gezichtsmasker mannen

Gezichtsmasker voor mannen: ga voor extra diepe reiniging

This blog post is also available in: Engels

Een gezichtsmasker voor mannen kan ook ontzettend fijn zijn om af en toe te gebruiken. Gezichtsmaskers hebben allerlei voordelen. Ze voeden je huid van buitenaf. Ze verwijderen vuil, overtollig talg en onzuiverheden. Of ze hydrateren juist een droge huid die strak voelt naar een flexibele huid.

Je hebt allerlei soorten gezichtsmaskers. Je kunt een soort pasta (klei) op je gezicht smeren, 10-15 minuten wachten en deze eraf spoelen. Sommige worden in de tussentijd hard en andere blijven gewoon zacht.

Dan heb je ook nog maskers die je op je gezicht smeert en die je na 10-15 minuten van je gezicht kunt trekken, omdat ze opdrogen en een soort plastic lijken te worden.

En dan heb je nog maskers die al uit een soort vochtig velletje bestonden die je gewoon op je gezicht legt en het werk laat doen in de tijd die op de verpakking staat.

Maar welk gezichtsmasker voor mannen is nu het beste gezichtsmasker voor jouw gezicht?

Mannen gebruiken steeds vaker gezichtsmaskers. Veel bekende acteurs laten op hun Instagram bijvoorbeeld zien dat ze er gebruik van maken. Het ziet er immers ook wel een beetje grappig uit wanneer je zo’n masker hebt aangebracht.

Scheren wordt makkelijker door een gezichtsmasker voor mannen

Als je jezelf moet scheren voor je werk, maar je hebt een gevoelige huid, dan kan het handig zijn om je huid af en toe extra te verwennen met een masker.

Ook wanneer je merkt dat het scheren wat lastig gaat door onregelmatigheden in de huid, kan een masker juist de oplossing zijn die je huid gladder maakt. Dan gaat het scheren ook makkelijker.

Gebruik niet direct na het scheren een gezichtsmasker. Als je huid nog geïrriteerd is door het scheren kan dit bij sommige gezichtsmaskers ervoor zorgen dat dit verergert. Vooral als dit een masker is die je van je gezicht moet trekken en die op die manier vuil uit je huid trekt.

Wanneer jij je ’s ochtends scheert, gebruik dan ’s avonds een masker. Dit kan een fijn moment zijn om te ontspannen nadat je bijvoorbeeld gewerkt of gesport hebt. Na het gezichtsmasker voor mannen is het aan te raden om een goede moisturizer te gebruiken voor hydratatie.

Als je een gezichtsmasker gebruikt na het sporten, reinig je huid dan wel eerst zodat je niet zweet en bacteriën tussen je huid en je masker hebt. Wacht dus ook tot je helemaal klaar bent met zweten, soms kan dit na het sporten nog even doorgaan.

Dus wanneer je een gezichtsmasker wilt gebruiken na het sporten, dan:

  1. Wacht je tot je niet meer zweet.
  2. Reinig je je gezichtshuid.
  3. Breng je het masker aan en volg je de instructies op de verpakking.

De volgende ochtend zal het scheren een stuk makkelijker gaan omdat er minder oneffenheden op je huid zitten en ook de kans op ingegroeide haren wordt verkleind.

Vette huid man en een gezichtsmasker

Heb je een vettige huid? Dan kan het handig zijn om je gezicht eerst te exfoliëren en daarna pas een masker aan te brengen. Je kunt je gezichtshuid exfoliëren met speciale scrubs voor je gezicht.

Vervolgens zal het masker zijn werk een stuk beter doen om je huid te verzorgen. Vooral als dit een kleimasker is of een masker met een velletje.

Droge huid man en een gezichtsmasker

Heb je last van een droge huid, maar houd je er niet van om je huid te hydrateren met een dagelijkse gezichtscrème? Dan kan het regelmatig gebruiken van een hydraterend gezichtsmasker ook een oplossing voor je zijn.

Een combinatie van beide is natuurlijk nog beter.

