Hoe moet ik een haarproduct gebruiken?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar veel mannen maken de bekende fouten als ze een haarproduct willen inbrengen. Geen zorgen, wij gaan je precies vertellen hoe je het beste een wax, clay, pomade, paste, gel of wat voor haarproduct dan ook kunt inbrengen. Het is heel belangrijk om te weten wat je doet, want anders krijg je misschien niet het resultaat dat je zo graag wilt hebben. Te veel is niet goed, te weinig is ook niet goed.

We beginnen bij het begin. Wanneer je een haarproduct wil aanbrengen in het haar dan kun je dat eigenlijk op twee manieren doen. Je kunt het product aanbrengen op vochtig/handdoek droog haar of je kunt jouw haarproduct aanbrengen op droog haar.

Haarproduct aanbrengen in vochtig haar vs. droog haar

Wanneer je een haarproduct aanbrengt op vochtig haar dan is het effect dat je haar veel meer een ‘wet-look’ krijgt als het eenmaal opgedroogd is. Natuurlijk hangt dit ook af van het type product dat je gebruikt. Een pomade is bijvoorbeeld veel natter dan een clay en het resultaat zal daar dan ook naar zijn.

Populaire pomades in onze shop
Uppercut Deluxe Pomade Hanz de Fuko Heavy Made By Vilain Powermade

Als je het product aanbrengt in droog haar dan creëer je veel meer structuur. Als je bijvoorbeeld een messy kapsel wil met een matte of natuurlijke finish dan kun je beter het product op droog (of minimaal gedempt) haar aanbrengen. Ook hier geldt weer dat de eigenschappen van het product in grote mate bepalen hoe het resultaat zal zijn.

Populaire clays in onze shop
Hanz de Fuko Claymation Blumaan Cavalier Clay Duke and Hyde Hybrid Clay

haar 3

Het haarproduct inbrengen

Hoe breng je nou het product aan? Je begint bijna altijd op dezelfde wijze. Neem een kleine hoeveelheid (een goeie klodder product op de punt van je wijsvinger). Smeer het product goed uit in je handpalmen en zorg dat het overal op je handen is verdeeld.

Dan komt nu het belangrijkste. De meeste mannen maken de fout door meteen vooraan bij hun kuif te beginnen met smeren. Dit is dus echt fout en DE reden waarom je kapsel zo snel ‘inzakt’. Begin dus achteraan bij je kruin te smeren. Smeer niet alleen de bovenkant van je haar in, maar ga goed met je handen door je haar en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is door je haar.

Je hebt nu het meeste product aan de achterkant van je hoofd zitten (waar je ook het meeste haar hebt). Dan kun je nu de voorkant van je haar stylen zoals jij dat wenst. Er zit nu niet gelijk te veel product aan de voorkant en zo voorkom je dus het ‘inzakken’.

Neem kleine hoeveelheden, je kunt altijd nog meer nemen als je denkt dat er niet genoeg haarproduct in je haar zit.

Gebruik het laatste deel om de zijkanten van je haar in model te brengen. Veel mannen willen een bepaald kapsel voor elkaar krijgen, maar gebruiken te veel product, waardoor het onmogelijk wordt om ook maar enige gelijkenis met het voorbeeld te krijgen. Wees dus lekker subtiel.

Zo, nu weet je hoe je een haarproduct moet inbrengen en zul je niet gauw meer de veelgemaakte fouten maken.

Succes!

En uiteraard vind je de beste haarstylingproducten voor mannen in onze shop. Bekijk hier ons gehele assortiment haarstylingproducten voor mannen!

haar 2