gezichtsmasker voor mannen

Een gezichtsmasker voor mannen kan ook ontzettend fijn zijn om af en toe te gebruiken. Gezichtsmaskers hebben allerlei voordelen. Ze voeden je huid van buitenaf. Ze verwijderen vuil, overtollig talg en onzuiverheden. Of ze hydrateren juist een droge huid die strak voelt naar een flexibele huid.

Je hebt allerlei soorten gezichtsmaskers. Je kunt een soort pasta (klei) op je gezicht smeren, 10-15 minuten wachten en deze eraf spoelen. Sommige worden in de tussentijd hard en andere blijven gewoon zacht.

Dan heb je ook nog maskers die je op je gezicht smeert en die je na 10-15 minuten van je gezicht kunt trekken, omdat ze opdrogen en een soort plastic lijken te worden.

En dan heb je nog maskers die al uit een soort vochtig velletje bestonden die je gewoon op je gezicht legt en het werk laat doen in de tijd die op de verpakking staat.

Maar welk gezichtsmasker voor mannen is nu het beste gezichtsmasker voor jouw huidtype?

Mannen gebruiken steeds vaker gezichtsmaskers. Veel bekende acteurs laten op hun Instagram bijvoorbeeld zien dat ze er gebruik van maken. Het ziet er immers ook wel een beetje grappig uit wanneer je zo’n masker hebt aangebracht.

Scheren wordt makkelijker door een gezichtsmasker voor mannen

Als je jezelf moet scheren voor je werk, maar je hebt een gevoelige huid, dan kan het handig zijn om je huid af en toe extra te verwennen met een masker.

Ook wanneer je merkt dat het scheren wat lastig gaat door onregelmatigheden in de huid, kan een masker juist de oplossing zijn die je huid gladder maakt. Dan gaat het scheren ook makkelijker.

Gebruik niet direct na het scheren een gezichtsmasker. Als je huid nog geïrriteerd is door het scheren kan dit bij sommige gezichtsmaskers ervoor zorgen dat dit verergert. Vooral als dit een masker is die je van je gezicht moet trekken en die op die manier vuil uit je huid trekt.

Wanneer jij je ’s ochtends scheert, gebruik dan ’s avonds een masker. Dit kan een fijn moment zijn om te ontspannen nadat je bijvoorbeeld gewerkt of gesport hebt. Na het gezichtsmasker voor mannen is het aan te raden om een goede moisturizer te gebruiken voor hydratatie.

Als je een gezichtsmasker gebruikt na het sporten, reinig je huid dan wel eerst zodat je niet zweet en bacteriën tussen je huid en je masker hebt. Wacht dus ook tot je helemaal klaar bent met zweten, soms kan dit na het sporten nog even doorgaan.

Dus wanneer je een gezichtsmasker wilt gebruiken na het sporten, dan:

  • Wacht je tot je niet meer zweet.
  • Reinig je je gezichtshuid.
  • Breng je het masker aan volgens de instructies op de verpakking.
  • De volgende ochtend zal het scheren een stuk makkelijker gaan omdat er minder oneffenheden op je huid zitten en ook de kans op ingegroeide haren wordt verkleind.

Niet elk gezichtsmasker is hetzelfde

Zoals eerder al vermeld in deze post, niet alle gezichtsmaskers zijn hetzelfde en ze dienen verschillende doelen.

Kleimasker

In vrij veel gevallen zijn gezichtsmaskers voor mannen kleimaskers. De mannenhuid is iets dikker en daardoor gevoeliger voor onzuiverheden. Een klei masker haalt onzuiverheden uit je huid en zorgt daardoor voor een egalere en mooiere huid. Maar hoe lang moet een kleimasker op? Meestal is 10 tot 15 minuten genoeg om de beste reiniging te bereiken zonder je huid teveel uit te drogen.

Pore strips

Een ander soort gezichtsmasker is de pore strip. Deze wordt meestal gebruikt over je neus, zoals de Lumin Charcoal Cleansing Pore Strip. De poriën op je neus zijn groter en daardoor kunnen ze sneller verstopt raken en onzuiverheden veroorzaken. Een pore strip doe je over je neus om mee-eters te verwijderen en je poriën vrij te houden. Pore strips zijn vooral handig voor mannen met een vettige huid.

Glycolzuur peeling

Hoewel veel gezichtsmaskers voor mannen dus een kleimasker zijn, zijn er ook glycolzuur peelings. Dat zijn gezichtsmasker op basis van glycolzuur. Maar wat doet glycolzuur? Het helpt bij het exfoliëren van je huid, dus het verwijdert de dode huidcellen die onzuiverheden of acne kunnen veroorzaken. Daarom kom je glycolzuur ook wel tegen in gezichtsscrubs.

Gezichtsmasker tegen vette huid

Heb je een vettige huid? Dan kan het handig zijn om je gezicht eerst te exfoliëren en daarna pas een masker aan te brengen. Je kunt je gezichtshuid exfoliëren met speciale scrubs voor je gezicht.

Vervolgens zal het masker zijn werk een stuk beter doen om je huid te verzorgen. Vooral als dit een kleimasker is of een masker met een velletje. Wanneer je een vette huid hebt, dan wil je graag een diep reinigend gezichsmakser om dieper liggend vuil uit je poriën te verwijderen. Kleimaskers zijn daar uitermate geschikt voor.

Met een vette huid kan het ook helpen om iets vaker een gezichtsmasker te gebruiken, bijvoorbeeld twee à drie keer per week.

Kleimaskers voor mannen met een vette huid:

Gezichtsmasker droge huid

Ook wanneer je een droge huid hebt, kan het voordelen hebben om een gezichtsmasker te gebruiken. Het kan wel slim zijn om een masker iets minder vaak te gebruiken in vergelijking met mannen met een vette huid. Meestal zal eens per week voldoende zijn om een goede gezichtsreiniging te hebben, maar je huid niet te droog te maken.

Wanneer je een droge huid hebt die niet heel gevoelig is, dan zou je kunnen kijken naar gezichtsmaskers op basis van glycolzuur, zoals de eerder genoemde glycolzuur peelings. Uiteraard zijn hydraterende maskers ook een goed idee om je huid optimaal te verzorgen.

Bij een goede gezichtsverzorging is ook de volgorde erg belangrijk, dus gebruik een gezichtsmasker op het juiste moment en volg de correcte skincare routine stappen.

Maskers voor de droge huid:

Gezichtsmakser voor normale huid

Wanneer je een normale huid hebt die niet heel vettig of droog is, dan kan je eigenlijk alle soorten gezichtsmaskers goed verdragen. Op die manier heb je iets meer keuze. Bij een normale huid zal het helpen om een gezichtsmasker ongeveer een tot twee keer per week te gebruiken voor het beste resultaat.

Kies een masker dat je fijn vindt en wis eventueel een kleimasker af met een glycolzuur peeling om het beste van twee werelden te hebben.

Conclusie

Gezichtsmaskers zijn er ook voor mannen en werken misschien nog wel effectiever voor de mannenhuid dan voor de vrouwenhuid. De mannenhuid is wat dikker en daardoor gevoeliger voor onzuiverheden en acne, dus een diepere reiniging is dan belangrijk.

Niet alle maskers zijn hetzelfde, dus kijk goed naar de verschillende soorten gezichtsmaksers. Zo heb je kleimaskers, glycolzuur peelings en pore strips. Elk masker heeft weer een ander doel en ook je huidtype is belangrijk bij de keuze voor een geschikt gezichtsmasker.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogartikelen, kortingen en meer. Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, maar ook voor je haar of baard!