Faded Undercut Afro Summer 2020 Hairstyle

Zomer haar trends voor mannen in 2020

This blog post is also available in: Engels

We zitten alweer midden in de zomer, dus is het toch wel tijd voor een echt zomerkapsel. Wat zijn de zomer haar trends voor mannen in 2020? Langzaamaan mogen we weer wat meer na de maandenlange (semi) lockdown en dan wil je er wel een beetje trendy bijlopen. Daarom bespreek ik in deze blogpost 5 zomer haar trends voor mannen in 2020 waar jij mee kan shinen en flaneren in Nederland en daarbuiten.

Eerste zomer haar trend 2020: Messy medium length

Messy medium length summer 2020 hairstyle

De haar trend voor mannen dat het allemaal wel iets langer mag blijven, zien we al langer en dat gaat in de zomer van 2020 onverminderd verder. De halflange kapsels voor mannen is zeker een trend die we al langer zagen in 2020. Het mag allemaal wat langer en een van de beroemdheden die dat populair heeft gemaakt is uiteraard Kit Harrington die Jon Snow speelde in Game of Thrones. Een andere naam die vaak wordt genoemd is uiteraard Harry Styles.

Messy Medium Length Summer 2020 Hairstyle 2

Een messy medium lengte zomerkapsel is lekker los en hoeft niet strak in model te zitten. Hoe langer je haar wordt, hoe lastiger het ook is om je kapsel helemaal strak te krijgen. Een messy look met een matte tot medium glanzende finish is zeker een van de zomer haar trends voor mannen in 2020. Je hebt dus ook geen producten nodig met een enorm hoge hold, maar een medium hold is afdoende om je halflange kapsel iets meer definitie te geven. Een sea salt spray is ook erg interessant om flink veel volume en structuur te krijgen. Je kan zo’n zeezoutspray los gebruiken of als een prestyler.

Tweede zomer haar trend 2020: Natuurlijk afro kapsel

Faded Undercut Afro Summer 2020 Hairstyle

Deze tweede zomer haar trend voor mannen in 2020 sluit aan bij het eerste besproken kapsel, want het mag gewoon lekker natuurlijk en los. Ga niet de strijd aan met je haar, maar werk mee met je natuurlijke kapsel. Een afro kapsel met een mooie fade aan de achter- en zijkanten is helemaal in deze zomer. Bovenop lekker los en natuurlijk en dan strakkere lijnen aan de zijkanten en achterkant. Op die manier krijg je een mooi contrast wat zeker gaat opvallen als je weer wat meer buiten komt.

Bleached Afro Summer 2020 Hairstyle

Om helemaal trendy te zijn met je afro kapsel deze 2020 zomer, is door het deels te blonderen. Bijvoorbeeld wat lichte highlights of zelfs een compleet geblondeerd kapsel. De keuze is aan jou. Qua styling kan een goede voedende haarspray uitkomst bieden om jouw afro kapsel mooi te houden of een cream met een gezonde glans. Krullend haar en afro haar kunnen soms wat extra hydratatie gebruiken, dus het is beter om je daarop te richten en qua styling gewoon mee te gaan met je natuurlijke look.

Derde zomer haar trend 2020: Classic quiff kapsel

Classic Quiff Summer 2020 Hairstyle

Een tijdloos kapsel is toch wel de classic quiff, oftewel een klassieke kuif in het Nederlands. Deze haar trend voor mannen gaat al een aantal jaren mee en kan ook prima gekozen worden om mee te doen met de zomer haar trends voor mannen in 2020. Het mooie van de classic quiff is dat het een ongelooflijk veelzijdig kapsel is. Je kan de zijkanten en achterkant langer houden, gaan voor een moderne fade of een undercut. Het enige wat belangrijk is, is dat je aan de voorkant je haar wat langer hebt, om het te kunnen stylen in een klassieke kuif.

Slightly Messy Summer 2020 Quiff

Een classic quiff of een lichtelijk messy quiff werkt vooral goed voor mannen met steil haar, want je wilt je haar redelijk recht omhoog en lichtelijk naar achteren stylen. Wanneer je haar lichtelijk golvend is, dan kan je ook zeker wel gaan voor een quiff hairstyle. Vooral haar klei, haar wax en paste zijn erg geschikt om een medium tot hoge hold te krijgen met een matte finish tot medium glans. Om je classic quiff goed omhoog te houden heb je wel wat hold nodig en deze drie haarstyling productcategorieën zijn iets droger en geven daardoor een goede hold met een natuurlijke finish. Vooral hair clays geven ook nog eens extra volume en structuur.

