5 lichaamsverzorgingsproducten mannen

In een eerdere blog post heb ik het al eens gehad over gezichtsverzorging voor mannen en welke producten daarbij onmisbaar zijn, maar dat is uiteraard maar een deel van het verhaal. Ook mannen zijn uiteraard met hun lichaamsverzorging bezig en er zijn ook steeds meer premium producten op de markt die gemaakt zijn met de moderne man in het achterhoofd.

Vandaag zal ik een aantal producten bespreken die niet achter kunnen blijven in de (dagelijkse) lichaamsverzorgingsroutine van mannen.

De belangrijkste lichaamsverzorgingsproducten voor mannen:

Er zijn uiteraard heel veel producten beschikbaar, dus ik ga me beperken tot 5 must-have producten. Bepaalde producten gebruik je uiteraard onder de douche, maar er zijn ook belangrijk producten die je gebruikt na het douchen. Het reinigen van je lichaam is stap 1, maar hydratatie en verzorging is stap 2.

1. Douchegel/zeep

Niet geheel verwonderlijk is een douchgel of zeep een essentieel product voor een hygiënische lichaamsverzorging. Persoonlijk maak ik onderscheid tussen zeep en douchgel, want een goede zeep is vaak handig om in de ochtend te gebruiken wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te douchen, maar jezelf uiteraard wel even wilt opfrissen op de belangrijkste plekken (torso, oksels, nek en degelijke). Een nat washandje met wat zeep en je bent zo klaar.

Een douchegel is ideaal voor onder de douche natuurlijk. Waar je goed op moet letten, is dat een douchegel wel je huid reinigt, maar deze niet uitdroogt. Ga dus goede producten met natuurlijke ingrediënten. In de Moquer shop hebben we hele goede douchegels voor mannen beschikbaar, zoals die van Brickell, Baxter of California en Billy Jealousy.

Nieuwste douchgels voor mannen in de shop:

2. Body scrub

Een douchegel is de eerste stap bij een goede lichaamsverzorging voor mannen, maar biedt over het algemeen een lichte reiniging aan de oppervlakte. Een body scrub geeft een diepere reiniging en helpt om ook dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Op die manier krijg je minder snel last van onzuiverheden of acne op je lichaam. Veel mannen hebben daar last van op hun schouders of rug.

Een body scrub heeft vaak bepaalde ingrediënten die helpen bij het scrubben of exfoliëren van je huid. Het gaat dan om vermalen koffiebonen, notenschillen of andere ingrediënten die een beetje korrelig zijn. Daarom helpt ook scrub ook goed om ingegroeide haren te voorkomen en te verminderen. Het is af te raden om een body scrub te gebruiken voor je gezicht, want de huid van je gezicht is dunner en dan wordt je huid teveel geëxfolieerd.

Scrubzeep

Deze categorie is nog wel even goed om te noemen als een subcategorie op body scrubs. Er zijn namelijk ook verschillende scrubzepen voor mannen die hetzelfde effect hebben. Dit zijn reguliere zepen met een vermalen ingrediënt om jouw huid goed te kunnen scrubben. Als je dus geen fan bent van een vloeibare scrub, dan past scrubzeep beter bij jou.

Ik zou een body scrub of scrubzeep zo'n twee keer per week gebruiken voor het meest optimale resultaat. Als je merkt dat je huid nog steeds zeer vettig is, dan zou je het vaker kunnen gebruiken voor een optimale lichaamsverzorging. 

Nieuwste body scrubs en scrub zeep in de shop:

3. Bodylotion of body moisturizer

Nu komen we bij de producten voor na het douchen, want de meeste lichaamsverzorging is eigenlijk na het douchen/badderen. Ondanks dat je gebruik maakt van een natuurlijke douchegel of scrub, kan het toch voorkomen dat na het douchen en afdrogen je huid wat droog aanvoelt.

Dan is een bodylotion of body moisturizer ideaal om je huid weer goed te hydrateren. Een natuurlijke bodylotion zorgt ervoor dat je huid weer soepel en strak aanvoelt zonder ruwheid. Ook na het sporten kan de huid vaak wel wat hydratatie gebruiken. Dus na het douchen even een snel absorberende bodylotion en klaar!

Nieuwste bodylotions in de shop:

4. Deodorant stick

En uiteraard willen we ook nog een beetje lekker ruiken na het douchen en dus is een deodorant aan te raden. Dit is een product dat we altijd wel terugzien bij lichaamsverzorging voor mannen en de meesten al wel gebruiken. Iedereen kent de populaire spuitbussen deo, maar hier kunnen vaak bestanddelen in zitten waar mensen jeuk van krijgen of allergisch voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan aluminium. Het is beter om een deodorant stick zonder aluminium te gebruiken.

Mannen met een gevoelige huid doen er goed aan om de spuitbussen links te laten liggen en te kiezen voor een deodorant stick met natuurlijke ingrediënten die de delicate okselhuid voeden. Een deodorant stick bevat alternatieve ingrediënten voor een goede lichaamsverzorging, maar het is altijd goed om te kijken of je eventueel allergisch bent voor bepaalde ingrediënten in deo sticks.

Een deodorant is geen antitranspirant of antiperspirant, dus het voorkomt niet dat je zweet, maar het zorgt ervoor dat je huid kan blijven ademen en vieze geurtjes worden geneutraliseerd.

Nieuwste deodorant sticks in de shop:

5. Handcrèmes

Je handen verdienen meestal wel wat extra aandacht en verzorging. Door kou, buiten werken of andere oorzaken kunnen je handen soms droog en ruw aanvoelen en barstjes gaan vertonen. Daarom zijn er verscheidene handcrèmes voor mannen. Een goede handbalsem of crème zit boordevol natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en is niet vettig. Een vaak vergeten onderdeel bij lichaamsverzorging voor mannen, dus vergeet je handen niet wat extra aandacht te geven. Je gebruikt ze tenslotte elke dag en veel.

Vooral in de winter en herfst is het verstandig om een handcrème te gaan gebruiken. Wanneer je merkt dat de temperatuur zakt of er veel wind is, dan is het slim om al een beetje handcrème te gebruiken. Als je wacht tot je handen al droog aanvoelen en barstjes vertonen, dan duurt het langer voordat je handen weer herstellen.

Nieuwste handcrèmes voor mannen in de shop:

Conclusie

Zo zie je maar dat een goede lichaamsverzorging voor mannen wel wat aandacht vergt en ook de juiste natuurlijke producten, maar moeilijk is het niet. Veel van deze producten gebruik je wellicht al en anders zijn ze makkelijk toe te voegen aan je lichaamsverzorgingsroutine. Het belangrijkste is om te kiezen voor goede producten die je huid niet gevoelig maken of uitdrogen.

Probeer bijvoorbeeld om producten te kiezen die geen parabenen of sulfaten bevatten. Ga voor kwaliteit en zorg goed voor je huid, want het is tenslotte het grootste orgaan van je lichaam… en ook het meest zichtbare!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van lichaamsverzorging, haarverzorging en haarstyling!