Ringbaard

Ringbaard: Het is niet voor iedere man

This blog post is also available in: Engels

Een ringbaard is een baardje op je kin met snor die langs je lippen aan elkaar verbonden zijn. De rest van je gezicht is gladgeschoren.

Het is een vrij mannelijke baard die veel mannen dragen. Bekende sterren die deze baard hebben zijn bijvoorbeeld: Richard Rawlings van Fast N’Loud, Leonardo DiCaprio en Tom Hardy heeft ook wel eens een ringbaard. Een ringbaard blijft altijd populair en dat heeft meerdere redenen.

Een van die redeneren is dat het de ideale baard is als je graag een baard wilt, maar niet overal even veel baardhaar hebt.

Wanneer een ringbaard?

Een ringbaard is dus ideaal als je op je kin en snor wel voldoende haargroei hebt, maar dat het verder een beetje tegenvalt.

Een andere reden om een ringbaard te laten staan is wanneer je wel tevreden bent met de looks van je wangen of kaaklijn, maar dat je kin je toch tegenvalt. Een ringbaard kan ervoor zorgen dat het lijkt of je kin toch iets meer aanwezig is, of juist dat het lijkt of je kin wat kleiner is (als je een grote kin hebt).

Het ligt dan meer aan het voorstellingsvermogen van de persoon die naar je kijkt.

Past een ringbaard bij mij?

Een ringbaard roept ook bepaalde emoties op. Sommigen zien mannen met een ringbaardje als een beetje fout of ouderwets. Gekscherend wordt een ringbaardje ook wel eens een pratende k*t genoemd. De reden daarvoor hoeft niet uitgelegd te worden, neem ik aan.

Maar misschien past zo’n ‘foute’ look juist wel een beetje bij je en ben je niet bang om een statement te maken met je baard.

In een bepaalde mate heeft het ook iets artistieks en iets eigenzinnigs. Zoals eerder gezegd, er zijn genoeg beroemdheden die een ringbaardje of een variant daarop hebben, dus je bent in goed gezelschap.

Hoe laat je een ringbaard staan?

Je zou zeggen dat als je je gewoon niet meer scheert waar je de ringbaard wilt laten staan dat je dan een ringbaard hebt. Natuurlijk is dat waar, maar heb je dan ook de mooiste ringbaard?

Je kunt beter eerst je baard helemaal laten staan totdat je haar de lengte heeft die je minimaal wilt hebben en dan steeds dichter naar je mond toe scheren zodat de ringbaard een breedte heeft die je het mooiste staat en dat hij niet te smal is.

Hoe lang moet je de ringbaard maken?

De lengte van je ringbaard hangt natuurlijk van je eigen smaak af. Je kunt je ringbaard kort houden, iets langer laten, in een punt bijknippen of als een echte geit rondlopen met een lange baard aan je kin. Het hangt allemaal af van je eigen smaak.

Het is wel zo, dat hoe langer je de baard maakt, hoe handiger het is om je baard te verzorgen zodat deze er stijlvol uitziet.

Baardolie gebruiken is bijvoorbeeld het minste wat je kunt doen om je ringbaard zacht en stijlvol te maken. Baardolie hydrateert de haren waardoor deze bijvoorbeeld niet alle kanten opspringen. Dit is vooral bij een ringbaard vervelend omdat die springende haartjes de lijn van een ringbaard doorbreken waardoor dit minder mooi is.

Een goede baardolie die je hiervoor kunt gebruiken is de Shear Revival Sawbones All Purpose Oil. Dit is een zeer veelzijdig product die je kan gebruiken voor zowel je haar, baard en huid. Dit product bevat vele natuurlijke oliën voor een optimale hydratatie. Je baard, haar en huid worden gevoed en verlicht.

Shear Revival Sawbones All Purpose Oil is volledig vegan en gemaakt van plantaardige ingrediënten. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename geur van bergamot, rozemarijn en amber.

Jerry had het volgende te zeggen over deze baardolie:

“Fantastische baardolie! Trekt onmiddellijk in de baardharen en voelt heel goed aan op de huid, totaal geen vettig gevoel achteraf. De geur is houtachtig.Zeer, zeer tevreden, ook hoe snel mijn bestelling aangekomen is, de volgende dag al afgehaald. Alles met liefde verpakt en goed beschermd in de doos gestoken. Hartelijk dank Moquer!”

Klik hier voor meer informatie over de Shear Revival Sawbones All Purpose Oil. 

Heb je een wat langere ringbaard? Dan is de baardverzorgingset van Jack Black ideaal vanwege de handige kam die erbij zit.

Deze set bevat:

  • Jack Black Beard Wash 44 ml.
  • Jack Black Beard Oil 30 ml.
  • Jack Black Beard Lube Conditioning Shave 44 ml.
  • Jack Black Baardkam

Deze set heeft dus alles om je baard (en huid eronder) te verzorgen en te stylen. De kam helpt je ook om klitten in de baard te voorkomen en voor het bijwerken van de baard.

Klik hier voor meer informatie over de Jack Black Beard Grooming Kit. 

Heb je juist hele wilde baardharen die meer nodig hebben dan alleen een baardolie om in model te blijven? Dan kan een baardbalsem een goede uitkomst zijn.

O’Douds Apothecary Beard Balm is een ideaal product voor mannen die meer nodig hebben om hun baard te temmen dan alleen een baardolie. Deze baardbalsem is makkelijk aan te brengen en geeft veel controle. Het is gezond voor je baard en de balsem is niet onnodig vettig of plakkerig.

O’Douds Beard Balm zorgt voor een medium hold en een medium glans. Harde baardharen worden weer wat zachter en lastige haartjes zijn onder controle te brengen. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename geur van dennenbos.

Klik hier voor meer informatie over de O’Douds Apothecary Beard Balm. 

Variaties van de ringbaard

Een ringbaard kan dus super leuk zijn, maar er zijn ook leuke variaties op de ringbaard. Als je bijvoorbeeld vooral op je kin en je snorgebied haargroei hebt kan je ook voor een meer Franse look gaan met snor en klein baardje op de kin of een beetje baard onder je onderlip.

Je kunt ook een kortere snor houden en je baardhaar langer laten groeien dan de snorharen.

Of juist punten aan je snor maken en een baardpuntje naar beneden. Zo krijg je enigszins een Dali-look.

Je kan ook ringbaard een onderbreking geven onder je onderlip, maar wel met een baardstreepje onder het midden van je onderlip. Dan heb je eigenlijk een hangsnor met een dun baardje er tussenin.

Ringen in je ringbaard

Wat ook populair is bij ringbaarden is om je baardhaar door een ring te halen. Dit is een look die de Vikingen vroeger bijvoorbeeld hadden. Als dit je doel is kan een goede verzorging van je baardhaar ervoor zorgen dat het makkelijker door een ringetje te halen is.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, haarstyling en baarden.