Grijs haar mannen

Grijs haar, mannen vanaf een bepaalde leeftijd hebben er vrijwel allemaal last van. Maar waarom krijgen we grijs haar en hoe erg is het om als man grijs haar te hebben? Of is het soms toch handiger om het te verven of te verbergen en hoe doe je dat dan?

Grijs haar als signaal van leven

Grijs haar wordt vaak in verband gebracht met zorgen. Er zijn veel uitspraken over hoe stress en zorgen voor grijs haar zorgt. Er is zelfs een stelregel dat als mensen 50 zijn, 50 procent van die mensen 50 procent grijs haar heeft. Dus het haar is dan voor minimaal de helft grijs bij de helft van de mensen die 50 zijn. Alleen die regel klopt niet. Vooral het laatste percentage is twee keer te hoog.

Mannen hebben vaker grijs haar dan vrouwen en blanke mannen hebben ook meer last van grijs haar dan mannen met Afrikaanse of Aziatische origine[1].

Grijs haar is een signaal van veroudering en dat kan bepaalde implicaties hebben. In de jaren 90 is bijvoorbeeld ontdekt dat grijs haar een correlatie heeft, een samenhang, met een verhoogde kans op het krijgen van hartaanvallen[2].

Daarnaast is het ontdekken van je eerste grijze haar vaak een levensveranderend moment, omdat het je herinnert aan ouder worden en het kan ervoor zorgen dat je opeens meer actie in je leven gaat ondernemen[3].

Grijs haar kan wel een voordeel zijn. Het impliceert bijvoorbeeld bepaalde ervaring. In bijvoorbeeld de academische wereld schijnt het belangrijk te zijn om een paar grijze haren te hebben[4]. Grijs haar kan dus ook iets doen voor de externe wereld om een bepaalde identiteit te erkennen. Je bent bijvoorbeeld nog meer een expert als je grijs haar bij je slapen hebt, anders ben je maar een jonge naïeve knul.

Grijs haar hoeft dus absoluut niet iets te zijn om je voor te schamen.

Je haar wordt grijs doordat het praktisch gezien het pigment verliest. Daarnaast heeft het ook invloed op de textuur van het haar, waardoor het stylen zoals je dat eerder deed niet altijd meer goed werkt. Grijs haar is bijvoorbeeld droger dan niet grijs haar en kan vocht ook lastiger in zich opnemen[5].

Grijs haar verzorgen

Dit heeft gevolgen voor het stylen van grijs haar, het stylen van grijs haar begint met het goed verzorgen van grijs haar.

In eerste instantie is het belangrijk om je haar in het algemeen goed te verzorgen. Dit kan betekenen dat je je haar wast met shampoo speciaal voor grijs haar en daarna verzorgt met een conditioner speciaal voor grijs haar.

Deze brengen meestal vocht in waardoor het stylen daarna wat eenvoudiger kan worden. Het grijze haar kan hierdoor ook wat lichter worden, waardoor het grijs mooier wordt en je status beter verhoogt dan dof grijs haar.

American Crew Gray Shampoo

American Crew heeft een shampoo die speciaal is ontwikkeld voor mannen met grijs of licht haar. Deze shampoo hydrateert en verzacht droog haar en zorgt ervoor dat het minder geel oogt. Deze American Crew Gray Shampoo bevat geen parabenen.

Forte Series Hydrating Argan Oil

Een ander goed verzorgingsproduct is de Forte Series Argan Oil. Deze is speciaal gemaakt voor droog haar en daar kan je last van hebben wanneer je grijs begint te worden. Het maakt jouw haar gezonder, glanzender en minder pluizig. Je haar zal ook niet zwaar worden of vettig aanvoelen. Arganolie bevat veel vitamine E, antioxidanten en gezonde vetzuren om jouw haar mee te behandelen. Je hebt slechts een paar druppels Forte Argan Oil nodig en dan helpt het al voor je haar.

Grijs haar stylen

Het hebben van stylingsproducten die vocht inbrengen is belangrijk bij grijs haar om het eenvoudiger te kunnen managen.

By Vilain Sidekick Zero Spray

Soms kun je jouw normale stylingroutine aanhouden wanneer je gewoon eerst een pre-stylingsproduct gebruikt. Zo is de By Vilain Sidekick Zero Spray speciaal gemaakt voor droog haar. Na het douchen spray je jouw haar in van wortel tot punt en daarna kun je het droog föhnen of je kunt het gewoon laten drogen voor een meer natuurlijke look. Het is een ideaal pre-styling product met gezonde en beschermende ingrediënten.

American Crew Medium Hold Spray Gel

De American Crew Medium Hold Spray Gel is ook een fijne haarspray om je haar mee te pre-stylen of stylen. Hij kan aangebracht worden op droog haar en op handdoek droog haar. Het voordeel van deze spray is dat het je haar ook beschermt tegen UV straling waardoor je haar niet nog verder beschadigd raakt of uitdroogt. American Crew Medium Hold Spray Gel conditioneert je haar en zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid niet uitdrogen. Je haar blijft flexibel en wordt sterker. Deze spray helpt om vocht langer vast te houden zodat je haar gehydrateerd blijft. De formule is vrij van sulfaten.

Imperial Barber Blacktop Pomade

Een pomade kan helpen om jouw grijze haar wat te verdikken en structuur te geven. Op die manier komt grijs haar wat beter tot zijn recht. Maar deze Blacktop Pomade heeft nog een ander bijkomstig voordeel. Het maakt je haar donkerder. De formule is verrijkt met zwarte ijzeroxide en daardoor lijkt je haar donkerder. Het helpt dus om je grijze haar wat te maskeren. Dit product werkt vooral goed voor donkere haartypen en grijs haar. Een uniek product om eens te proberen!

Conclusie

Grijs haar heeft voor mannen dus voor- en nadelen. Het voordeel is dat grijs haar laat zien dat je levenservaring hebt en het kan daardoor zelfs statusverhogend werken. Zelfs in de academische wereld waar je juist zou verwachten dat ze niet op dat soort oppervlakkige zaken ingaan. Onbewust heeft grijs haar blijkbaar veel invloed op wat mensen van je vinden.

Het nadeel van grijs haar is alleen dat het wat droger is en daardoor lastiger in model te houden. Gelukkig biedt Moquer allerlei producten aan die je helpen om grijs haar goed te verzorgen en te stylen. Daarnaast zijn er ook veel huidverzorgingsproducten beschikbaar als je bijvoorbeeld interesse hebt in anti-aging producten.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste kapsels, huidverzorging en meer!