Halflang haar mannen

Mannenkapsels halflang voor de ontspannen look

This blog post is also available in: Engels

Mannenkapsels met halflang haar worden vaak gezien als sexy kapsels. Hoe bereik je nu een mooie look met halflang haar en moet je dit zien als een soort bob voor mannen? Hoe zorg je voor die flowy sexy look die vaak te zien is in reclames waarbij mannen met halflang haar worden gebruikt?

In dit blog gaan we dieper in op diverse halflang herenkapsels.

Halflange kapsels voor mannen

Halflange kapsels voor mannen zijn kapsels waarbij het haar tot de kaak of tot de schouders komt. Voorbij de schouders wordt gesproken van lang haar.

Het voordeel van een halflang kapsel voor mannen is dat deze eenvoudiger door te borstelen zijn dan lang haar, waardoor je in de ochtend minder tijd kwijt bent. Daarbij hoef je ook niet te leren hoe je een mooie paardenstaart maakt, want daar is je haar weer net te kort voor.

Je kunt vaak wel van het haar bovenop je hoofd een kleine man-bun maken. Een klein knotje om ervoor te zorgen dat dit haar niet voor je ogen valt. Dat is gelijk de eerste manier waarop halflang haar te dragen is als je er iets mee doet.

mannen kapsel halflang

Een herenkapsel met halflang haar kan je ook gewoon los dragen. Je kunt het dan naar achteren kammen of borstelen, een midden scheiding dragen of juist een zijscheiding dragen.

Een middenscheiding kan aantrekkelijk zijn als je een heel symmetrisch hoofd hebt, maar over het algemeen staat een zijscheiding beter omdat dit je haar dikker laat lijken.

De onderkant van half lang haar kan in een rechte lijn geknipt worden of juist meer in laagjes. Wat het beste staat hangt een beetje af van je gezichtsvorm en het soort haar dat je hebt.

Door laagjes aan te brengen kan het wel eenvoudiger worden om volume en luchtigheid in het kapsel aan te brengen.

Vraag hierover advies bij je barber.

Herenkapsel halflang verzorging

Lang(er) haar heeft andere verzorging nodig dan kort haar. Bij halflang haar heb je vaak haarpunten die al jaren met je meegaan. Hierdoor staan ze ook al langer bloot aan de elementen en kunnen ze slijten.

Het is belangrijk om je haar hiertegen te beschermen om droge en gespleten punten tegen te gaan.

Conditioner en verzorgende stylingsproducten zijn dan erg belangrijk. Vooral als je je haar föhnt om het in model te brengen en als je geverfd haar hebt is het van belang hydraterende producten te gebruiken.

Een goede conditioner is bijvoorbeeld de Pete and Pedro Cream Conditioner. Dit is een product van de bekende YouTuber Alpha M. Het is de ideale aanvulling na gebruik van de Pete and Pedro Clean Shampoo. Dit product zit vol natuurlijke ingrediënten die droog en beschadigd haar weer repareren. Je hoofdhuid wordt gevoed en je haar wordt handelbaarder.

Pete and Pedro Cream Conditioner zal je haar niet zwaar maken en herstelt de natuurlijke pH balans. Je krijgt een fris gevoel met een natuurlijke glans. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename geur van pepermunt. Deze conditioner is veilig te gebruiken in gekleurd haar.

Rob had het volgende te zeggen over deze conditioner:

“Ook de conditioner is een aanrader, ruikt lekker naar mint, de peppermint werkt verkoelend op de hoofdhuid.”

Klik hier voor meer informatie over deze conditioner.

Kapels mannen halflang styling

Je wilt natuurlijk niet dat je mooie lokken plat op je hoofd liggen en dan speelt styling van je halflange kapsel een belangrijke rol. Hoe zorg je nu voor volume, luchtigheid en bewegelijkheid in jouw halflange haar?

Dit hangt onder andere af van het haar dat je hebt. Bij dik stug haar kom je al heel ver met een beetje föhnen en haarspray om het juiste volume te creëren.

Een goede spray is bijvoorbeeld de Dapper Dan Sea Salt Spray. Deze geeft jouw haar extra volume en laat het dikker lijken. Het is de ideale pre-styler om te gebruiken voordat je je favoriete Dapper Dan styling product aanbrengt, zeker als je dun of fijn haar hebt. Wanneer je het aanbrengt in droog haar en aan de lucht laat drogen dan krijg je een mooie structuur met matte finish.

Dapper Dan Sea Salt Spray kan je ook aanbrengen op vochtig haar om vervolgens je haar te föhnen. Op deze manier bereik je de meeste volume en structuur. De formule bevat geen parabenen en heeft een aangename geur van sandelhout.

Huub had het volgende te zeggen over deze spray:

“Top product met een lekker geurtje. Na het föhnen zit mijn haar voller en is het makkelijk stylen.”

Klik hier voor meer informatie over deze spray. 

Heb je dunner haar? Dan kan een volumepoeder ook veel doen voor het uiterlijk van je haar. De Slick Gorilla Hair Styling Powder geeft je haar veel lift met een onzichtbare hold. Het lijkt alsof je niks in je haar hebt gedaan, maar toch heeft je haar veel structuur en een natuurlijke, matte finish. Dit product is vooral geschikt wanneer je gaat voor die “textured looks.”

Slick Gorilla Hair Styling Powder zwelt op in je haar zodat je haar voller en dikker lijkt. Het kan ook ideaal gebruikt worden als een prestyler om meer volume te krijgen voordat je een ander product aanbrengt voor de styling. De formule bevat uiteraard geen parabenen of sulfaten.

Jos had het volgende te zeggen over deze volume poeder:

“Voor wat langer en dunner haar. Het geeft veel volume en plakt de haren niet aan elkaar waardoor je haar veel voller lijkt. Het wast makkelijk uit het haar en van je vingers. Het heeft ook geen overdadige geur, dus je ruik niet de hele dag naar een salon. Kortom fantastisch spul, wil vanaf nu niks anders meer.”

Klik hier voor meer informatie over deze volume poeder.

Lang haar borstelen of kammen

Een herenkapsel met halflang haar moet ook geborsteld of gekamd worden. Het is belangrijk om na het douchen je haar niet te borstelen, maar juist te kammen met een grove kam. Dit voorkomt dat je te veel haren uit je hoofd trekt met de borstel.

De Moquer Grote Kam is ideaal als je halflang tot lang haar hebt.

Jan zei het volgende over deze kam:

“Voelt bijzonder steving aan, de grove tanden voorkomen dat de kam echt aan je haar trekt.”

Klik hier voor meer informatie voor deze kam. 

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste haarstyling en haarverzorging.