Gezichtsmasker voor mannen in plaats van dagcrème tegen kaalheid

In 2017 is er onderzoek uitgevoerd naar Frontale fibroserende alopecia (FFA) bij mannen en het gebruik van moisturizers die je de hele dag laat zitten (zoals dagcrème) en zonnebrandcrème. Deze aandoening komt vooral bij vrouwen voor, maar als je heel veel pech hebt kun je ook als man last krijgen.

Je krijgt dan last van haaruitval bij je haarlijn en in de helft van de gevallen kan je ook je wenkbrauwen en wimpers verliezen.

Omgevingsfactoren en genetische factoren kunnen hieraan bijdragen, maar de kans dat je dit krijgt als man is dus erg klein. Het is met name een probleem voor vrouwen. Toch even opletten als deze auto-immuunziekte in je familie voorkomt[1].

Dit was een verkennend onderzoek en er moet nog meer onderzoek worden uitgevoerd voordat je hier echt conclusies aan kunt verbinden.

Het onderzoek laat zien dat er een kans bestaat dat FFA bij mannen kan ontstaan wanneer je het hele jaar door producten met UV-bescherming gebruikt of hydraterende crèmes die je de hele dag laat zitten[2].

Maar een masker is dus iets wat je weer verwijdert en niet de hele dag laat zitten. Dus met een masker zou je dit risico niet of veel minder moeten lopen. De oplossing dus om toch een gehydrateerde jong uitziende huid te houden en minder risico te lopen op FFA.

Welk gezichtsmasker voor mannen is fijn om te gebruiken?

Uiteindelijk is elke man uniek. Niet iedereen heeft dezelfde huid en niet iedereen vindt hetzelfde gevoel fijn. Daarom is het handig om eerst wat gezichtsmaskers te proberen voordat jij je bindt aan 1 bepaald masker.

Pacinos Black Mask tegen mee-eters

De black mask is toen hij net geïntroduceerd werd erg vaak op YouTube gedeeld omdat hij gewoon zo goed was in het verwijderen van mee-eters en onzuiverheden. Die zie je namelijk op het masker nadat je deze van je gezicht hebt getrokken.

Dit kan je ranzig vinden of je vindt het gewoon een fijne bevestiging dat dát in ieder geval niet meer in je huid zit.

Dit masker maakt gebruikt van geactiveerde houtskool dat vuil absorbeert en dode huidcellen verwijdert.

Om niet alleen vuil te verwijderen en je gezichtshuid ook te verzorgen zit er grapefruit extract in dit gezichtsmasker voor mannen. Dit voedt je huid en heeft een antibacteriële werking. Hierdoor komt acne ook minder snel terug.

Klik hier om meer te lezen over Pacinos Black Mask. 

Men-U 3 Minute D-tox Clay Mask voor de man met haast

Heb je geen zin om 10 minuten op een masker te wachten die zijn werk doet? Dan is de Men-U 3 Minute D-tox Clay Mask een masker voor jou. Zoals de naam al zegt hoef je dit gezichtsmasker voor mannen maar minimaal 3 minuten op je gezicht te laten zitten (er staat 3 tot 5 minuten).

Dit is een kleimasker dat vooral geschikt is voor de normale, gemengde of vette huid. Het helpt de huid droger en soepeler te worden. Dit masker heeft kaolin klei, toverhazelaar en zink oxide. Met name dit laatste ingrediënt is ontzettend gezond voor de huid. Zink wordt bijvoorbeeld gebruikt tegen acne[3].

In dit masker zitten ook geen parabenen of sulfaten.

Klik hier om meer te lezen om Men-U Minute D-tox Clay Mask. 

Wil je meer weten over huid- en haarverzorging voor mannen? Wordt dan lid van onze Facebook groep.

 

[1] https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/10886/frontal-fibrosing-alopecia

[2] http://eprints.whiterose.ac.uk/112355/1/Debroy-Kidambi_et_al-2017-British_Journal_of_Dermatology.pdf

[3] https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1111/dth.12576