Business Shaggy

Drie Stijlvolle Lentekapsels om Nú te Proberen

De meest uiteenlopende kapseltrends komen en gaan snel. Neem bijvoorbeeld de manbun; die zie je tegenwoordig steeds minder vaak op straat voorbij komen. Daarentegen zijn er ook kapsels die een tijdje wat minder populair waren maar juist nú weer hun herintrede maken. Gezien we nog vroeg in het jaar zitten is het nog niet helemaal duidelijk wat dé hippe kapsels voor 2018 gaan zijn; maar dat maakt het niet minder interessant om te kijken welke nieuwe stijlen zich momenteel voorzichtig proberen te laten zien, net als de lente.

Als je op zoek bent naar een nieuwe kapsel voor de lente dan is het het makkelijkst om van het ene klassieke kapsel naar het andere over te schakelen. Laat het gelaagd groeien, houd het bijgeknipt of kies voor een strakke fade om eventuele uitdunning te verbergen. Onderstaand gaan we kijken naar drie voorbeelden die bovenstaande stijl-tactiek gebruiken en daarnaast kijken we ook hoe je elke stijl bij jezelf kunt toepassen met de juiste haarproducten om zo jouw ideale lentekapsel te creëren.

Kort lentekapsel: De nieuwe ‘High en Tight’: Een Fade met Functie.

Dit kapsel is erg geschikt voor mannen met dun of dunner wordend haar. Het model zorgt er namelijk voor dat je dunne haar er dikker uit ziet. Als je een man bent met wat dunner haar en je laat het langer groeien dan kan het zijn dat je er doorheen kunt kijken. Dit trekt een negatieve aandacht naar het feit dat je dunner haar hebt; en dit kapsel doet precies het tegenovergestelde. Door het korter te houden ontstaat er de verbeelding van dikker haar.

High & Tight

Vraag je kapper om een tight fade. De lengte die je laat zitten is afhankelijk van je eigen smaak. Het enige wat moét bij dit kapsel is een hoge fade aan beide zijden. Om deze lentelook helemaal af te maken kun je het beste een mat product gebruiken want dan kijk je minder makkelijk op de hoofdhuid. Enkele voorbeelden van producten zijn: By Vilain Gold Digger, Hanz de Fuko Claymation en Morris Motley Treatment Styling Balm.

Medium lentekapsel. De ‘Classic Crop: Altijd in de Mode.

Een van de medium-lange lente trends die al jaren wordt voortgezet is het korthouden van de zijkanten terwijl je bovenop je haar wat langer houdt. Deze look werkt goed voor mannen met gemiddeld tot dik haar en zowel voor stijl als krullend haar.

Classic Crop

Vraag je kapper om een trimmer te gebruiken voor de zijkanten en achterkant. De bovenkant wordt uiteraard gestyleerd met een schaar. Voor dit lentekapsel moet je haar bovenop minimaal 8 cm. lang zijn. Als stylingsproduct kun je het beste een paste gebruiken met een medium tot sterke hold. Hiermee geef je je haar de juiste structuur. Opties om te overwegen zijn: Hanz de Fuko Gravity Paste, Mister Pompadour Moroccan Textuer Paste

Lang lentekapsel. ‘Business Shaggy’: Lange, Nette Lagen.

Er is nog steeds een trend richting lang haar. De man bun is misschien niet zo populair meer, maar dat betekent niet dat andere stijlen die ook gebruik maken van lange(re) lokken minder populair zijn in 2018. Deze gelaagde lente look is geschikt voor zowel stijl, golvend als gekruld haar. Lijkt dit kapsel je wat? Dan moet je tegen je kapper zeggen dat je je haar niet korter wilt dan kaak-lengte. Deze stijl is toepasbaar tot schouderlengte.

Business Shaggy

Je hebt wel vol haar nodig voor dit model en je moet je haar elke 6 tot 8 weken knippen terwijl het groeit. Dit lijkt misschien onlogisch, maar het is nodig om de juiste gelaagdheid te krijgen zodat het vanzelf in model groeit. Je knipt je haar niet écht korter, maar werkt meer met het indunnen van volume, zodat het later gemakkelijker is om je haar in model te krijgen. Als laatste kunt je je ook door je kapper laten adviseren welk haarproduct het beste geschikt is voor je haartype. Creams zijn meestal erg geschikt omdat ze wat glans geven en je haar niet te zwaar maken. Ook krigj je er meer controle mee over de structuur van je kapsel. In onze webshop hebben wij de volgende varianten van uitstekende kwaliteit: Daimon Barber Forming Cream en Pacinos Crème, om er maar een paar te noemen.

Conclusie

Dit zijn drie prima opties om te overwegen als jij deze lente eens wat anders wilt gaan proberen. Wellicht heb je al een van de bovenstaande lentekapsels en was je al op de hoogte van de trends voor lentekapsels van 2018. We zien in ieder geval dat de kapsels met een fade het goed blijven doen, denk aan Undercuts en Disconnected Undercuts en we zien ook dat de lang haar trend zich blijft voortzetten, hoewel de man bun dan een beetje passé lijkt te zijn. Een fijne lente heren!

Comments