Handcrème voor mannen

Handcrème voor mannen: altijd zachte handen

This blog post is also available in: Engels

Het reinigen en hydrateren van je huid is erg belangrijk. Er zijn aparte producten voor je gezicht en voor de rest van je lichaam. En er is een aparte categorie hydratatieproducten voor je handen, namelijk een handcrème of hand balm.

Voor je gezicht zijn er veel verschillende producten om je huid goed te verzorgen en ook voor de rest van je lichaam zijn er erg veel opties. Op deze blog kan je daar ook zeer veel informatie over vinden, maar deze blog post gaat specifiek over handcrème voor mannen.

Wat maakt handcrème anders dan body lotion?

Je handen kunnen snel uitdrogen. Zeker wanneer het koud is of wanneer je veel buiten bent, dan kunnen je handen droog aanvoelen en in sommige gevallen kan je huid zelfs gaan barsten. Dit laatste gebeurt vooral als je niet zorgt voor hydratatie.

Een handcrème voor mannen is meestal wat minder dik in vergelijking met een bodylotion of moisturizer, want je wil natuurlijk niet te lang wachten voordat je handen de handcrème hebben geabsorbeerd. Door deze dunnere consistentie moet je handcrème ook vaker aanbrengen in vergelijking met een bodylotion, want het droogt sneller uit.

Waarom zou ik een handcrème gebruiken als man?

Elke huid veroudert en dat is met de huid op je handen niet anders. Deze huid veroudert wellicht nog wel sneller, omdat je handen eigenlijk altijd bloot worden gesteld aan de elementen en omgevingsfactoren.

Naarmate je ouder wordt verliest je huid elasticiteit en vocht. Daarom wordt er zoveel nadruk gelegd op allerlei crèmes voor je gezicht, lichaam en handen. De collageenproductie moet gestimuleerd worden en je huid moet gevoed worden met natuurlijke ingrediënten.

Het is natuurlijk ook niet echt fijn als je je voor moet stellen en mensen tijdens de handdruk voelen dat je hele droge handen hebt. Of als je je wederhelft aanraakt met je hele droge handen voor een massage of wat intimiteit, dan wil je ook graag zachte handjes hebben.

Handcrème is dus ook voor mannen onmisbaar als je niet van die hele ruwe of zelfs gebarsten handen wilt krijgen in de winter of wanneer je veel buiten bent of werkt.

Welke handcrème voor mannen moet ik kiezen?

Er zijn natuurlijke veel verschillende handcrèmes op de markt, maar je wilt wel een goed product kiezen. En uiteraard wil je wel een handcrème die speciaal voor mannen is geformuleerd, want dan past het beter bij je huid en dan ruik je ook niet naar bloemetjes.

In de Moquer shop hebben we een paar mooie handcrèmes voor mannen die jou kunnen helpen om jouw handen verzorgd en zacht te houden.

Optie 1: Brickell Men’s Maximum Strength Hand Balm

Brickell Men's Maximum Strength Hand BalmDe Brickell handcrème is onze populairste handcrème. Dat komt vooral omdat Brickell een bekend en zeer natuurlijke mannenmerk is op het gebied van zowel haar, baard als huidverzorging.

De formule van de Brickell handcrème voor mannen is maar liefst 99% natuurlijk en 80% organisch. Het bevat veel natuurlijke oliën en boters om jouw huid goed te voeden en te hydrateren.

Ook vormt deze hand balm een beschermend laagje waardoor vocht beter vastgehouden wordt en dan drogen je handen daarna ook minder snel uit. Dit product bevat geen parabenen, sulfaten, siliconen of andere chemische bestanddelen.

Brickell Strength Hand Balm in de shop bekijken!

Optie 2: Jack Black Intense Therapy Hand Cream

Jack Black Intense Therapy Hand BalmJack Black is een ander Amerikaans merk dat ook niet onbekend is in Europa. Dit merk heeft overigens niets van doen met de bekende acteur met dezelfde naam, maar dat terzijde.

