Genoeg van goedkope haargel

Elke man kent wel goedkope haargel en de kans is heel groot dat jij op het moment Etos haargel, Schwarzkopf haargel, taft haargel, kruidvat haargel, l’oreal haargel of een andere goedkope en gekleurde haargel gebruikt. En dat is ook helemaal niet erg. Maar heel veel jongens en mannen gebruiken goedkope gel omdat ze eigenlijk niet weten hoeveel andere producten er nog beschikbaar zijn. Dit blog artikel is speciaal voor alle jongens en mannen die hun gel nu nog bij de drogisterij of de supermarkt halen, maar die wel eens wat anders willen proberen.

Wat is haargel eigenlijk?

De term haargel wordt onterecht vaak als een overkoepelende term gebruikt voor haarstylingproducten. Sommige mannen noemen haarwax of haarcreme ook een haargel, maar dat zijn totaal andere producten. Gel kwam op de markt voor mannen om je gekamde haar in model te houden. Het product is vrij nat en geeft vaak een medium tot sterke hold met veel glans.

Wil je precies weten wat de eigenschappen zijn van bepaalde productcategoriën? Lees dan deze blog post met de verschillen tussen haarstylingproducten.

In de meeste gevallen zijn de haargels tegenwoordig op waterbasis. Omdat de gels op waterbasis zijn, drogen ze vaak hard op zodat je haar de hele dag goed blijft zitten. Het nadeel is wel dat deze producten vaak witte vlokken in je haar geven als je bijvoorbeeld de volgende dag wakker wordt. De meeste gels van merken als Etos, Taft, Schwarzkopf, L’oreal, Wella en andere (goedkopere) merken werken op deze manier.

Alternatieven voor goedkope haargel mannen

Tegenwoordig zijn er allerlei alternatieven voor haargel van de drogisterijketens en supermarkten. Toegegeven, haargel is lekker makkelijk en vaak goedkoop, maar de producten zijn niet zo veelzijdig. Ook veel vrouwen zitten niet meer te wachten op een man met opgedroogd haar dat enorm glanst. Het is natuurlijk leuker als ze speels met haar handen door jouw haren kan gaan.

Mocht je wel graag haargel gebruiken als man, dan kan je maar beter een van de beste haargels kiezen. In de Moquer shop hebben we een mooi aanbod van professionele haargels met meer natuurlijke ingrediënten in vergelijking met de supermarktproducten.

De beste haargels voor mannen in de shop

Wil je graag iets ander dan jouw blauwe, gele of andere gekleurde haargel, dan zou je ook kunnen kijken naar pomades.  Pommades heb je zowel in olie- als waterbasis. In de waterbasis categorie heb je gel pomades en deze producten hebben veel overeenkomsten met de traditionele haargels. Vaak hebben deze producten wel een iets dikkere substantie, maar geven ze een hoge hold met aardig wat glans. Het verschil is dat deze producten iets subtieler en veelzijdiger zijn en vaak wat betere ingrediënten bevatten.

Er zijn ook wel mattere pommades, maar een haargel zonder glans bestaat praktisch niet. De pommade groep is dus wat diverser, met meer om uit te kiezen.

Nieuwste waterbasis pommades in de shop

Als je echt volledig wat anders wilt dan jouw Etos, Kruidvat, Taft of Zwitsal haargel, dan zou je kunnen kijken naar mattere producten. Een van de populairste alternatieven voor goedkope haargel is een goede haarwax. Haarwax is een hele grote categorie haarproducten, maar heeft totaal andere eigenschappen in vergelijking met een gel.

Een haarwax geeft ook meestal een medium tot hoge hold, maar ze zijn vaak veel matter. Ze geven ook meer volume en structuur. Daarnaast drogen ze meestal niet op in je haar, waardoor je met je handen door je haar kunt gaan. Dat zorgt er ook voor dat je je kapsel kan restylen. Andere populaire haarproducten met soortgelijke eigenschappen zijn hair pastes en clays.

Nieuwste haarwaxen in de shop

Conclusie

Aangezien je op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat je op zoek bent naar betere haarproducten dan de goedkope haargels voor mannen in de supermarkt of bij de drogisterij. Hopelijk weet je nu dat er nog veel meer andere producten beschikbaar zijn om jouw haar goed in model te brengen. Ook als je een grote fan bent van haargels, dan zijn er nog steeds betere alternatieven verkrijgbaar met betere ingrediënten dan de haargels van de bekende huismerken.

Vooral mattere haarstylingproducten zijn populair tegenwoordig en dat opent ook deuren voor nieuwe kapsels. Op de Moquer blog hebben we trouwens veel blog posts met allerlei verschillende mannenkapsel. Dus je kan makkelijk een kapsel vinden dat bij jou past!

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van haarproducten, haarstyling en grooming!