Cheap Hair gel

Genoeg van goedkope haargel? Dit zijn de alternatieven!

This blog post is also available in: Engels

Elke man kent wel goedkope haargel en de kans is heel groot dat jij op het moment Etos haargel, Schwarzkopf haargel, taft haargel, kruidvat haargel, l’oreal haargel of een andere goedkope gel gebruikt. En dat is ook helemaal niet erg. Maar heel veel jongens en mannen gebruiken goedkope gel omdat ze eigenlijk niet weten hoeveel andere producten er nog beschikbaar zijn. Dit artikel is speciaal voor alle jongens en mannen die hun gel nu nog bij de drogisterij of de supermarkt halen, maar die wel eens wat anders willen proberen.

Wat is haargel eigenlijk?

witte vlokken op schouderDe term haargel wordt onterecht vaak als een overkoepelende term gebruikt voor haarstylingproducten. Sommige mannen noemen haarwax of haarcreme ook een haargel, maar dat zijn totaal andere producten. Gel kwam op de markt voor mannen om je gekamde haar in model te houden. Het product is vrij nat en geeft vaak een medium tot sterke hold met veel glans. In de meeste gevallen zijn de haargels tegenwoordig op waterbasis. Omdat de gels op waterbasis zijn drogen ze vaak hard op zodat je haar de hele dag goed blijft zitten. Het nadeel is wel dat deze producten vaak witte vlokken in je haar geven als je bijvoorbeeld de volgende dag wakker wordt. De meeste gels van merken als Etos, Taft, Schwarzkopf, L’oreal, Wella en andere (goedkopere) merken werken op deze manier.

Alternatieven voor goedkope haargel

Tegenwoordig zijn er allerlei alternatieven voor haargel van de drogisterijketens en supermarkten. Toegegeven, haargel is lekker makkelijk en vaak goedkoop, maar de producten zijn niet zo veelzijdig. Ook veel vrouwen zitten niet meer te wachten op een man met opgedroogd haar dat enorm glanst. Het is natuurlijk leuker als ze nog met haar handen door je haren kan gaan.

Een van de populairste alternatieven voor goedkope gels is bijvoorbeeld haarclay of haarwax. Dat komt omdat steeds meer mannen op zoek zijn naar producten die wel een hoge hold geven, maar niet zo’n enorme glans. De matte finish is erg populair en je haar wordt meestal ook niet hard van haarwax of haarclay, dus dit zijn prima alternatieven wanneer je genoeg hebt van gels die opdrogen.

Populaire matte haarproducten voor mannen

Hanz de Fuko Claymation Blumaan Original By Vilain Gold Digger

Producten die dichterbij de Etos, Kruidvat en L’oreal gels liggen zijn pomades. Pomades heb je zowel in olie- als waterbasis. In de waterbasis categorie heb je gel pomades en deze producten hebben veel overeenkomsten met de traditionele haargels. Vaak hebben deze producten wel een iets dikkere substantie, maar geven ze een hoge hold met aardig wat glans. Het verschil is dat deze producten iets subtieler en veelzijdiger zijn en vaak wat betere ingrediënten bevatten.

Populaire gel pomades voor mannen

Billy Jealousy Plaster Master Pomade Grim Grease Gel Type Water Based Pomade V76 by Vaughn Gel Pomade

Ben je nou benieuwd naar alle verschillen tussen haargels en de andere type producten zoals waxen, clays, crèmes, pastes en meer, dan hebben we daar een perfect artikel voor om ons te bekijken. Bekijk hier de verschillen tussen al deze producten!

Conclusie

Wanneer je tevreden bent met je huidige goedkope haargel, dan is dat uiteraard heel mooi. Maar wanneer je weer eens voor het schap staat in de Kruidvat, Etos of een andere winkel met de welbekende Schwarzkopf, Wella, L’oreal, Taft en huismerk haargels, bedenk dan dat er vele alternatieven zijn als je eens wat anders wilt.