Haar tonic voor mannen

Haar tonic: voor verzorgd en stijlvol haar

Je haar in model brengen is superleuk, maar soms kan dit voor een behoorlijke build-up van producten zorgen en dat is niet altijd even handig voor je haar en je kunt het er niet even snel uitwassen.

Wat is haar tonic?

Een haar tonic is een goede verzorgende basis voor je haar die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld pommades eenvoudiger uit je haar te wassen zijn. Daarbij zit er in haar tonic vaak verzorgende ingrediënten die goed zijn voor je haar en je hoofdhuid.

Het is ook een manier om je haar te stylen. Tot de jaren 60 was dit juist waar haar tonic voor werd gebruikt. Daarna werden haar gels en haar sprays ook populair, maar de haar tonic is bezig met een comeback, omdat in tegenstelling tot veel gels en haarspray de tonics vaak ook verzorgende eigenschappen hebben.

Waar is het goed voor?

Haar tonic is te gebruiken als stylingsproduct of juist als basis voor het stylen. Een tonic wordt bijvoorbeeld vaak gecombineerd met een pommade.

Sommige tonics bevatten ook ingrediënten die de natuurlijke haargroei bevorderen. Ideaal als je sneller langer haar wilt hebben. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat een haar tonic met een beetje groene thee extract dit effect heeft[1].

Haar tonics kunnen ook ingezet worden om minder last te hebben van roos. Als er citroengras in de haar tonic zit kan dit na 7 dagen en nog meer na 14 dagen het roos hebben verminderd[2].

Daarnaast helpt haar tonic ook om afgebroken of gespleten punten te voorkomen. Het duurt dan langer voordat je haar daar last van heeft.

Hoe gebruik je haar tonic?

Niet elke tonic wordt op dezelfde manier gebruikt. Sommige tonics moet je aanbrengen nadat je jouw haar gewassen hebt en andere tonics gebruik je juist op dagen dat je jouw haar niet gewassen hebt.

Sommige tonics breng je ook aan op droog haar en andere breng je juist op handdoek droog (vochtig) haar aan.

Tonics zijn soms ook voldoende voor styling met föhnen en soms ook de basis voor de andere stylingsproducten die je gebruikt.

Lees daarom de instructies van de tonic die je koopt en volg deze stappen.

Bij welke kapsels gebruik je haar tonic

Heb jij kort tot middellang haar? Dan kan je haar tonic gebruiken voor het in model brengen van je haar. Bij wat korter haar kan je tonic goed gebruiken om een wat warrige look wat houvast te geven.

Sommige tonics mag je niet föhnen en als dat sowieso niet in jouw repertoire van haar stylingskunsten zit kan dit ideaal voor je zijn om alsnog een verzorgd kapsel te hebben.

Wil je het liever achterover kammen met pommade? Dan kan dat ook heel goed met haar tonic als basis onder de pommade. Dit maakt vaak het uitwassen van de pommade ook eenvoudiger.

Daarnaast werkt het ook om droge punten en gebarsten haar te voorkomen waardoor het bij middellang haar ook goed kan werken voor de verzorging van je haar.

Voor het kiezen van een haar tonic is het belangrijk om te kijken naar het type haar dat je hebt en eventuele klachten die je wilt verminderen. Daarbij is het ook belangrijk om na te gaan op welke manier je de tonic moet gebruiken en of dit past bij de manier waarop jij met je haar bezig wilt zijn.

Beste haar tonics op Moquer

Zoals gezegd kunnen tonics op meerdere manieren gebruikt worden. Daarom een overzicht van de beste tonics en hoe je ze moet gebruiken.

Haar tonic voor droog of vochtig haar

Templeton Tonics Hair Tonic Trailhead is een homebrew product uit de Amerikaanse staat Washington. Het bevat 5 natuurlijke oliën om jouw haar de ideale verzorging te geven. De formule wordt snel geabsorbeerd door jouw haar en zorgt ervoor dat je zacht en gevoed haar krijgt. Ook stimuleert dit serum je hoofdhuid.

Templeton Tonics Hair Tonic Trailhead helpt ook om de build-up van pomades beter uit je haar te krijgen. Je haar krijgt een gezonde glans, maar je zal geen vettig gevoel ervaren. De formule is licht, dus je haar zal niet zwaar gaan aanvoelen. De geur bevat noten van cederhout, dennennaald, salie, eikenmos en varen.

Dit product is ook beschikbaar in andere geurvarianten.

Harmannus had er dit over te zeggen:

“Als je regelmatig pommade gebruikt is deze tonic een ideaal product voor [het] opfrissen en onderhoud van je haar (na gebruik van shampoo). Aanrader!”

Klik hier voor meer informatie over de Templeton Tonics Hair Tonic Trailhead. 

Haar tonic voor niet gewassen haar

Reuzel Hair Tonic is iets voor jou als je graag je hoofdhuid en haar reinigt, zonder deze te strippen van de natuurlijke oliën. De formule bevat toverhazelaar om je hoofdhuid een impuls te geven terwijl rozemarijn en heermoes helpen om je haar en hoofdhuid gehydrateerd te houden.

Reuzel Haar Tonic is ook prima te gebruiken als een droge shampoo wanneer je graag je haar weer in model wilt brengen zonder extra pommade aan te brengen. De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Klik hier voor meer informatie over de Reuzel Hair Tonic. 

Haar tonic voor vochtig haar

V76 by Vaughn Tonic Hair and Scalp is een pre-styling spray met conditionerende eigenschappen. Deze lichte en voedende spray bevat ingrediënten zoals tea tree en jeneverbes om je hoofdhuid te verlichten. Een perfecte basis om te gebruiken voordat je een ander V76 haarstyling product aanbrengt.

V76 by Vaughn Tonic and Scalp is geschikt voor alle haar types en kan gebruikt worden als pre-styler voor veel verschillende kapsels. Dit product geeft een lichte hold met een medium glans. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en heeft een geur van basilicum, limoen, tijm, eucalyptus, gember en vetiver.

Klik hier voor meer informatie over de V76 Vaughn Tonic and Scalp. 

Bij Moquer zijn nog veel meer haar tonics te koop. Op de website kan je aangeven wat voor haar je hebt en dan komen de beste tonics in beeld voor jouw type haar, van stijl, golvend tot krullend haar en van dik tot dun haar.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste scheerbeurt, huidverzorging en kapsels.

Bronnen:

[1] https://web.archive.org/web/20180413131338id_/http://ijppsjournal.com/Vol6Issue5/8946.pdf

[2] https://www.karger.com/Article/Abstract/432407