Messy Slicked Back Haar

Winter Kapsels voor Mannen 2015-2016: Dit Zijn Ze!

Oké, toegegeven, het is nog niet echt winter, maar zoals vaak met trends, mode en dergelijke, zijn stijlen al wel aardig bekend van tevoren. Vaak komt dit door bepaalde modeshows en leidende figuren in de industrie en die worden gemakkelijk overgenomen. En ach, je kan maar beter op tijd weten welke haarstijlen voor mannen het deze winter gaan maken. Vaak wordt er een beetje voortgeborduurd op de huidige trends en dat is bij deze winter kapsels niet anders.

Slicked look zien we terug bij de winter kapsels voor mannen

Messy Slicked Back Haar
De eerste van de winter kapsels voor mannen is de slicked look. Überhaupt een flinke trend in 2015, dus ook deze aankomende winter. Je kan dan denken aan de traditionele en klassieke Mad Men look met een slicked side parted en de bekende slicked-back looks, maar het hoeft allemaal niet zo heel strak deze winter. Dus er is niet meteen een kam nodig om alles strak in de plooi te houden. Het mooie van deze slicked winter kapsels is dat je het ook gewoon lekker losjes met je hand mag hebben gestyled. Er zijn legio voorbeelden van dit soort looks, aangezien genoeg filmsterren ermee rondlopen, vooral op evenementen met een rode loper.

Messy & lange looks

Messy en golvend lang haar
Een andere haarstijl die we terug zien bij dit lijstje met winter kapsels voor mannen is lang haar, maar dan wel een beetje messy. Wij hebben uiteraard al genoeg artikelen geschreven over lang haar, maar omdat het zo populair is, zie je dat deze winter ook gewoon terugkomen. Het gaat dan vooral om lang haar dat je lekker messy en los draagt en dat ook best een beetje golvend mag zijn. Vooral met veel structuur en laagjes steel je de show. Dus je hoeft helemaal niet per se een man bun of top knot te dragen deze winter, maar gewoon lekker lang en casual.

Korte, maar veelzijdige looks

Kort haar gelaagd met structuur
De laatste van deze winter kapsels voor mannen is de korte look, maar dan geen buzz cut of ander eenzijdig kapsels. Het gaan dan vooral om een look met laagjes en dus ook weer een beetje messy. Gelaagdheid is goed om te hebben in je winter kapsel omdat het veelzijdigheid creëert. Je hebt meer opties en hoeft dus niet elke week je haar hetzelfde te dragen. Zo kun je variëren door verschillende soorten producten te gebruiken. De ene keer een product met veel hold en een matte finish en de andere keer een product met een medium hold en shiny finish.

Conclusie over de mannelijke winter kapsels

Zoals je ziet bij deze winter kapsels voor mannen kan het zowel lang als kort. De hoofdtrend die we waarnemen is dat het allemaal niet zo strak hoeft, maar dat het best een beetje losjes en messy mag zijn. Dus maak je niet al te druk als je haar niet helemaal perfect meer zit als je een muts op hebt gehad. Ga gewoon even met je handen door je haar en dan is het weer prima. Vooral als je de juiste haarstylingproducten gebruikt, is restylen heel eenvoudig. En de bovengenoemde drie looks zijn heel breed toepasbaar, dus er zit voor iedere man wel wat bij. En het is ook geen enkele probleem om er een mooi baardje bij te laten staan. Je kan natuurlijk gaan voor de grote hipsterbaard, maar ook de drie dagen baard past prima bij een lekker casual winter kapsel.