Jongenskapsels

Je zoontje of broertje heeft een prachtig koppie haar, maar hoe ga je hem die uitstraling geven die jij (of juist hij) wilt? Om je daarmee te helpen ga ik in deze blog post dieper in op jongenskapsels en hoe je bengel het de hele dag in model houdt.

1. Korte zijkanten en langer bovenop

Dit kapsel is heel populair bij jongens. De zijkant van het hoofd is redelijk kort en aan de bovenkant zit wat langer haar bovenop. Dit biedt je zoontje de ruimte om een coole kuif te maken of het haar lekker warrig te laten zitten.

jongenskapsel langer bovenop

De stoere versie

Een leuke variatie op dit kapsel is dat je aan de zijkant een dun lijntje haar wegscheert zodat je een harde scheiding creëert. Dit komt ook net even wat stoerder over dan het normale kapsel.

Om dit kapsel in model te houden kan je gebruikmaken van een paste of pommade om de kuif leuk te maken en wat naar de zijkant te laten gaan. Een pomade droogt wat op zodat het kapsel in model blijft zitten en een paste houdt het haar soepeler.

Als je vooral voor het lekker warrige kapsel wilt gaan, dan kan haartonic ook al heel handig zijn.

Een goede haarpaste is bijvoorbeeld de Blumaan Monarch Matte Paste. Het is een licht product met een goede hold en een matte finish.

Blumaan Monarch Matte Paste is daarom zeer veelzijdig, want je kan gaan voor messy en out-of-bed looks, klassieke kapsels of bijvoorbeeld een kuif. Deze paste is gemakkelijk aan te brengen in je haar zonder dat deze aan je haren trekt en het wast net zo makkelijk weer uit.

2. Messy quiff

Heeft je zoontje ietwat golvend haar? Dan is dit tweede jongenskapsel wellicht iets voor hem, een messy quiff. Bij dit kapsel is het haar aan de zijkant van het hoofd ook korter, maar op het hoofd is het wat langer. Het kan mooi naar de zijkant of naar boven worden geborsteld. Met haarspray houd je het extra goed in model en dit kapsel hoeft niet heel strak te zijn.

messy pompadour

De stoere versie

Bij de stoere versie laat je het haar aan de zijkant van het hoofd juist heel kort en ga je opeens over in het lange haar. Hierdoor heb je een soort dikker comb-over kapsel maar met een dramatisch contrast.

Om dit kapsel in model te houden gebruik je een pommade met een stevige hold.

Bij iets langer haar is het ook belangrijk om het haar voor het slapengaan en bij het opstaan te borstelen of te kammen om klitten tegen te gaan.

Een goede pommade voor dit kapsel is de Uppercut Deluxe Pomade. Deze pommade is perfect voor de klassieke kapsels, zoals pompadours, slick backs en side-parts. De Uppercut Pomade geeft een goede hold met een glanzende finish.

Uppercut Deluxe Pomade is ondanks zijn hold niet stroef en het geeft ook geen witte vlokken in het haar. Deze pommade kan gebruikt worden in alle haar-typen tot een medium lengte. En dit product is op waterbasis, dus hij is gemakkelijk uit te wassen met een beetje warm water. Ook fijn uiteraard!

3. Veel structuur met matte finish

Doet je zoontje het liefst zo min mogelijk aan zijn haar in de ochtend? Dan kan dit ook een leuk kapsel zijn. In dit geval zijn de zijkanten van het haar kort of fading (geleidelijk meer) en kam je het haar naar voren met je vingers. Hierdoor wordt het voorhoofd wat korter gemaakt en kun je de haarlijn niet meer zien.

Door het met de vingers naar voren te kammen en een beetje heen en weer te bewegen zorg je voor meer structuur. De benaming voor een kapsel als dit is meestal een faux hawk. In dit geval werk het je het liefste met een volumepoeder of een product met een medium hold en een matte finish. Op die manier bereik je volume en structuur.

faux hawk jongenskapsel

De stoere versie

Kam het haar naar voren in een soort krul zoals bij de film Grease. Dit wordt ook wel een jellyroll genoemd. Dus je brengt het nog meer in één punt naar voren.

