Brickell verzorging voor mannen

Brickell: Organische Verzorgingsproducten voor Mannen

Het bedrijf Brickell

Brickell is een Amerikaans mannen verzorgingsmerk uit Miami, Florida. Zij hebben een brede range van producten voor zowel haar, gezicht, lichaam en baard. Eigenlijk ben je met Brickell meteen klaar want je kunt jezelf van top tot teen verzorgen met natuurlijke producten. En dat is voor de mannen van Brickell ook het belangrijkste, dat het zoveel mogelijk natuurlijke en organische producten zijn zonder chemische bestanddelen. In hun zoektocht naar kwalitatieve producten voor mannen vonden ze dat vele andere merken teveel chemische stoffen in hun producten hebben. De beste ‘skin care’ producten waren vooral gemaakt voor vrouwen en ze vonden het toch wat minder om dan die producten te moeten gebruiken. Vanwege deze bovenstaande redenen zijn ze toen zelf begonnen met het maken van kwalitatieve, natuurlijke en mannelijke producten, want een goede (gezichts)verzorging is al lang niet meer alleen voor vrouwen.

Wat maakt de producten van Brickell anders?

Zoals gezegd moesten de producten zo natuurlijk en organisch mogelijk zijn en zelf verwoordt Brickell het als volgt:

“We combineren organische, hoogwaardige kwalitatieve natuurlijke ingrediënten en toegepaste wetenschap om tot de beste huidverzorging- en groomingproducten voor mannen te komen die een man maar op zijn lijf kan aanbrengen.”

Brickell vindt dat er in veel goedkope producten voor mannen teveel synthetische en schadelijke ingrediënten zitten. Zelfs als merken claimen dat er gebruikt is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dan is dit vaak maar een zeer klein deel van de formule. En tegenwoordig is de wetenschap ver genoeg gevorderd om natuurlijke en organische producten te maken. Hieronder een lijstje van een aantal ingrediënten en hun werkingen:

Brickell ingrediënten

– Aloe Vera: is zeer geschikt voor huidproducten omdat het de huid hydrateert, huidveroudering tegengaat, acne tegengaat en irritaties helpt te voorkomen.
– Jojoba: zorgt voor een natuurlijk kussentje op je huid waardoor je huid beter vocht vasthoudt en waardoor deze sneller herstelt na het scheren.
– Shea: is een natuurlijk vet dat vol zit met vitamines zoals vitamine A, E en F, die een droge huid helpen tegen te gaan.
– Kokos: versterkt de huid en werkt ook als een natuurlijke exfoliant, het verwijdert namelijk dode huidcellen.
– Vitamine E: is een antioxidant die celmembraan beschermt tegen vrije radicalen. Vrij radicalen zijn het gevolg van luchtverontreiniging, straling, stress en synthetische toevoegingen in voedsel.
– Groene thee: is ook een antioxidant en vertraagt verouderingsprocessen in de huid.
– Hyaluronisch zuur: is een lichaamseigen stof die zorgt dat je huid gehydrateerd blijft. Het kan 1800 keer haar eigen gewicht aan water vasthouden.
– Olijfolie: bevat goede vetten die beschermen tegen vrije radicalen, gaat veroudering tegen en helpt om de huid er gezonder er voller uit te laten zien.
– Fruitzuren (Alpha Hydroxy Acid): zit in suikerriet en gaat huidveroudering tegen en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen die verstoppingen kunnen veroorzaken.

Conclusie

Brickell denkt dus wetenschappelijk na over de keuze van ingrediënten om te zorgen voor een natuurlijke werking van hun producten. Op elk product staat ook aangegeven voor hoeveel procent het uit natuurlijke ingrediënten bestaat en hoeveel procent organische ingrediënten het bevat. De mannenhuid is maar liefst 25% dikker dan de vrouwenhuid, bevat meer poriën, is vettiger en zweet meer. Het is dus belangrijk om een goede dagelijks verzorgingsroutine te hebben voor zowel gezicht als lichaam en dan het liefst met natuurlijke en organische producten. Brickell heeft alles wat je daarvoor nodig hebt en uiteraard zijn de producten niet getest op dieren. Geen enkel product in onze shop is getest op dieren.