Langer haar

5 Herfst trends voor mannenkapsels 2018

Als we een herfst trend mogen aanwijzen voor de mannenkapsels in 2018 dan is het wel dat we weer verder weg bewegen van de meer conventionele haarstijlen en dat langer haar weer in is. De nieuwe haarstijlen overschaduwen in onopvallendheid gemakkelijk de korte haarstijlen die we de laatste jaren veel zagen met opgeschoren achter- en zijkanten. Bij de kortere haarstijlen gaat de trend meer richting de casual stijlen die minder tijd voor de spiegel veroorloven en waar ook hier en daar wel een haartje fout mag zitten. Minder werk, meer wild. Zie hier, de haarstijlen die je meer gaat tegenkomen onder de vallende blaadjes.

Herfst trend 1: De Long Sweep

Langer haar heeft nu al een aantal seizoenen zijn comeback gemaakt. Gelukkig hebben Elvis Presley-achtige kapsels, waarvoor je dozijnen pomade per maand verbruikt, hun uittrede gemaakt en zijn de wat lossere versies van dit kapsel nu in.

Meer en meer mannen zul je de komende maanden zien rondlopen met achterover geslagen haar en een glimmend stylingproduct. Vraag je kapper je haar niet in laagjes te knippen, maar gebruik de maximale lengte van je haar voor het stylen.

Om je haar in model te krijgen hoef je alleen een medium-shine crème of pommade met je vingers in je handdoek droge haar aan te brengen om vervolgens met een kam je haren achterover te kammen. Simpel en chique.

Herfst trend 2: DIY Punk

Wij zijn helemaal voor rebelse mannelijkheid, maar voordat je de straat op gaat met een hanenkam, kun je eerst dit kapsel uitproberen. Een van de voornaamste herfst trends voor de komende maanden is het jongere broertje van de pompadour; deze variant is een soort warrige kuif met hold.

Hier heb je ongeveer 8 cm lang haar voor nodig, zodat je er veel structuur in kunt aanbrengen. Een versleten leren jasje misstaat ook zeker niet onder dit kapsel. Vraag je kapper of hij wat ruwer kan knippen dan normaal – het resultaat moet er een beetje warrig uit komen te zien. Uiteindelijk moet het er een beetje uitzien alsof je je haar zelf hebt geknipt.

Als je je haar momenteel langer aan het groeien bent, is dit een ideaal overgangskapsel om de awkward overgangslengte te overbruggen. Als je deze stijl niet helemaal aandurft, kun je ook wachten totdat je haar lang genoeg is dat het niet meer overeind staat. Vervolgens kan je het achterover stylen voor een strakkere look, zoals een losse slick back.

Herfst trend 3: De Speedy Soft Parting

Als Ryan Gosling én Tom Hardy er mee rondlopen wil jij dat natuurlijk ook. De tough guy die voorheen op de projectieschermen verscheen als Bane heeft zich recentelijk laten zien van zijn zachtere kant met een nette scheiding.

Dit kapsel heeft kortere lagen en veel structuur. De zijkanten van het kapsel blijven wat langer dan dat we voorheen gewend waren van de trends en de plaatsing van de scheiding komt niet zo heel nauw; zolang het maar niet te strak is voor een casual look.

Deze stijl is ideaal als je op zoek bent naar een snel en gemakkelijk kapsel waarbij de föhn lekker opgeborgen kan blijven en even drogen met de handdoek voldoende is. Als haarproduct raden we aan om voor iets meer glans te gaan in tegenstelling tot de matte look die de laatste tijd vooral populair was. Onder de streep maakt dit kapsel maximaal gebruik van de casual out-of-shower look, die suggereert dat jij wel betere dingen te doen hebt dan elke ochtend een uur voor de spiegel te staan. Want… dat heb je toch?

Herfst trend 4: De Bleached Crop

Sommige trends vallen onder de categorie subtiele switch-ups terwijl andere wat radicaler zijn in de verandering; de bleached crop valt in de tweede categorie. De scherpe, ‘blunt fringe’ — een van de vele kapsels die vorig jaar gepopulariseerd werd door Zayn Malik — is een zeer stijlvol voorbeeld.

De nieuwste manifestatie van deze stijl is een iets lossere, warrige versie in combinatie met een geblondeerde top. Dit geeft het een meer gestructureerde, geleefde look vergelijkbaar met het skateboard grunge-tijdperk. Vraag je kapper iets meer lengte over te laten aan de bovenkant oftewel een ‘bed head’.

Wees niet te zuinig en probeer je haar vooral niet zelf te blonderen. DIY (Do It Yourself)-haarverven kan je duur komen te staan. Bij geblondeerd haar adviseren wij om een keer per week een diepe conditioner te gebruiken en te investeren in een shampoo die je gekleurde haar langer behoudt, zoals de Hanz de Fuko Anti Fade Shampoo & Conditioner.

Herfst trend 5: De Buzzcut (tondeuse)

Nadat de trend al in 2017 is ingezet heeft hij nu nog steeds momentum. Vrijwel het makkelijkste kapsel om in model te houden met weinig zorgen in de ochtend. Let wel even op dat dit vooral een kapsel is voor mannen met een wat hoekiger gezicht. Dus heb jij een brede kaaklijn? Dan kun je zonder zorgen de tondeuse erin zetten en gaan voor een buzzcut deze herfst. Hoef je ook niet bang te zijn dat je haar gek gaat zitten als je even een muts op hebt gehad.

Praat wel even goed met je kapper voordat de tondeuse erin wordt gezet. Ze zouden je goed moeten kunnen helpen met de optimale lengte naar jouw voorkeuren. Bij dit kapsel is de afwerking waarschijnlijk het belangrijkste deel, omdat de randen van het kapsel voor een groot deel de uiteindelijke look bepalen.

Over het stijlen van dit kapsel hoeven we je niet veel te vertellen. Wat wel handig is om even in de gaten te houden, is dat je hoofdhuid nu meer bloot wordt gesteld. Gebruik dus een moisturizer en of zonnebrand wanneer nodig en vergeet die muts niet!

Conclusie

We hebben 5 opties benoemd om je kapsel wat op te fleuren deze herfst. De ene herfst trend voor mannen is iets rigoureuzer dan de ander, maar voor ieder wat wils. Bedenk en kijk altijd goed of een kapsel bij je gezicht past en of je haartype geschikt is. Je kapper kan hier uiteraard mee helpen en voor de styling weten wij uiteraard wel raad. Tegenwoordig hebben wij honderden verschillende haarproducten die gebruikt kunnen worden voor elk kapsel, dus experimenteer gerust deze herfst!