Populaire herenkapsels 2022

Een nieuw jaar vol nieuwe kansen, bijvoorbeeld de kans om jezelf weer opnieuw uit te vinden en hoe doe je dat het beste dan door weer een nieuw kapsel te nemen? In dat geval is het natuurlijk wel fijn dat je er ook modieus bijloopt met de laatste trends. Wat zijn de herenkapsels voor 2022? Lees snel verder!

De bekende undercut

Het eerste herenkapsel van 2022 om te bespreken is de undercut. Je haar op je hoofd is wat langer en je haar aan de zijkant van je hoofd is kort. Je kunt het haar in een midden scheiding dragen of zelfs met een zijscheiding. Er is veel variantie mogelijk.

Undercut kapsel

Dit herenkapsel is leuk om luchtig te houden in 2022. Op die manier krijg je veel volume in je haar. Om dit kapsel goed te verzorgen is het belangrijk om gebruik te maken van een stylingsproduct met een medium hold.

Een wax, clay of paste werkt erg goed voor de undercut. Je wilt je haar flexibel houden, dus daarom raad ik een medium hold aan tegenover een hoge hold. Als je graag een matte finish wilt, dan is een clay het beste. Vindt je wat glans mooi? Ga dan voor een haar wax of paste.

Hier een selectie van onze nieuwste clays met een medium hold:

 

Een undercut is vooral een mooi herenkapsel in 2022 als je wat volume weet te creëren. Een goed product om daarvoor te gebruiken is een sea salt spray.

Je kunt dan bijvoorbeeld gebruikmaken van de Shear Revival Amity Texture Spray. Deze geeft volume, laat je haar dikker lijken en geeft structuur. Je haar krijgt een lichte hold en daarom is het een ideale pre-styler. Dit product bevat bamboe extract en dat ingrediënt maakt je haar sterker en meer elastisch.

Shear Revival Amity is ideaal voor mannen met dun tot medium dik haar die meer volume willen krijgen. Ook in langer haar heeft dit product zijn voordelen. Je haar wordt gevoed en krijgt een matte afwerking. De formule bevat geen parabenen en is veilig voor gekleurd haar.

Sophie had het volgende te zeggen over deze zeezout spray:

"Wat deze spray onderscheidt van andere sea salt & kaolin sprays is dat je van deze veel minder nodig hebt. Gebruikte meestal 6-8 pompjes van andere merken, van deze 3-4, in handdoekdroog haar voor het föhnen. Gebruik je teveel, dan wordt je haar inderdaad vettig en te mat. Zeker als je fijn haar hebt. Deze spray is dus in feite zuinig in gebruik. Verzorgt het haar ook, en droogt het niet uit. Geeft veel volume en textuur. Kwalitatief goede natuurlijke ingrediënten. Geeft bovendien geen jeuk op mijn gevoelige hoofdhuid. Ik ben er behoorlijk tevreden over!"

Klik hier voor meer informatie over de Shear Revival Amity Texture Spray. 

Heb je juist heel fijn haar? Dan kan een mousse handiger zijn om je haar het uiterlijk te geven dat je wilt. De Bumble and Bumble Thickening Full Form Soft Mousse geeft jouw haar lekker veel volume en je kan je haar gewoon de hele dag aanraken. De formule verzacht je haar en beschermt je haar tegen hittestylers. Dit product is het meest geschikt voor steil tot golvend haar dat dun tot medium dik is.

Bumble and Bumble Thickening Full Form Soft Mousse is erg geschikt om meer definitie in je haar te krijgen. Je krijgt een lichte tot medium hold en je haar wordt tegelijkertijd goed verzorgd. Dit product bevat geen parabenen of sulfaten.

Klik hier voor meer informatie over de Bumble and Bumble Thickening Full Form Soft Mousse. 

De langere comb-over

Een volgend herenkapsel dat we veel gaan zien in 2022 is de langere comb-over (niet voor kalende mannen). In dit geval is je haar op je hoofd lang, ten minste tot je kaak of kin. Je kamt dit haar één kant op. Je zijkanten zijn juist heel erg kort en hierdoor kan je een mooie lijn creëren tussen het korte en lange haar.

Je kan je haar dus naar de zijkant of achterkant kammen voor een mooi effect.

Lange comb-over

Lang haar heeft wel meer verzorging nodig dan kort haar. Bij een comb-over is het gebruik van een conditioner bijvoorbeeld handig om gespleten en droge punten tegen te gaan.

Hanz de Fuko Natural Shampoo is heel geschikt om jouw nieuwe 2022 herenkapsel te verzorgen. Het laat je haar dikker voelen en lijken, maar maakt het ook sterker. De moderne formule bevat maar liefst meer dan 16 plantenextracten en meer dan 10 aminozuren. Deze stimuleren de microcirculatie van je hoofdhuid, terwijl ze de haarschacht en haarwortels versterken.

Hanz de Fuko Natural Conditioner biedt ongekende hydratatie en beschermt je hoofdhuid tegen droogheid, irritatie en witte vlokken. Zo krijg jij mooi verzorgd haar en kan je perfect je haar in model brengen na het douchen.

