Haar wassen mannen

Dit is een veel gestelde vraag en ook iets wat heel veel mannen helaas nog altijd fout doen. De meeste mensen hebben er een gewoonte van gemaakt om elke dag te douchen en daarbij ook hun haren flink in te zepen, maar is dat wel zo nodig? Je haar wassen, hoe vaak moet je dat eigenlijk doen?

Wees zuinig op je haar

Wij mensen hebben van nature het vermogen om ons haar vanzelf te reinigen. Het is dus van oorsprong eigenlijk helemaal niet nodig om je haar iedere keer weer te wassen met een shampoo. Door de jaren heen zijn we het zelfreinigende vermogen kwijtgeraakt, doordat we zo vaak ons haar wassen. Shampoos (vooral de goedkopere) bevatten vaak siliconen. Deze siliconen vormen een laag om je haren en zorgen ervoor dat je haar niet vies wordt, maar het gevaar is dat door te vaak je haar te wassen, je haar slapper en futlozer wordt. Het is dus zeer aan te raden om zo nu en dan een wasbeurt over te slaan.

Ook parabenen en sulfaten zijn ingrediënten om op te letten wanneer je een shampoo uitkiest om jouw haar te wassen.

Hoe vaak moet je je haar wassen?

Het antwoord op deze vraag is erg simpel. Los van intensieve (sportieve) activiteiten, waardoor je haar erg vies en bezweet raakt, hoef je je haar slechts drie keer per week met shampoo te wassen. Daarbij is het wel raadzaam om gebruik te maken van een kwalitatieve shampoo die zo min mogelijk chemische ingrediënten bevat. Uiteraard kan ik het niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk een conditioner is.

Zorg ervoor dat je minstens een keer per week een conditioner in je haar gebruikt. Het beste is eigenlijk om altijd een conditioner te gebruiken na het wassen met een shampoo. Kies hierbij het liefst een conditioner in dezelfde lijn als je shampoo. Je haar wassen met dezelfde shampoo en conditioner heeft als voordeel dat de twee producten goed op elkaar zijn afgestemd en zo het meest effectief zijn.

Het makkelijkste is dus om een shampoo en conditioner van hetzelfde merk te gebruiken. In de Moquer shop zijn er verschillende merken met zowel een goede shampoo als conditioner. Enkele populaire opties zijn Hanz de Fuko, Baxter of California en Brickell.

Je haar wassen met de juiste shampoo

Er zijn veel verschillende shampoos beschikbaar, dus kies voor een shampoo die bij jouw haartype past. Als je droog haar hebt, dan kan je beter geen extreem reinigende shampoo gebruiken. Je wilt niet dat je haar nog droger wordt. Er zijn ook aparte producten voor krullend haar bijvoorbeeld. Ook voor een gevoelige hoofdhuid, roos of slap haar zijn er aparte shampoos voor mannen. Kies dus het juist product, want dat is minstens net zo belangrijk als hoe vaak je je haar moet wassen!

Nieuwste shampoos voor mannen in de shop:

Conditioner gebruiken na het wassen

Zoals eerder gezegd is het verstandig om een conditioner en shampoo van hetzelfde merk te gebruiken. Maar ook bij conditioners zijn er onderlinge verschillen. Sommige zijn geschikt voor krullend haar en er zijn ook leave-in conditioners voor nog meer hydratatie. Afhankelijk van je haartype hangt het af welke conditioner je nodig hebt en hoe vaak je je haar moet wassen met een conditioner.

Je gaat dat op een bepaald moment zelf wel aanvoelen. Is je haar te droog, dan moet je vaker een conditioner gebruiken. Blijft het dan nog steeds droog, dan kan je kijken naar een leave-in conditioner of een haarolie voor nog meer hydratatie. Is je haar juist vettig, dan weet je dat je wellicht iets minder vaak een conditioner moet gebruiken en dat je haar is verzadigd.

Nieuwe conditioners voor mannen in de shop:

Conclusie

Dus… wees zuinig op je haar. Was je haar met shampoo en conditioner, maar dat hoeft zeker niet elke dag. Als je haar eenmaal beschadigd raakt ben je namelijk nog verder van huis en is het herstellen erg lastig. Kies daarnaast de juiste producten voor jouw haar. Op die manier hou jij jouw haar in topconditie! En nog even als vuistregel: was je haar dus zo'n drie keer per week met shampoo en rond de twee keer met een conditioner.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarverzorging, haarstyling, huidverzorging en meer!