5 gezichtsverzorgingsproducten voor mannen

Een goede gezichtsverzorgingsroutine is een van de belangrijkste dingen. Je kan nog zo goed gekleed gaan en een super strak kapsel hebben, maar als je oneffenheden op je gezicht hebt, gaat daar helaas de aandacht naar toe.

Gezichtsproducten voor Mannen

Er zijn tegenwoordig heel veel gezichtsproducten voor mannen en in de Moquer shop kan je heel veel goede producten vinden die speciaal voor de dikkere mannenhuid zijn geformuleerd. Maar welke gezichtsproducten moet je nou op welk moment gebruiken en wat is de werking van al deze verschillende producten? Je hebt namelijk face washes, scrubs, moisturizers, maskers, toners en nog meer.

In deze blog post zal ik de belangrijkste categoriën benoemen qua gezichtsproducten voor mannen. De meeste categoriën hebben ook een aparte blog post die eraan gewijd is, dus klik vooral op de links in de tekst als je meer details wenst.

Face Wash

Een face wash is een van de meest basale gezichtsproducten voor mannen en een prima startpunt. Vroeger gebruikten mannen hooguit een stuk zeep om hun gezicht te wassen, maar dat is nu wel anders. Het belangrijkste van een face wash is dat hij goed genoeg reinigt, maar je huid niet teveel uitdroogt. Kies dus een milde en geur neutrale face wash die je elke dag kunt gebruiken.

Een goede gezichtsreiniger is de eerste stap en mag eigenlijk niet overgeslagen worden. Vooral als je regelmatig last hebt van acne, dan is het aan te raden om zowel in de ochtend als voor het slapen gaan een face wash te gebruiken.

Nieuwste face washes voor mannen in de shop:

Face scrub

De mannenhuid is dikker, de poriën zijn groter en vaak is de huid ook wat vettiger, in vergelijking met de vrouwenhuid. Dat zorgt zonder goede gezichtsverzorging snel voor verstopte poriën en dat resulteert weer in ontstekingen en onzuiverheden.

Daarom is het belangrijk om dode huidcellen te verwijderen met een face scrub. Op die manier schraap je de dode huidcellen weg die oneffenheden veroorzaken en stimuleer je celvernieuwing. Een face scrub hoef je zeker niet iedere dag te gebruiken. Twee keer per week is vaak wel voldoende, afhankelijk van je huidtype.

Nieuwste gezichtsscrubs voor mannen in de shop:

Moisturizer

Ook een moisturizer is echt een van de belangrijkste gezichtsproducten voor mannen om toe te voegen aan je routine voor gezichtsverzorging. Face washes en scrubs zorgen ervoor dat je huid iets uitdroogt tijdens het reinigen en dat is niet te voorkomen. En hoewel dat een uitkomst lijkt wanneer je een vettige huid hebt, is dit een verkeerde gedachte.

Een te droge huid gaat extra olie produceren met als resultaat, een vettige huid. Dus na het gebruik van een face wash of scrub, behoor je altijd een moisturizer te gebruiken om de vochtbalans van je huid weer een beetje op peil te krijgen. Mannen met een vettigere huid hebben gewoon iets minder nodig dan mannen met een normale huid. Begin dus met weinig en breng wat extra moisturizer aan als je voelt dat je huid het nodig heeft.

Er zijn ook steeds meer oil free moisturizers voor mannen met een vettigere huid.

Nieuwste moisturizers voor mannen in de shop:

Kleimasker

Ja, ik weet het, een kleimasker klinkt nogal vrouwelijk. Moet je dan ook komkommerplakjes op je ogen leggen? Desondanks kunnen ook mannen een kleimasker goed gebruiken, maar je kan de plakjes komkommer achterwegen laten. Een gezichtsmasker zorgt ervoor dat je poriën diep worden gereinigd en dat ze niet verstopt raken. Daarnaast stimuleert het de huidvernieuwing en voorkomt het een vettige en glanzende huid.

Een kleimasker is een mooie aanvulling op gezichtsproducten voor mannen en 1 keer per week aanbrengen en 10 minuutjes laten intrekken is meestal genoeg. Vergeet na het masker niet een beetje moisturizer te gebruiken ter hydratatie.

Nieuwste kleimaskers voor manenn in de shop:

Gezichtstoner

Een toner voor de mannenhuid is het laatste product dat ik hier nog even wil vermelden. Een toner voorkomt onzuiverheden en reinigt de huid diep. De mannenhuid maakt vaak teveel talg aan en dan kan j mee-eters krijgen. Een gezichtstoner kan helpen om die te voorkomen en je complexie te verbeteren.

Vooral de T-zone verdient extra aandacht, namelijk je voorhoofd en het gebied rondom je neus. Een toner kan dagelijks gebruikt worden. Om de toner aan te brengen kun je het beste een katoenen pad of wattenstaafje gebruiken. Dus een goede toner is onmisbaar bij een goede gezichtsverzorging.

Een gezichtstoner is een product dat meer gericht wordt aangebracht op plekken op je gezicht waar je merkt dat je het nodig hebt. Dat zijn vooral de vettigere plekken op je gezicht. Het is dus een gerichtere behandeling dan de ander genoemde gezichtsproducten hierboven.

Nieuwste toners voor mannen in de shop:

Conclusie

Het is duidelijk dat gezichtsproducten voor mannen geen taboe meer zijn en er zijn dan ook genoeg mannenproducten verkrijgbaar. In de praktijk komt het erop neer dat je elke dag een facewash moet gebruiken gevolgd door een gezichtstoner. Daarna breng je een moisturizer aan en ben je klaar. Twee keer per week is een face scrub aan te bevelen en 1 keer per week (bijvoorbeeld in het weekend) kun je dan een kleimasker aanbrengen.

Wanneer je die routine aanhoudt, dan heb je de ideale gezichtsverzorging. Ja, het is een hele routine, maar wel een noodzakelijke. Gebruik in ieder geval een goede face wash en een moisturizer als je klein wilt beginnen. In de Moquer shop hebben we een groot assortiment huidverzorgingsproducten voor mannen.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, grooming en meer!