Vierde zomer haar trend 2020: Buzz cut

Buzz Cut Summer 2020 Hairstyle

Een andere zomer haar trend voor mannen in 2020 (en eigenlijk elke andere zomer) is een buzz cut. Uiteraard niet heel verwonderlijk, want het is tenslotte zomer, dus het is helemaal niet erg om je haar gewoon lekker kort te hebben. Een buzz cut is eigenlijk gemillimeterd haar en past ook erg goed bij mannen met een terugtrekkende haarlijn of inhammen, want met zeer kort haar valt dat gewoon minder op. Een tijdloos kapsel dat ook past in de zomer haar trends voor mannen in 2020.

Buzz Cut Summer 2020 Hairstyle With Fade

Een buzz cut is daarnaast ook erg simpel te onderhouden en je hebt er eigenlijk geen haarstyling producten voor nodig. Wanneer je uit je bed komt hoef je nergens over na te denken en kan je meteen op pad. Gewoon een goede shampoo en conditioner is genoeg om jouw buzz cut in topconditie te houden. Om wat variatie aan te brengen kan je gaan voor een buzz cut met een (skin) fade, dus je haar aan de zijkant gaat van bijna 0 millimeter naar een paar millimeter aan de zijkanten en bovenop houdt je het enkele millimeters langer.

Vijfde zomer haar trend: Krullend haar met fade

Curly Hair Fade Summer 2020 Hairstyle

Zoals eerder vermeld zijn losse en messy kapsels gewoon een enorme zomer haar trend voor mannen in 2020. Volg je natuurlijke kapsel en probeer niet tegen je natuurlijke krullen of afro kapsel in te gaan. Daarom is het laatste zomerkapsel wat ik wil aanstippen een krullend kapsel met een fade. Bovenop laat je je krullen de vrije loop en mag het gewoon los en messy. En dan zorg je voor een strakke fade aan de zijkanten en achterkant voor contrast. Een curly undercut kan natuurlijk ook, maar het belangrijkste is om de zijkanten korter te houden voor het contrast.

Messy Curly Hair Undercut 2020 Summer Hairstyle

Qua verzorging en styling zit je in dezelfde hoek als wanneer je een afro kapsel hebt, maar je kan iets makkelijker matte producten gebruiken. Het belangrijkste is goed verzorgd haar, dus een kwalitatieve shampoo en conditioner zijn must-haves om je krullende haar verzorgd te houden deze zomer. Qua styling kan je denken aan creams of eventueel semi-matte pastes als je iets meer hold wilt hebben. Ook een sea salt spray kan uitkomst bieden als je extra volume en structuur wil aanbrengen. Je kan de spray gebruiken als een prestyler of gewoon als post-styler voor een losse look met een (semi)matte finish.

Conclusie zomer haar trends voor mannen 2020

Het is je wellicht wel opgevallen dat de zomer haar trends voor mannen in 2020 vooral veel lossere kapsels bevat. Het versterken van je natuurlijke kapsel en structuur is het belangrijkste. Dat is ook gewoon een stuk makkelijker voor jezelf, want dan hoef je niet te proberen om je krullende haar steiler te maken of je steile haar krullend te maken. En als je het helemaal makkelijk wilt houden deze zomer, dan kan je altijd gaan voor een buzz cut.

Een tweede trend die opvalt is dat in bijna alle gevallen de zijkanten en achterkant behoorlijk kort worden gehouden. Alleen bij de medium lange kapsels zien we dat uiteraard niet. De haar trend om te gaan voor een (skin) fade zien we al een tijdje, want je kan daarmee gewoon heel goed een mooi contrast krijgen en ook je gezichtsvorm beter uit laten komen als je het juiste kapsel voor je gezichtsvorm kiest.

Vaak zien we ook dat een van de zomer haar trends is om je haar deels te blonderen of te gaan voor highlights. Dat past gewoon goed bij de zomer en ook bij een afro kapsel misstaan wat highlights zeker niet. Een ideale tijd om daar eens mee te experimenteren deze zomer.