Deze Jack Black handcrème voor mannen wordt snel geabsorbeerd door je huid en helpt om jouw huid weer te repareren. De formule dringt diep door in je huid waardoor niet alleen je huid weer zachter aanvoelt, maar ook je nagelriemen zullen beter verzorgd zijn.

De Jack Black handcrème bevat veel natuurlijke ingrediënten zoals zonnebloemzaadolie en macadamia notenolie voor een diepe hydratatie. Ook in deze hand balm zitten geen parabenen of sulfaten.

Jack Black Intense Therapy Hand Cream in de shop bekijken!

Optie 3: Lumin Skin Hydrating Hand Balm

Lumin Skin Hydrating Hand BalmEen derde goede optie om eens te bekijken is de Lumin Skin Hydrating Hand Balm. Lumin Skin is een groot merk dat vooral bekend is op Instagram. Veel influencers gebruiken de producten voor een beter uitziende huid.

Deze handcrème voor mannen maakt jouw handen weer zacht en soepel. De formule bevat veel natuurlijke en plantaardige ingrediënten voor een optimale verzorging. Je hoeft niet bang te zijn voor een vettige gevoel, want de Lumin Hand Balm wordt snel geabsorbeerd.

Dit product bevat jojoba olie en deze olie lijkt heel erg op de samenstelling van je huid’s eigen olie. En er zit ook shea boter in de formule, want dat bevat gezonde vetzuren om jouw huid diep te voeden.

Lumin Skin Hydrating Hand Balm in de shop bekijken!

Optie 4: Shear Revival Fletcher Skin Repair Tattoo Balm

Shear Revival Fletcher Skin Repair BalmDeze laatste optie is een interessante, want dit product is een handcrème voor mannen, maar hij kan ook gebruikt worden voor tatoeages. Erg handig dus, als je tatoeages op je handen hebt.

Shear Revival is een homebrew merk uit de Verenigde Staten. Dat houdt in dat de producten helemaal zelf worden ontwikkeld in hun eigen lab door de eigenaren zelf.

Deze handcrème van Shear Revival heeft antibacteriële en anti-ontstekende eigenschappen voor een gezondere huid. De formule is vegan en bevat geen parabenen of sulfaten. Ook in deze hand balm zien we weer veel natuurlijke oliën en boters om de vochtbalans van je huid weer aan te vullen.

Shear Revival Skin Repair Tattoo Balm in de shop bekijken!

Hoe een handcrème voor mannen te gebruiken?

Het is belangrijk om niet te wachten met het aanbrengen van een handcrème totdat je handen al helemaal droog aanvoelen of zelfs al gebarsten zijn. In dat geval duurt het langer om de vochtbalans weer te herstellen.

Zodra het weer kouder wordt of je veel buiten bent, dan is het belangrijk om je handen gehydrateerd te houden. Je kan bijvoorbeeld wat aanbrengen voordat je gaat slapen, maar ook wanneer je overdag merkt dat je handen wel weer wat hydratatie kunnen gebruiken.

Het is dus ook vooral een zaak van bijhouden en frequent je handen in te smeren met een van deze kwalitatieve handcrèmes voor mannen. Dan loop je nooit achter de feiten aan en kan je eventueel nog een handmodel worden.

Conclusie

Het is wellicht niet het eerste product waar je aan denkt bij huidverzorging voor mannen, maar een goede handcrème is onmisbaar. Mocht je een droge huid hebben op je gezicht, dan is deze blog post interessant om eens te lezen!

Ruwe en gebarsten handen zijn geen aantrekkelijk aanzien en daarnaast gemakkelijk te voorkomen. Met jouw zachte handjes houd je ook je geliefde heel blij natuurlijk!

In de product opties hierboven kan je ook zien dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke oliën en boters om jouw handen te repareren en te hydrateren. En aangezien deze topproducten van hoge kwaliteit zijn, zitten er ook geen parabenen of sulfaten in.

Smeer ze!

En dan nog even dit

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, kapsels en baarden!