een ideale beard wash voor de parttime baarddrager.

Klik hier voor meer informatie over de Pacinos Baardshampoo.

Baardshampoo van de drogist

Natuurlijk kun je ook baardshampoo van de Kruidvat, Etos, Da of een andere drogist kopen. Daar krijg je dan vaak de massaproducten van Nivea of L’Oréal om je baard mee te verzorgen. In deze producten zitten vaak kwalitatief minder goede ingrediënten om de massaproductie eenvoudiger te maken. Zo zitten hier vaak wel sulfaten in.

Het is daarom beter om voor gespecialiseerde merken te gaan die echt voor de mannenverzorging gaan en die dat er nu niet “even erbij” doen, zoals de merken die vaak bij de drogist liggen. Deze hadden vaak eerst de focus op vrouwelijke verzorging en merken nu opeens dat er ook een markt voor mannen is en springen daar gretig op in.

Dit terwijl een vrouwelijke huid toch echt anders is van structuur dan de mannelijke huid (vergelijk jouw huid maar eens met dat van je vriendin, zusje of moeder).

Conclusie

Kortom, je hebt meerdere soorten baardshampoos. De ene is prettig voor onder de douche en de andere is prettig als je snel je baard wilt verzorgen en dan verder wilt gaan met je dag.

Afhankelijk van het huidtype en baardhaar dat je hebt is de beste baardshampoo voor jou anders dan die voor je buurman. Experimenteer daarom voordat jij je bindt aan een merk om voor de rest van je baardleven te gebruiken. Dat is de manier om (als je dat wilt) op een fijne manier een ZZ-top baard te laten staan. Of een andere mannelijk baard die misschien iets korter en gestileerder is.

Klik hier voor alle beschikbare baardshampoos op Moquer.

Meer weten? Wordt lid van onze Facebook groep om ervaringen van andere mannen te zien en je eigen ervaringen te delen.