Scheerkwast

Scheerkwast: Is een scheerkwast met dassenhaar het beste?

This blog post is also available in: Engels

De scheerkwast kan niet missen in de badkamer van een man die geeft om een mooie huid en gladgeschoren wangen. Het is een signaal dat er een man in huis woont die geeft om zijn uiterlijk en zichzelf de beste verzorging gunt. Maar wat is nu de beste scheerkwast? En wat is het toch met scheerkwasten met dassenhaar? En waarom zou je een scheerkwast gebruiken? Daarop gaat dit blog in.

Waarom een scheerkwast gebruiken?

Wanneer je jezelf nat scheert breng je eerst scheercrème of iets soortgelijks aan op je huid. Sommige mannen doen dit met de handen, maar de beste manier om scheerschuim, -crème of -zeep aan te brengen is met een kwast.

Sterker nog, sommige scheerzepen hebben de kwast nodig om het goed aan te brengen. Je baardhaartjes gaan beter overeind staan, zodat ze makkelijker af te scheren zijn.

Hoe gebruik je een scheerkwast?

Maak je scheerkwast een klein beetje nat voordat je deze in de scheerzeep of scheercrème dept. Beweeg de scheerkwast nu in ronde bewegingen om mooi schuim te kloppen voordat je het schuim aanbrengt.

Vervolgens breng je de scheerzeep of -crème op je wangen aan met lichte draaiende bewegingen of korte snelle stroken (even kijken wat voor jouw baardhaar het beste werkt). Het idee hierachter is dat je jouw haren rechtop zet zodat het scheermes er eenvoudiger doorheen snijdt.

Daarnaast exfolieert de scheerkwast je huid en dat is goed voor een gladde look.

Na het scheren spoel je de scheerkwast af en zet je hem terug in de scheerkwast houder.

Scheerkwast dassenhaar of synthetisch

Scheerkwasten worden vaak gemaakt met dassenhaar, varkenshaar of met synthetisch haar, maar wat is nu het beste voor jouw huid?

Dassenhaar wordt traditioneel gebruikt voor de scheerkwast. Het haar op de buik van de das is zacht en fijn voor je gezichtshuid. De structuur van dassenhaar is goed voor scheerkwasten. Dit komt omdat dit het enige type haar is dat water vasthoudt en dit water goed op je gezicht aanbrengt. Dat is een belangrijk onderdeel van het hebben van een goede gladde scheerbeurt.

Je vraagt je wellicht af of een das wordt geschoten om het dassenhaar te kunnen oogsten. Dat is het geval. In veel Europese landen is het verboden om op dassen te jagen, maar in Frankrijk mag het wel. Dus een kwast met een Frans dassenhaar is legaal[1]. In de VS mag er ook op gejaagd worden en dat is dus ook een goede bron van dassenhaar voor je scheerkwast.

Echter er worden ook veel dassenharen uit China gehaald en daar gaan ze niet al te diervriendelijk om met de dassen. Als je niet zeker weet waar het dassenhaar op je scheerkwast vandaan komt en je wilt liever dassenhaar gebruiken van een dier dat fijn in het wild heeft geleefd in plaats van in een kooitje in China kan het handig zijn om toch naar een alternatief te kijken.

Gelukkig zijn er ook veel synthetische alternatieven. Deze pakken alleen wel minder scheerzeep op dan een scheerkwast met dassenhaar. Afhankelijk van hoe zuinig je met scheerzeep om wilt gaan kan je dit zien als een voor- of nadeel.

Verder werken ze net zo goed als scheerkwasten met dassenhaar.

Welke scheerkwast is het beste?

Op Moquer zijn meerdere scheerkwasten te krijgen en de Muhle Scheerkwast Silvertip Fibre is het meest populair.

Deze scheerkwast wordt handgemaakt in Duitsland voor de hoogste kwaliteit. Dit hoogwaardige product is perfect om jouw klassieke scheerroutine te upgraden.

De Muhle Scheerkwast Silvertip Fibre heeft synthetische haren en is volledig vegan. Deze scheerkwast bevat zeven verschillende vezels qua dikte en lengte om tot de perfecte kwast te komen.

Klik hier voor meer informatie over deze Muhle scheerkwast met synthetische haren. 

De meest populaire scheerkwast mét dassenhaar is de Muhle Scheerkwast Graudas. Dit is een product uit de Rytmo serie van Muhle. Het heeft een mooi essenhouten handvat met chroomelementen. Dit product is waterafstotend en erg weerbarstig. Een mooi product om op te nemen in jouw klassieke scheerroutine.

Dat er echt dassenhaar is gebruikt is te zien aan de relatief donkere kleur van de haren. Dassenhaar geeft een beter massage effect door zijn dikkere structuur, maar blijft toch flexibel en zacht.

Klik hier voor meer informatie over de Muhle scheerkwast met dassenhaar. 

Heb je een scheerkwast nodig met een goede prijs kwaliteit verhouding? Dan kan de Rockwell Scheerkwast Synthetisch een goede keuze voor jou zijn. Hij is misschien niet de beste, maar zeker kwalitatief goed genoeg.

Deze scheerkwast heeft een handvat gemaakt van zwart acryl. Dit product is waterafstotend en erg weerbarstig. Een mooi product om op te nemen in jouw klassieke scheerroutine of je nou een beginnende of ervaren nat-scheerder bent.

De Rockwell Scheerkwast Synthetisch is gemaakt van synthetisch haar, dus dit product is vegan. De zachte haren zorgen voor een zeer comfortabele scheerervaring. Een synthetische scheerkwast is vaak ook iets gemakkelijker in het onderhoud.

Klik hier voor meer informatie over de Rockwell Scheerkwast.

Scheerkwast houder

Een scheerkwast kan vaak wel op het handvat staan, maar dat is soms toch wat wiebelig. Een scheerkwasthouder is dan ook prettig om te hebben. Daarbij helpt een houder om het water uit de scheerkwast te laten druppelen, wat hygiënischer is.

Je kunt bijvoorbeeld een scheerset halen waarbij je een safety razor, scheerkwast en zeepbakje krijgt. Daarbij heb je een 2-in-1 scheermeshouder die ook je scheerkwast hygiënisch bewaart tussen de scheerbeurten door.

Muhle biedt bijvoorbeeld een scheerset aan met een synthetische scheerkwast uit de Rytmo serie. Deze bevat een safety razor, een Fibre scheerkwast met synthetische haren, een zeepbakje en houder. Op die manier heb je alles wat je nodig hebt om in de ochtend comfortabel nat te kunnen scheren.

De producten in de Muhle Rytmo serie zijn conisch gevormd en liggen daardoor lekker in de hand. De handvatten van de safety razor en de scheerkwast zijn gemaakt van gepolijst edelhars. Dit is een mooie set voor de beginnende nat-scheerder of wanneer je jouw huidige set wilt upgraden.

Klik hier voor meer informatie over deze Muhle scheerset met synthetische scheerkwast. 

Wil je liever een scheerset met een scheerkwast met dassenhaar? Dat is ook zeker mogelijk. Je krijgt dan dezelfde producten als in de bovenstaande scheerset, maar dan met een scheerkwast met dassenhaar.

Klik hier voor meer informatie over deze Muhle scheerset met dassenhaar scheerkwast. 

Scheerkwasten zijn er in allerlei soorten en maten, handvatten en (synthetische) haren. Een goede scheerkwast helpt jou om zo comfortabel mogelijk te scheren en je huid te verzorgen.

En dan nog een dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste scheerbeurt, huidverzorging en kapsels.

[1] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S000632070500323X