mannen haar trends volgens Google

In deze moderne tijd is het niet meer nodig om te raden wat de trends zijn of om dure magazines aan te schaffen die vertellen wat de trends zijn. Google kan door zijn uitgebreide algoritmes haarfijn vertellen wat de mannen haar trends in 2016 zullen worden aan de hand van het zoekgedrag. En wij mannen hebben er wel een handje van om flink te googelen om de nieuwste trends te vinden. Dat blijkt uit cijfers dat in 2015 mannen voor het eerst meer hebben gezocht op haarstyling tips en trends dan vrouwen. Maar liefst 6% meer dan de andere sekse. Allemaal interessante weetjes, maar wat zijn dan de mannen haar trends in 2016 volgens Google?

De man bun blijft een van de grootste mannen haar trends in 2016

Wellicht dacht je dat de man bun (het knotje in leuk Nederlands) wel over zijn hoogtepunt heen zou zijn, maar niets is minder waar. Bekende acteurs en muzikanten zoals Leonardi DiCaprio en Jared Leto lieten hun man buns al zien, maar in oktober 2014 zette Harry Styles definitief de trend. De man bun is onverminderd populair en aan de searches te zien is de man bun een van de grootste mannen haar trends in 2016. Ook de (sociale) media heeft veel aandacht geschonken aan de man bun en daarom zijn er veel zoekwoorden als “hoe maak ik een man bun?” of “hoe knoop ik een man bun?” Het is sowieso een van de trends om te zoeken met termen als “Hoe style ik…?” of andere ‘hoe’ vragen om zelf thuis je geliefde kapsel te krijgen. Iedereen wil zelf grip op zijn haar krijgen en laat het niet allemaal meer over aan zijn kapper of barbier.

man bun

De Comb-over als een van de opkomende mannen haar trends in 2016

De comb-over is een trend die al een tijdje zichtbaar is en zich ook in 2016 meer zal doorzetten, volgens Google. Vooral populair geworden in California verovert het nu langzaam meer delen van de wereld. Vooral ook omdat een comb-over kapsel kan helpen om kale plekken enigszins te verdoezelen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Don Draper look. Een comb-over komt redelijk overeen met een side-part kapsel gestyled met een goede pomade in plaats van wax of clay. Net zoals de laatste jaren is het ook een van de mannen haar trends in 2016 om te gaan voor klassieke polished jaren 50 en 60 looks waar je meestal een pomade voor nodig hebt. Wij hebben een groot assortiment pomades die je daarbij kunnen helpen en er zullen er in 2016 zeker meer bijkomen.

Comb-Over

Grijs- en zilver wint aan populariteit in 2016

Naast bovengenoemde mannen kapsels is het kleuren van je haar ook helemaal in. Vooral grijs haar zal flink populair gaan worden in 2016 op het gebied van haarkleuring. We hebben al verschillende bekende YouTubers het zien doen, denk daarbij aan Anthony DelucV. Een goed YouTube kanaal op het gebied van allerhande mannen styling & grooming tips om te volgen. En zo zijn er uiteraard nog wel meer YouTubers die tonen hoe ze hun haar grijs hebben geverfd.

Dre Drexler Bron: Dre Drexler

Conclusie

De conclusie is dat Google tegenwoordig bijna een voorspellende werking heeft omdat ze precies zien welke haarstylen en dergelijke meer zoeksearches krijgen. Zij kunnen precies zien dat wanneer een beroemdheid naar buiten komt met een nieuw kapsel dat zoiets leidt tot extra zoekopdrachten. Als we Google dus moeten geloven dan zit je in 2016 goed met een man bun, comb-over en/of grijs/zilver haar. Doe er je voordeel mee en loop voorop in 2016!