Marijn had het volgende te zeggen over deze conditioner:

“Ik heb veel conditioners geprobeerd om mijn dikke en pluizige haar zacht te maken maar ik kom altijd weer terug bij hanz de fuko. De ingredienten liegen er niet om, deze conditioner is echt super voor m’n haar en gebruik hem soms ook als leave-in. Zelfs na een slechte shampoo werkt dit nog goed.”

Klik hier voor meer informatie over de Hanz de Fuko Natural Conditioner.

De mat met pony

Als je echt voor iets anders wilt gaan in 2022, dan is dit herenkapsel wellicht interessant om te proberen. Deze look is niet exact hetzelfde als de mat met pony die in de jaren 80 populair was, maar is hier wel door geïnspireerd. Een voorbeeld is de frontman van Maneskin, de winnaar van het Song Festival.

Dit is een ideaal kapsel voor mannen met een lang voorhoofd en als je graag je nek warm wilt houden of wilt beschermen tegen de zon.

De lijnen van de haren zijn niet heel strak, een beetje een messy look, maar juist het haar wat je boven de oren hebt wordt wel in een strakke lijn weggehaald. De pony gaat als een soort punt over in je haarlijn boven je oor en dan groeit je haar weer normaal in een hoek van 90 graden zodat je haar mooi achter je oor valt.

Het stylen van dit kapsel kan je doen met haarspray, maar is ook heel goed te doen met haartonic. Je kunt met een haartonic je haar wat warrig maken en föhnen zodat het goed zit, zonder dat het opvalt dat je er een haarproduct in hebt.

Zo kan je gebruikmaken van de Clubman Pinaud Haartonic. Dit is een klassiek product dat al sinds de 19de eeuw wordt gebruikt door mannen om hun haar en hoofdhuid gezond te houden. Dit product zorgt ervoor dat jouw haar en hoofdhuid niet uitdrogen en het is daarom ook een ideale pre-styler voor welk 2022 herenkapsel dan ook!

Clubman Pinaud Haartonic zorgt voor een lichte hold met een medium glans. Het helpt om roos te verminderen en beschermt jouw haar tegen hitte. Ook helpt het om jouw haar minder vettig te maken. De formule bevat geen parabenen of sulfaten. Deze tonic heeft een warme en zoete geur.

Klik hier voor meer informatie over deze haartonic. 

Halflang haar (langere pompadour)

Een laatste populair 2022 herenkapsel dat ik wil bespreken is de langere pompadour.

halflange pompadour

Deze stijl is ook altijd leuk om te hebben, maar dan wil je het natuurlijk wel zo stylen dat je haar niet om de haverklap in je oog valt. Voor dit kapsel kan je gebruikmaken van een pomade of een goede cream. Een pommade helpt iets beter om jouw haar op zijn plek te houden.

Shear Revival Crystal Lake Styling Pomade is een lichtgewicht cream pommade met een wax-achtige consistentie. De formule is grotendeels plantaardig en bevat veel natuurlijke ingrediënten voor gezonder haar. Dit product geeft een medium hold met een natuurlijke finish.

Shear Revival Crystal Lake Styling Pomade wordt niet hard in je haar, dus je kan gemakkelijk restylen. Je haar zal ook niet droog aanvoelen of witte vlokken krijgen. Met wat shampoo wast deze cream pommade gemakkelijk weer uit. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een aangename geur van bloedsinaasappel en lavendel.

Bram had het volgende te zeggen over deze pommade:

“Shear Revival Crystal Lake is een perfecte pomade voor een natuurlijke look. Wanneer je het uit het potje probeert te halen geeft hij redelijk wat weerstand. Ik zou het dan ook niet op droog haar gebruiken, lijkt me lastig modelleren. Stylen op vochtig haar gaat prima en het geeft een redelijke hold met een klein beetje glans. Deze hold verslapt een beetje door de dag heen net als de glans, maar als je je haar een beetje hermodelleert met je vingers zal het resultaat wéér super zijn. De geur is overigens ook erg aangenaam.”

Klik hier voor meer informatie over deze pommade.

Zie hier een selectie van onze nieuwste pomades:

2022 herenkapsels conclusie

Zoals je ziet zijn de populairste herenkapsels van 2022 een mix van populaire looks die al een tijdje meegaan en een aantal nieuwere opties. Dit zijn uiteraard maar 4 opties die ik hier even beschreven heb, dus er zijn nog veel andere opties. Het gaat er uiteindelijk om waar jij je goed bij voelt en het is ook belangrijk om de juiste producten te gebruiken voor jouw 2022 kapsel.

Voor sommige 2022 herenkapsels is het slim om zowel een pre-styler als post-styler te gebruiken. De pre-styler zorgt dan voor extra volume of een goede basis en dan kan je de post-styler gebruiken om jouw haar echt in model te krijgen en te stylen. Een haarspray kan vervolgens je haar nog beter op zijn plek houden.

Benieuwd over 2023? Lees dan deze blog post!

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, haarstyling en baarden.