Man washing face

5 gezichtsproducten voor mannen die je moet hebben!

This blog post is also available in: Engels

Een goede gezichtsverzorgingsroutine is een van de belangrijkste dingen. Je kan nog zo goed gekleed zijn en een super strak kapsel hebben, maar als je oneffenheden op je gezicht hebt gaat daar helaas de aandacht naar toe.

Gezichtsproducten voor Mannen

Er zijn tegenwoordig heel veel gezichtsproducten voor mannen en wij zijn ook van plan om er steeds meer toe te gaan voegen aan ons assortiment. Maar welke gezichtsproducten moet je nou op welk moment gebruiken en wat doen al die verschillende producten als face wash, face scrub, clay masker & toner?

Face Wash

Gezichtsreiniger voor mannen

Een face wash is een van de meest basale gezichtsproducten voor mannen en een prima uitgangspunt. Vroeger gebruikten mannen hooguit een stuk zeep om hun gezicht te wassen, maar dat is nu wel anders. Het belangrijkste van een face wash is dat hij goed genoeg reinigt maar de huid niet teveel uitdroogt. Kies dus een milde en geur neutrale face wash die je elke dag kunt gebruiken.

Populaire face washes voor mannen
Baxter of California Daily Face Wash Men-U Healthy Facial Wash Hanz de Fuko Gentle Face Wash

Bekijk hier ons gehele assortiment met face washes voor mannen!

Gezicht scrub

Gezichtsscrub voor mannen

De mannenhuid is dikker en de poriën zijn groter en vaak is de huid ook wat vettiger. Dat zorgt zonder goede gezichtsverzorging snel voor verstoppinkjes en ontstekingen. Daarom is het belangrijk om de dode huidcellen te verwijderen met een face scrub. Op die manier schraap je de dode huidcellen weg die oneffenheden veroorzaken. Een face scrub hoef je zeker niet iedere dag te gebruiken. Twee keer per week is meer dan voldoende.

Populaire gezichtsscrubs voor mannen
Brickell Renewing Face Scrub Baxter of California Skin Toner Facial Scrub Jack Black Face Buff Energizing Scrub

Bekijk hier ons gehele assortiment met gezichtsscrubs voor mannen!

Moisturizer

Moisturizer voor mannen

Ook een moisturizer is echt een van de belangrijkste gezichtsproducten voor mannen om toe te voegen aan je routine voor gezichtsverzorging. Bovenstaande face wash en scrub zorgen ervoor dat je huid iets uitdroogt en dat is niet te voorkomen. En hoewel dat een uitkomst lijkt wanneer je een vettige huid hebt, is dit een verkeerde gedachte.

Een te droge huid gaat extra olie produceren met als resultaat een vettige huid. Dus na het gebruik van een face wash of scrub behoor je altijd een moisturizer te gebruiken om de waterbalans van je huid weer een beetje op peil te krijgen. Mannen met een vettigere huid hebben gewoon iets minder nodig dan mannen met een normale huid. Begin dus met weinig en breng wat extra moisturizer aan als je voelt dat je huid het nodig heeft.

Populaire moisturizers voor mannen
Men-U Matt Moisturiser Baxter of California Oil Free Moisturizer Brickell Daily Essential Face Moisturizer

Bekijk hier ons gehele assortiment met moisturizers voor mannen!

Clay masker

Gezichtsmasker voor mannen

Ja, ik weet het, een clay masker klinkt nogal vrouwelijk waarbij je plakjes komkommers op je ogen legt. Ook mannen kunnen het goed gebruiken, maar je kan de plakjes komkommer achterwegen laten. Een clay masker zorgt ervoor dat je poriën diep worden gereinigd en dat ze niet verstoppen. Daarnaast stimuleert het de huidvernieuwing en voorkomt het een vettige en glanzende huid.

Een clay mask is een mooie aanvulling op de gezichtsproducten voor mannen en 1 keer per week aanbrengen en 10 minuutjes laten intrekken is genoeg. Vergeet na het masker niet een beetje moisturizer te gebruiken.

Populaire clay maskers
Baxter of California Clay Mask AHA Brickell Purifying Charcoal Face Mask Men-U 3 Minute D Tox Clay Mask

Bekijk hier ons assortiment clay maskers voor manen!

Gezichtstoner

Gezichtstoner voor mannen

Een toner voor de mannenhuid is het laatste product dat ik hier nog even wil vermelden. Een toner voorkomt onzuiverheden en reinigt de huid diep. De mannenhuid maakt vaak teveel talg aan en dan kan j mee-eters krijgen. Een gezichtstoner kan helpen om die te voorkomen.

Vooral de T-zone verdient extra aandacht, namelijk je voorhoofd en het gebied rondom je neus. Een toner kan dagelijks gebruikt worden. Om de toner aan te brengen kun je het beste een katoenen pad of wattenstaafje gebruiken. Dus een goede toner is onmisbaar bij een goede gezichtsverzorging.

Conclusie gezichtsproducten voor mannen

Het is duidelijk dat gezichtsproducten voor mannen geen taboe meer is en er zijn dan ook genoeg mannenproducten verkrijgbaar. In de praktijk komt het erop neer dat je elke dag een facewash kunt gebruiken gevolgd door een gezichtstoner. Daarna breng je een moisturizer aan en ben je klaar. Twee keer per week is een face scrub aan te bevelen en 1 keer per week (bijvoorbeeld in het weekend) kun je dan een clay mask doen.

Wanneer je die routine aanhoudt, dan heb je de ideale gezichtsverzorging. Ja, het is een hele routine, maar wil mooi wil zijn moet pijn lijden, of nou ja, vooral tijd hebben eigenlijk. Wij hebben een mooi assortiment gezichtsproducten voor mannen die je flink op weg kunnen helpen. Succes!