Moquer kam

Welke haarstyling tool past bij jou als man?

This blog post is also available in: Engels

Het doel van deze post is om je voorbeelden te geven van de verschillende soorten haarstyling accessoires die je als man kunnen helpen om je kapsel in model te brengen. Haarstyling tools helpen je om je kapsel te verbeteren nádat je je favoriete haarstylingproduct hebt aangebracht. Deze accessoires worden al eeuwen gebruikt door vrouwen en worden nu ook steeds populairder onder mannen. Vandaar deze handleiding; zodat je bewust wordt van wat er beschikbaar is en hoé je het gebruikt als man.

We gaan onderstaande accessoires stuk voor stuk aan het licht brengen:

Föhns

Stijltangen

Hittebescherming

Kammen

Borstels

 

Haarstyling tool 1: Föhns

Simpel gezegd zijn föhns haarstyling tools die voor een snellere droging zorgen van het haar door het blazen van verwarmde lucht. Deze verwarmde lucht kan tegelijk gebruikt worden voor het stylen van specifieke kapsels die veel volume nodig hebben. Vaak wordt een föhn gebruikt in combinatie met een pre-styling product zoals een pre-styling spray of een ander stylingproduct. Na het föhnen wordt dan gebruik gemaakt van een finisher, een haarproduct die je echt gebruikt voor het stylen.

Het is niet de bedoeling dat je föhns dagelijks gebruikt. Het beste kun je ze om de dag gebruiken om beschadiging aan je haar te voorkomen. Helemaal ideaal voor de gezondheid van je haar is om een hittebeschermend product aan te brengen voordat je begint met föhnen. Veel pre-styling sprays bevatten hittebeschermende ingrediënten.

Haarstyling tool 2: Stijltangen

Stijltangen of steiltangen zijn haarstyling tools die je haar steiler maken. Ze werken door de haarlokken op te warmen en hiermee de structuur van de haarlokjes te veranderen.

Het rechttrekkende effect van stijltangen is van tijdelijke aard; zodra je het haar opnieuw wast of nat maakt gaat het haar terug naar zijn natuurlijke haartype. Hiermee is dit hulpmiddel niet alleen geweldig voor het steilen van haar, maar ook voor het creëren van lagen in het haar. Hiermee openen stijltangen dus nieuwe deuren naar verschillende haarstijlen voor de man.

Stijltangen zijn geschikt voor alle haartypes en haarlengtes maar worden vooral gebruikt om golvend en krullend haar steiler te maken. Qua lente is gemiddeld tot lang haar ideaal voor het gebruik van deze haarstyling tool. Hou er rekening mee dat je een hittebeschermend product op je haar aanbrengt voordat je een stijltang gebruikt, om eventuele schade door de verhitting van het haar tot een minimum te beperken.

Hittebescherming

Hittebeschermers zijn producten die worden aangebracht voordat je stijltangen en föhns gebruikt. Hittebeschermers zorgen ervoor dat de schade die wordt toegebracht door langdurige blootstelling aan warmte zo min mogelijk is. Dus voor het beste resultaat moet je altijd een hittebescherming gebruiken wanneer je je haar wilt steilen of föhnen. De meeste pre-styling producten hebben hittebeschermende eigenschappen, dus dat vergemakkelijkt het in model brengen van je kapsel.

Haarstyling tool 3: Kammen

Kammen zijn eigenlijk niet te missen als haarstyling tool voor mannen, omdat ze de meeste kapsels vrij simpel en effectief kunnen vormen. Daarbij is het een hulpmiddel wat eigenlijk al decennia gevonden wordt in het badkamer-kastje van mannen. Over het algemeen zijn er drie soorten kammen: gewone kammen, kammen met brede tanden en haar picks

  • Gewone kammen zijn voor mannen met steil haar. Deze kammen mogen ook alleen worden gebruikt door mannen met steil haar. Mannen met golvend of krullend haar moeten in plaats daarvan een kam met brede tanden gebruiken voor het stylen van hun haar. Een gewone kam is lastig om door golvend of krullend haar te krijgen omdat de tanden te dicht op elkaar staan.
  • Breedgetande kammen hebben brede openingen tussen de tanden van de kam. Hierdoor zijn ze geschikt voor alle soorten golvend/krullend haar. Daarnaast kunnen deze kammen ook voor het ontklitten voor haar gebruikt worden.
  • Een haar pick is een geweldige tool voor kroeshaar (met name in geval van Afro kapsels). Ze helpen namelijk ontzettend goed bij het ontwarren van kroeshaar.

Haarstyling tool 4: Borstels

Borstels lijken het meeste op kammen, maar haarborstels hebben veel meer en kleinere tandjes waardoor je een strakkere look krijgt. Bepaalde borstels zijn goed voor slick back looks en ook tijdens het föhnen kan een borstel helpen om meer volume te creëren. Haarborstels zijn vooral geschikt voor mannen met steil haar of mild golvend haar, want anders krijg je een borstel niet goed door je haren heen. Voor mannen heb je zo’n die type borstels:

  • 9 Row Brushes: Zeer geschikt voor een strakkere look, zoals een nette slick back look
  • Quiff of Skeleton borstel: dit zijn ronde borstels die makkelijk je haar omhoog kunnen stylen om bijvoorbeeld een kuif te maken. Deze borstels zijn daarom ook handig bij het föhnen om meer volume te creëren.
  • Platte borstel: deze lijkt erg op de 9 Row Brush, maar is een stuk groter waarmee je strakke banen in je haar krijgt.

Zoals je wellicht al weet, hebben wij onze eigen kammen en borstels in ons assortiment. Bestel je voor meer dan 75 euro, dan krijg je momenteel een kam gratis bij je bestelling!

Conclusie

Concluderend kunnen we wel zeggen dat er een breed scala aan haarstyling tools voor mannen beschikbaar is; welk type haar je ook hebt. Hopelijk hebben je wat kennis bijgebracht met deze post en weet ook jij nu welke haarstyling accessoires je zou kunnen gebruiken om je kapsel in model te brengen. Föhnen en stylen met allerlei verschillende tools is allang niet meer alleen voor vrouwen. Ook mannen weten nu perfect welke mogelijkheden er zijn en voelen zich helemaal thuis in het gebruik met deze accessoires.