Schaamhaar scheren

Je schaamhaar scheren of bijwerken als man, ook wel manscaping genaamd, is zo nu en dan wel nodig. Ook als man wil je daar beneden er goed verzorgd uitzien en je zelfverzekerd voelen.

Waarom zou ik mijn schaamstreek scheren

Er zijn verschillende redenen waarom mannen hun schaamhaar scheren. Ik zal hieronder kort een paar voorbeelden noemen waarom mannen hun edele delen scheren.

1. Hygiëne

Laten we maar meteen met de meest voordehand liggende optie beginnen, namelijk dat je er gewoon verzorgd bij wilt lopen. Zweet en viezigheid kan zich makkelijk ophopen in langer schaamhaar en dat kan zorgen voor nare luchtjes en zelfs infecties.

2. Je partner prefereert het

Sommige mannen scheren hun schaamstreek omdat hun partner dat prefereert. Ze vinden dat er mooier uitzien of vinden dat aangenamer wanneer er eventueel orale seks plaatsvindt.

3. Je geslachtsdeel lijkt groter

Wanneer je schaamhaar getrimd is of een stuk korter is, dan lijkt je penis groter. Als deze is weggestopt in een oerwoud van haren, dan valt deze minder op. Dus ook voor esthetische redenen kan je ervoor kiezen om je schaamhaar kort te houden of weg te scheren.

Hoe kan ik mijn schaamhaar het beste in model brengen

Er zijn verschillende stijlen als het ware om je schaamhaar in model te brengen. Het is dus goed om te bekijken hoe jij het liefste je schaamstreek eruit wilt hebben zien.

Schaamhaar modelleren

Helemaal glad

Je kan er uiteraard voor kiezen om je gehele schaamstreek te scheren. Zowel je ballen, penis en de rest van je schaamstreek scheer je dan helemaal glad. Je kan ervoor kiezen om je happy trail, dat dunne lijntje van je navel naar je schaamstreek, ook te scheren, maar de meeste mannen laten dat lijntje meestal staan.

Getrimd schaamhaar

Wanneer een helemaal gladgeschoren schaamstreek je te ver gaat of wanneer je het teveel werkt vindt om dat bij te houden, dan kan je er ook voor kiezen om je edele delen te trimmen. Ook dat ziet er verzorgt uit, maar je hebt nog steeds een beetje schaamhaar dat er mannelijk uitziet.

Je kan er ook voor kiezen om het haar op je penis en ballen volledig te scheren, maar het haar erboven iets langer te laten en soort van te laten uitwaaieren naar het haar op je benen. Dat kan je dan eenzelfde lengte laten.

“Leeuwmanen”

Een lekker mannelijk klinkend model is de leeuwmanen. Hierbij scheer je je ballen en je penis, maar het haar erboven laat je een stukje langer. Het is dus eigenlijk de tweede getrimde optie die ik beschreef, maar dan met wat langer schaamhaar boven je penis.

Ook dan kan je het mooi laten uitwaaieren naar het haar op je benen en dan lijkt het een beetje op de manen van een leeuw, dus vandaar de naam. En norm mannelijk en een mooi alternatief als volledig gladscheren je wat te ver gaat.

Wat is nou de beste methode om je schaamhaar te scheren als man?

Er zijn uiteraard meerdere manieren om jouw schaamstreek te modelleren. Elke methode heeft zo zijn voor- en nadelen.

Schaamhaar trimmen

Een zeer populaire manier om jouw schaamstreek in model te houden is door het te trimmen. Dat kan bijvoorbeeld met een bodytrimmer met meerdere opzetstukjes. Op die manier kies je de lengte van je schaamhaar gemakkelijk en de kans om jezelf te snijden is miniem.

Een voordeel van trimmen is dat het minder opvalt als je een keer een weekje overslaat. Sommige mannen prefereren trimmen ook omdat als je je ballen volledig scheert, dan kunnen ze een beetje gaan plakken aan je dijen. Een beetje (getrimd) haar erop kan dus geen kwaad. Of je kan wat talkpoeder gebruiken van Brickell Men’s Products.

