Medium Length

Lang haar, kort haar of ergens er tussen in?

Buiten het weten en kennen van je haar type is het ook belangrijk om te verkennen welke lengte het beste jou & je haar past. In deze post bekijken we het haar van lang tot kort, met alles daar tussenin, zodat ook jij weet welke lengte voor jou zal werken.

Kort haar voor mannen.

In sommige gevallen is kort haar de oplossing. De reden waarom mannen vaak voor kort gaan is vanwege de verzogende aard van korter  haar. Het is simpelweg minder werk dus logisch voor mannen met bijvoorbeeld een actieve en drukke lifestyle. Als je in je lunchpauze bijvoorbeeld even snel naar de gym wil is het voordeel van kort haar dat het alweer droog is voordat je je bureaustoel weer aanschuift.

“Korter haar op je hoofd is korter voor de spiegel”

De tweede reden om je haar kort te houden kan afhankelijk zijn van het soort haar wat je hebt. Sommige haarsoorten zijn lastig onder controle te houden zodra het wat langer groeit. Voor heel dicht of krullend  haar kan een korter kapsel een boel tijd besparen in de verzorging. Dit is voornamelijk waar voor zwart haar.

Kort & Simpel

Simpel en kort 

De basisstijl voor een kort haar is een scheerbeurd of de iets langere ‘crew cut’. Daarnaast  bestaan er genoeg stijlen met meer vorm en difinitie. Dus zorgen om kort-haar-varianten is niet nodig. Als je een iets stijlvollere korte knipbeurt  wil kun je dit krijgen door meer haar bovenop te laten met korter haar aan de zij- en achterkant. Er is een uitgebreide variatie tussen frisse korte kapsels die makkelijk te dragen zijn en er tegelijk fantastisch uitzien. Een paar stijl-opties zijn bijvoorbeeld de ‘messy-texture’, ‘comb-over’ of ‘cool-spiked-peak’.

Comb-Over

Comb-over

Het beste van beide werelden.

Wil je meer stijl en stijl-opties dan kun je het beste kiezen voor medium haarlengte. Wees je ervan bewust dat langer haar meer verzorging vereist, langere droogtijd heeft en conditioning onmisbaar is. Maar het is het allemaal waard. In de wereld van langer haar is het stijlspectrum groot. Er zijn uitlopende stijlen van de ‘shaggy chin cut’ tot de vrij standaard maar nog steeds hip ‘medium length on top’. Het haar wat langer bovenop laten is momenteel erg populair omdat het de basis vormt voor de meeste gladde stijlen, voornamelijk die met flink wat hoogte zoals de ‘pomp’.

Medium Length

Medium length

Lang haar.

Het dragen van lang haar als man is het ultime statement. Of je er nu hipster, metal of hippy uitziet met je lange lokken; lang haar is altijd al een symbool geweest van mannen die tegen de standaard durven in te gaan. Recentelijk heeft de man bun aardig wat aandacht gekregen en nu ook de half ponytail in het licht staat zien we steeds meer mannen die hun haar langer laten groeien. Het duurt misschien even, maar dan heb je ook wat.

Lang Haar

Langer haar

Korte kanten; De Undercut en Fade

Kort haar aan de zijkant en lekker lang bovenop. Een haarstijl die je steeds meer mannen ziet kiezen. Buiten korter haar zie je dat bij de huidige haartrends voor mannen dat er steeds vaker wordt gekozen voor geschoren zijkanten die overlopen in een ‘undercut‘ of ‘fade‘. Als we naar de laaste jaren kijken is de ‘undercut‘ een van de meest in het oog springende trends. Het is eigenlijk niet echt een kapsel, maar eerder een onderdeel van een kapsel. Het past bij elk haartype. Of je haar nou lang of kort is, dik of dun. Daarnaast hebben we de ‘fade‘; in principe gelijk aan de undercut met het verschil in hoe het haar van kort naar lang overgaat. Bij de ‘fade‘ is het een soepele overgang waar je de keuze hebt hoe kort je haar eindigd. Sommige kiezen er zelfs voor tot de haarlengte tot op de huid te laten eindigen.

Kortere zijkanten

Kortere zijkanten

Hopelijk hebben we je een aardig overzicht gegeven zodat ook jij nu makkelijk een keuze kan maken. In ons brede assortiment vind je in ieder geval alles wat je nodig zou kunnen hebben in de wereld van kort tot lang haar met alles daar tussenin.