Hoe een haarproduct gebruiken

Het klinkt misschien een beetje gek, maar veel mannen maken de bekende fouten als ze een haarproduct willen inbrengen. Geen zorgen, ik zal je precies vertellen hoe je het beste een wax, clay, pomade, paste, gel of wat voor haarproduct dan ook kunt inbrengen. Het is heel belangrijk om te weten wat je doet, want anders krijg je misschien niet het resultaat dat je zo graag wilt hebben. Te veel is niet goed, te weinig is ook niet goed.

We beginnen bij het begin. Ten eerste is het belangrijk om een haarproduct te vinden wat geschikt is voor jouw haar. Wanneer je een mooie haarstyling product hebt gevonden, dan zijn er twee manieren om het aan te brengen in je haar: je kunt het product aanbrengen in vochtig/handdoek droog haar of je kunt jouw haarproduct aanbrengen in volledig droog haar.

Haarproduct aanbrengen in vochtig haar vs. droog haar

Wanneer je een haarproduct aanbrengt in vochtig haar, dan is het effect dat je haar veel meer een ‘wet-look’ krijgt als het eenmaal is opgedroogd. Natuurlijk hangt dit ook af van het type product dat je gebruikt. Een pomade is bijvoorbeeld veel natter dan een clay en het resultaat zal daar dan ook naar zijn.

Nieuwste pomades in de shop

Als je het product aanbrengt in droog haar dan creëer je veel meer structuur. Als je bijvoorbeeld een messy kapsel wil met een matte of natuurlijke finish, dan kun je beter het product in droog (of zeer lichtelijk vochtig) haar aanbrengen. Ook hier geldt weer dat de eigenschappen van het product in grote mate bepalen hoe het resultaat zal zijn.

Nieuwste haar clays in de shop:

Het haarproduct inbrengen

Hoe breng je nou het product aan? Je begint bijna altijd op dezelfde wijze. Neem een kleine hoeveelheid (een goeie klodder product op de punt van je wijsvinger). Smeer het product goed uit in je handpalmen en zorg dat het overal op je handen is verdeeld.

Dan komt nu het belangrijkste. De meeste mannen maken de fout door meteen vooraan bij hun kuif te beginnen met smeren. Dit is dus echt fout en DE reden waarom je kapsel zo snel ‘inzakt’. Begin dus achteraan bij je kruin met aanbrengen. Smeer niet alleen de bovenkant van je haar in, maar ga goed met je handen door je haar en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is door je haar en bij je haarwortels.

Je hebt nu het meeste product aan de achterkant van je hoofd zitten (waar je ook het meeste haar hebt). Dan kun je nu de voorkant van je haar stylen zoals jij dat wenst. Er zit nu niet gelijk te veel product aan de voorkant en zo voorkom je dus het ‘inzakken’. Inzakken gebeurt omdat je haar te zwaar wordt door teveel product.

Neem kleine hoeveelheden, je kunt altijd nog meer nemen als je denkt dat er niet genoeg haarproduct in je haar zit.

Gebruik het laatste deel om de zijkanten van je haar in model te brengen. Veel mannen willen een bepaald kapsel voor elkaar krijgen, maar gebruiken te veel product, waardoor het onmogelijk wordt om ook maar enige gelijkenis met het voorbeeld te krijgen. Wees dus lekker subtiel en begin met weinig. Dan gaat je product ook langer mee!

Conclusie

Wanneer jij een mooi kapsel bij de kapper of barbier hebt gekregen, dan wil je deze zelf elke dag in model brengen. Er worden nog al eens fouten gemaakt bij het aanbrengen van product waardoor jouw geliefde kapsel er anders uit komt te zien dan je wilt of sneller weer uit model is. Hopelijk heeft deze blog post geholpen om jouw kapsel in topvorm te brengen en te houden.

In de Moquer shop vindt je letterlijk honderden verschillende haarproducten om jouw kapsel mee te stylen. Kijk daar dus goed rond om een geschikt product te vinden voor jouw kapsel.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarstyling, haarverzorging, grooming en meer!