Lichaamsverzorging voor Mannen

Lichaamsverzorging voor Mannen: 5 Onmisbare Producten

In een eerdere blog hebben we het al eens gehad over gezichtsverzorging voor mannen en welke producten daarbij onmisbaar zijn, maar dat is uiteraard maar een deel van het hele verhaal. Ook mannen zijn uiteraard met hun lichaamsverzorging bezig en er zijn ook steeds meer premium producten op de markt die gemaakt zijn met de moderne man in het achterhoofd. Vandaag gaan we een aantal producten bespreken die niet achter kunnen blijven in de lichaamsverzorgingsroutine van mannen.

Lichaamsverzorging voor mannen: 5 onmisbare producten

Hieronder zullen we vijf producten bespreken die je eenvoudig op kan nemen in je routine van lichaamsverzorging wanneer je bijvoorbeeld onder de douche gaat. Twee producten zijn voor tijdens het douchen maar minstens zo belangrijk zijn ook de producten voor na het douchen.

Bodywash/zeep

Baxter of California Body Wash Bergamot/Peer
Baxter of California Body Wash Bergamot/Peer

Niet geheel verwonderlijk is een bodywash of zeep een essentieel product voor een hygiënische lichaamsverzorging. Persoonlijk maak ik onderscheid tussen zeep en een bodywash, want een goede zeep is vaak handig om in de ochtend te gebruiken wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te douchen, maar jezelf uiteraard wel even wilt opfrissen. Zeep en washandje en je bent zo klaar!

Een bodywash is ideaal voor onder de douche natuurlijk. Waar je goed op moet letten is dat een bodywash reinigt maar niet de huid uitdroogt. Ga dus voor een kwalitatieve body wash met natuurlijke ingrediënten. Zelf ben ik een grote fan van de Baxter of California Body Wash met peer en bergamot geur. Alleen de geur is het al waard!

Scrub zeep

Brickell Scrubzeep
Brickell Scrubzeep

Hierboven hebben we de normale zeep en body wash besproken, maar ook voor mannen zijn er speciale scrubproducten voor onder de douche. Meestal is dit in de vorm van een scrubzeep. Een scrubzeep reinigt de huid heel diep en verwijdert onzuiverheden en dode huidcellen. Onmisbaar om de kans op puistjes en ingegroeide haren te verkleinen. Deze producten hoef je niet elke dag te gebruiken, maar bijvoorbeeld zo’n 2 keer in de week is voldoende. Dat zorgt voor huidvernieuwing en een gezonder uitziende huid. Onmisbaar bij een goede lichaamsverzorging voor mannen. Mijn favoriet is de Brickell Scrub Zeep door zijn organische eigenschappen en eucalyptus geur.

Body Lotion

Jack Black Cool Moisture Body Lotion
Jack Black Cool Moisture Body Lotion

Na komen we bij de producten voor na het douchen, want de meeste lichaamsverzorging is eigenlijk na het douchen/badderen. Ondanks dat je gebruik maakt van een natuurlijke body wash kan het toch voorkomen dat na het douchen en afdrogen je huid wat droog aanvoelt. Dan is een body lotion ideaal om je huid weer goed te hydrateren. Een natuurlijke body lotion zorgt ervoor dat je huid weer soepel en strak aanvoelt zonder ruwheid. Ook na het sporten kan de huid vaak wel wat hydratatie gebruiken. Dus na het douchen even een snel absorberende body lotion en klaar! Hier kies ik voor de Jack Black Body Lotion omdat er ten eerste heel veel inzit 😉 en ten tweede de geur aangenaam en subtiel is.

Handbalsem

Brickell Maximum Strength Hand Balm
Brickell Maximum Strength Hand Balm

Wat extra aandacht verdienen natuurlijk je handen. Door kou, buiten werken of andere oorzaken kunnen je handen soms droog en ruw aanvoelen en barstjes gaan vertonen. Daarom zijn er verscheidene handbalsems of crèmes voor mannen. Een goede handbalsem zit boordevol natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en is niet vettig. Een vaak vergeten onderdeel bij lichaamsverzorging voor mannen, dus vergeet je handen niet wat extra aandacht te geven want je gebruikt ze tenslotte de hele dag.

Deodorant

Jack Black Cool CTRL Natural Deodorant
Jack Black Cool CTRL Natural Deodorant

En uiteraard willen we ook nog een beetje lekker ruiken na het douchen en dus gebruiken we deodorant vaak. Dit is een product dat we altijd wel terugzien bij lichaamsverzorging voor mannen en de meeste al wel gebruiken. Iedereen kent de populaire spuitbussen deo, maar hier kunnen vaak bestanddelen in zitten waar mensen jeuk van krijgen of allergisch voor zijn. Denk bijvoorbeeld aan aluminium. Mannen met een gevoelige huid doen er goed aan om de spuitbussen links te laten liggen en te kiezen voor een deodorantroller met natuurlijke ingrediënten die de delicate okselhuid voeden. Vroeger was een deodorantroller voor mannen nog echt taboe en meer voor vrouwen, maar tegenwoordig weten we wel beter.

Tenslotte nog enkele tips voor lichaamsverzorging voor mannen

Zo zie je maar dat een goede lichaamsverzorging voor mannen wel wat aandacht vergt en ook de juiste natuurlijke producten, maar moeilijk is het niet. Veel van deze producten gebruik je wellicht al en anders zijn ze makkelijk toe te voegen aan je lichaamsverzorgingsroutine. Het belangrijkste is om te kiezen voor goede producten die je huid niet gevoelig maken of uitdrogen. Probeer bijvoorbeeld producten te kiezen die geen parabenen bevatten of siliconen. Ga voor kwaliteit en zorg goed voor je huid, want het is tenslotte het grootste orgaan van je lichaam… en ook het meest zichtbare!

Comments