Mannenkapsels halflang haar

Mannenkapsels met halflang haar worden vaak gezien als sexy kapsels. Hoe bereik je nu een mooie look met halflang haar en moet je dit zien als een soort bob voor mannen? Hoe zorg je voor die flowy sexy look die vaak te zien is in reclames waarbij mannen met halflang haar worden gebruikt?

In deze blog post gaan we dieper in op diverse halflange herenkapsels.

Man Kapsel Halflang

Halflange kapsels voor mannen zijn kapsels waarbij het haar tot de kaak of tot de schouders komt. Voorbij de schouders wordt gesproken van lang haar.

Het voordeel van een halflang kapsel voor mannen is dat deze eenvoudiger door te borstelen zijn dan lang haar, waardoor je in de ochtend minder tijd kwijt bent. Daarbij hoef je ook niet te leren hoe je een mooie paardenstaart maakt, want daar is je haar weer net te kort voor.

Je kunt vaak wel van het haar boven op je hoofd een kleine man-bun maken. Een klein knotje om ervoor te zorgen dat dit haar niet voor je ogen valt. Dat is gelijk de eerste manier waarop halflang haar te dragen is als je er iets mee doet.

Een herenkapsel met halflang haar kan je ook gewoon los dragen. Je kunt het dan naar achteren kammen of borstelen, een midden scheiding dragen, of juist voor een zijscheiding gaan. Een middenscheiding kan aantrekkelijk zijn als je een heel symmetrisch hoofd hebt, maar over het algemeen staat een zijscheiding beter omdat dit je haar dikker laat lijken.

De onderkant van halflang haar kan in een rechte lijn geknipt worden of juist meer in laagjes. Wat het beste staat hangt een beetje af van je gezichtsvorm en het soort haar dat je hebt. Door laagjes aan te brengen kan het wel eenvoudiger worden om volume en luchtigheid in het kapsel aan te brengen.

Het is altijd goed om je kapper of barbier om advies te vragen hierover.

Halflang Herenkapsel Verzorging

Lang(er) haar heeft andere verzorging nodig dan kort haar. Bij halflang haar heb je vaak haarpunten die al jaren met je meegaan. Hierdoor staan ze ook al langer bloot aan de elementen en kunnen ze splijten en dan heb je gespleten haarpunten.

Het is belangrijk om je haar hiertegen te beschermen om droge en gespleten punten tegen te gaan.

Conditioner en verzorgende stylingsproducten zijn dan erg belangrijk. Vooral als je je haar föhnt om het in model te brengen en als je geverfd haar hebt, is het van belang hydraterende producten te gebruiken.

Het is aan te raden om een gezonde conditioner voor mannen te gebruiken elke keer dat je je haar wast. Een shampoo kan je haar iets droger maken door de reinigende ingrediënten en een goede conditioner gaat dit tegen. Bij halflange mannenkapsels kan het ook interessant zijn om af en toe een co-wash te doen.

Een conditioner helpt om droog en beschadigd halflang haar te voeden met gezonde ingrediënten. Je haar voelt dan zachter en gehydrateerder aan. Vooral wanneer je je haar geverfd of geblondeerd hebt, dan kan het wel wat extra verzorging gebruiken. Deze processen hebben een redelijke aanslag op je haar.

Conditioner voor mannen kapsels halflang

Kapsels mannen halflang styling

Je wilt natuurlijk niet dat je mooie lokken plat op je hoofd liggen en dan speelt styling van je halflange kapsel een zeer belangrijke rol. Hoe zorg je nu voor volume, luchtigheid en bewegelijkheid in jouw halflange haar?

Dit hangt onder andere af van het haar dat je hebt. Mannen met dik halflang haar zullen andere producten gebruiken dan mannen met dunner halflang haar. En het hangt er ook vanaf wat voor kapsel je precies wilt bereiken en hoe strak je je haar in model wilt hebben.

Producten voor dik haar halflang kapsel

Wanneer je dik haar hebt met een beetje lengte, dan is het belangrijk om sterke haarstyling producten te gebruiken om jouw halflange haar goed in model te houden. Je wilt niet dat je kapsel snel inzakt of uit model raakt. Het is daarom aan te raden om een haarwax, haarklei of hair paste te gebruiken met minimaal een medium hold.

Wanneer je dikker haar hebt, dan kan je ook gaan voor producten met iets meer glans, want bij dik haar kijk je minder snel op de hoofdhuid. Om een mooie halflang mannenkapsel te realiseren zou ik aanraden om te gaan voor producten met een matte finish tot medium glans.

Om je halflange herenkapsel helemaal af te maken met dik haar, kan het handig zijn om een haarspray te gebruiken om je kapsel goed in model te houden. Het fixeert je haar zodat het minder snel uit model raakt. Ideaal wanneer je een avond uitgaat of een actieve dag hebt.

En wanneer je echt zeer dik haar hebt, dan kan je het altijd wat laten uitdunnen bij de kapper of barbier.

Haarwax voor mannenkapsels met halflang haar

Producten voor dun haar halflang kapsel

Wanneer je fijn of dun haar hebt, dan is het vooral belangrijk om je halflange haar wat dikker en voller te laten ogen. Gelukkig zijn er daarvoor verschillende opties. Ten eerste is een sea salt spray ideaal om dunner haar wat voller te maken. Je brengt het aan in lichtelijk vochtig haar en föhnt je haar vervolgens in model. Dat zorgt voor zeer veel volume met structuur. Daardoor komt je halflange herenkapsel er ondanks je dunne haar toch vol uit te zien.

Heb je nou geen zin om je haar te föhnen, dan zou je ook kunnen kijken naar een volumepoeder. Deze producten staan ook bekend als haarpoeder of styling powder. Je brengt de poeder aan in droog haar en kneedt het goed in je haar. De poeder zwelt op waardoor je dunne of fijne haar dikker wordt. Ook krijgt je haar meer volume en grip. Daarom zijn deze poeders een ideaal pre-styling product voor mannen met dun haar die graag een voller halflang herenkapsel willen realiseren.

Na het pre-stylen kan je eventueel nog een ander styling product aanbrengen voor meer hold en styling. Bij dunnere halflange kapsels is het aan raden om glanzende producten te vermijden, want dan kijk je gemakkelijker door je dunne haar heen. Ga dus voor kapsels met een matte of semi-matte finish.

Pre-styler voor mannenkapsels met halflang haar

Conclusie

Halflange herenkapsels zijn helemaal in. En het maakt niet uit of je dunner haar hebt of dikker haar, een halflang mannenkapsel ligt binnen je bereik. Soms kan het wel betekenen dat je iets meer moeite moet doen. In zijn algemeenheid kan je zeggen dat hoe langer je haar is, des te meer tijd en aandacht het nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een goede verzorging van halflang haar, zodat het niet droog of beschadigd raakt.

En uiteraard is het zeer belangrijk om de juiste haarstyling producten te gebruiken. Dik halflang haar heeft wat krachtigere producten nodig terwijl dun halflang haar baat heeft bij pre-styling om meer volume en structuur te creëren. In de Moquer shop kan je enorm veel verschillende producten vinden om jouw halflange mannenkapsel in model te brengen, of je nu dun, normaal of dik haar hebt.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste haarstyling en haarverzorging.