Scheren

Veel mannen scheren hun schaamhaar als ze gaan voor die gladgeschoren look. Daar werkt scheren het beste voor, maar scheren is wel een riskantere methode. De huid van je penis, ballen en rest van je schaamstreek is een stuk gevoeliger dan andere delen van je lichaam.

Er is ook een veel grotere kans op irritatie en ingegroeide haren, omdat de haartjes dicht bij de huid worden afgeschoren. Je moet het ook goed bijhouden als je het graag glad houdt daar beneden.

Het voordeel is dat het er enorm verzorgd uitziet. Een eventuele bedpartner ziet meteen dat je veel om hygiëne geeft en er graag verzorgd uitziet. Voor veel mannen is een gladgeschoren schaamstreek ook een boost voor het zelfvertrouwen.

Waxen of epileren

Waxen en epileren zijn er net zoals bij scheren op gericht om alle haartjes (bijna) volledig te verwijderen. Bij waxen gebruik je een warme wax op het stukje huid dat je wilt scheren en dan plaats je er een harsstrip overheen. Druk de strip goed aan en vervolgens kan je de strip er in één ruk vanaf trekken om je schaamhaar te verwijderen.

Over het algemeen zorgt het voor iets minder irritatie in vergelijking met scheren, maar je moet wel voorzichtig zijn met waxen omdat de huid daar beneden toch wel wat gevoeliger is.

Epileren is het verwijderen van haren met een pincet of bijvoorbeeld met een epileerapparaat. Ook bij epileren verwijder je het volledige haartje. Het epileren van schaamhaar kan handig zijn als je slechts een klein stukje op een delicate manier wilt verwijderen. Bij waxen verwijder je meer haren in één keer.

Ontharingscrème

Er zijn ook ontharingscrèmes die je kan gebruiken om je schaamhaar te verwijderen, maar het is heel belangrijk dat je hiervoor de juiste crème gebruikt. De gevoelige huid van je penis en ballen zijn niet geschikt voor elke ontharingscrème, dus doe goed je research om erachter te komen of een bepaalde crème wel geschikt is om schaamhaar te verwijderen.

In veel gevallen is het een iets veiligere methode om te gaan voor trimmen, scheren of waxen, maar het is een optie om te overwegen als je weet wat je doet. Een ontharingscrème breng je aan met een masserende beweging en dan komen de haartjes los vanwege een alkalisch chemisch proces die de haarstructuur verzwakt.

Schaamhaar verzorgen

Voor- en na het trimmen of verwijderen van je schaamhaar is het belangrijk om je schaamhaar goed te verzorgen. Je wilt immers zo min mogelijk irritatie en ingegroeide haren.

Wanneer je kiest voor scheren of waxen, dan is het goed om eerst een warme douche te nemen om de haartjes te verzachten en de haarzakjes te laten ontspannen. Op die manier zijn de haartjes makkelijker te verwijderen.

Heb je last van wat irritatie, gebruik dan een verzachtende bodylotion of moisturizer om je huid weer wat hydratatie te geven. Als je last hebt gekregen van ingegroeide haartjes, dan kan een body scrub helpen om af en toe te gebruiken om je huid mild te scrubben zodat de haartjes weer los komen.

Hieronder een selectie van onze niewste body scrub:

Conclusie

Zoals je hebt gelezen is het scheren van je schaamhaar of het doen van wat manscaping vaak wel aan te raden, maar je moet het wel voorzichtig en goed doen. Bereid je goed voor en weet van tevoren hoe je je schaamhaar in model wilt gaan brengen.

Daarna is het verstandig om te kijken welke techniek het beste past bij de manier waarop jij jouw schaamstreek als man wilt gaan modelleren. Scheren, trimmen, waxen en ontharingscrème zijn allemaal verschillende technieken met voor- en nadelen.

En uiteraard is het belangrijk om jouw delicate huid goed te verzorgen, zodat je zo min mogelijk last krijgt van irritatie, rode bultjes of ingegroeide haren. In de Moquer shop vindt je heel veel goede verzorgingsproducten voor mannen. Ook voor je haar, huid en baard!

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van grooming, haarstyling en nog veel meer!