Om dit haar in model te houden is een haartonic of lichte pommade voldoende.

Een goede haartonic voor dit kapsel is de Reuzel Grooming Tonic gemaakt door de bekende Rotterdamse barbier Schorem. Het is een ideale pre-styler om te gebruiken in combinatie met een föhn. Dit product geeft een lichte hold met een subtiele glans. Het haar wordt ook dikker en krijgt meer volume. Deze hair tonic is op waterbasis, dus zonder problemen weer uit te wassen met wat warm water.

4. Halflang in laagjes

Een halflang kapsel bij jongens is ook heel mooi en kan een leuke surfer-dude uitstraling geven. Een lieve, relaxte jongen kan deze laagjes dragen of hij nu stijl, golvend of krullend haar heeft.

halflang jongenskapsel

De stoere versie

Om dit haar in model te houden kan je sea-salt pray gebruiken voor volume en een beach-boy look. Relaxed man! Als je zoontje dunner haar heeft kan je ook na het douchen een sea salt mousse gebruiken en het haar vervolgens droog föhnen.

Een goede sea-salt spray voor dit kapsel is de Dapper Dan Sea Salt Spray. Deze geeft het haar extra volume en laat het dikker lijken. Wanneer je het aanbrengt in droog haar en laat drogen aan de lucht, dan krijg je een mooie structuur met matte finish.

Dapper Dan Sea Salt Spray kan je ook aanbrengen in vochtig haar om vervolgens je haar te föhnen. Op deze manier bereik je de meeste volume en structuur. De formule bevat geen parabenen en heeft een aangename geur van sandelhout.

5. De hanenkam

De hanenkam is wel een van de jongenskapsels die het meest bekend staat voor stoere jongens. Het haar aan de zijkant is wat korter en fadet van boven naar onder.

Het haar op het hoofd kam je naar elkaar toe waardoor er een soort punt ontstaat. Je kunt ook een variatie krijgen dat je dit haar zowel in een hanenkam kunt dragen als in een soort net kapsel waarbij je het wat meer naar de zijkant kamt.

Tegenwoordig wellicht niet echt meer de modernste look, maar als jonge jongen toch af en toe wel leuk.

hanenkam voor jongens

De nog stoerdere versie

Voor de nog stoerdere versie van dit kapsel houd je het haar op de zijkant zo kort mogelijk tot het haar wat je gebruikt voor de hanenkam. Dat is eigenlijk een disconnected undercut kapsel. Het wordt ook wel een opscheerkpsel genoemd in het Nederlands.

Om de hanenkam in model te houden is het belangrijk een gel te gebruiken met een sterke hold.

Een goede gel voor een grote hanenkam is bijvoorbeeld de American Crew Superglue. Dit is een extreme gel voor mannen. Deze haargel geeft een hoge hold met veel glans en definitie. Zeer geschikt voor extreme kapsels. Ook beschermt dit product je haar tegen beschadiging en werkt het als een moisturizer voor je haar.

American Crew Superglue geeft veel body en glans aan je haar. Ook wordt je haar dikker. Dit product is vooral geschikt voor extreme looks, zoals stekels of strakke kapsels. De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Conclusie

Meestal vind je op Moquer vooral veel informatie voor volwassen mannen, maar uiteraard zijn er ook jonge tieners en zelfs nog jongere jongens die graag een leuk leuk kapsel willen hebben. Daarom in deze post 5 jongenskapsels waarmee jouw zoontje of broertje gerust naar school kan gaan.

Elke jongen heeft weer een andere persoonlijkheid, dus daarom heb ik een uiteenlopende mix van jongenskapsels besproken. Prima kapsels voor back to school en gewoon voor thuis. En uiteraard hebben we genoeg producten in de Moquer shop om die mooie jongenskapsels in model te houden. Bekijk hier 5 stoere kapsels voor mannen!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste haarstyling, haarverzorging en grooming!