mee eters verwijderen man

Mee eters zijn vervelend en veel mannen hebben er niets alleen last van in hun puberteit, maar ook op latere leeftijd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om mee eters te voorkomen en om ze te verwijderen. Daar gaat deze blog post over.

Wat zijn mee eters?

In het Engels worden mee eters ‘blackheads’ genoemd. Dat is niet zo vreemd, want je ziet vaak een zwart puntje op je huid. Al bestaan er ook mee eters met rode puntjes. De uitgang van je talgklieren is in dat geval verstopt. Je kan ook wel spreken van verstopte poriën. Een andere naam is ‘comedonen’.

Tijdens de puberteit ontstaan er soms mee eters vanwege hormonale veranderingen, maar als volwassene ontstaat het door omgevingsvuil, een vettige huid, slechte voeding of door gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten.

Verschil mee eter en puistje

mee eters, puistjes en papels

Zowel een mee eter als een puistje, in het Engels ook wel een ‘whitehead’ genoemd vanwege de witte kop die er vaak op zit, is een vorm van een verstopte porie. Het verschil is dat een puistje nog een dun laagje huid eroverheen heeft zitten en daardoor verkleurt de talg niet.

Een mee eter is zwart omdat het vuil is blootgesteld aan de lucht en zuurstof, daardoor verkleurt het. Meestal zit de verstopping bij een mee eter iets dichter bij je huidoppervlak, waar een puistje iets dieper in je huid ligt.

Wanneer de talgklieren ontstoken raken, dan kan je zelfs last krijgen van papels of puistjes met pus.

Waar krijg je meestal last van mee eters?

Zwarte mee eters komen zeer regelmatig voor op en rondom je neus. Je neus heeft veel poriën en die kunnen iets gemakkelijker verstopt raken. Rode en zwarte mee eters kunnen ook voorkomen bij je voorhoofd.

Je gezicht is meestal onbedekt en staat het meeste bloot aan de elementen en je gezichtshuid krijgt veel te verduren. Daarom kan je gezicht makkelijker last krijgen van onzuiverheden, zoals mee eters. Het is daarom belangrijk om goed voor je huid te zorgen, zodat je huid niet verstopt raakt met vuil, dode huidcellen of overtallig talg.

Het gebruik van steroïden is ook een oorzaak van acne en mee eters, aangezien je hormonale huishouding dan wordt aangetast.

Hoe mee eters te voorkomen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen, dus daarom zal ik eerst een aantal zaken bespreken waarbij je de kans op mee eters kan verkleinen. Hieronder zal ik daarna bespreken hoe je mee eters kan verwijderen, als je er last van hebt.

1. Gezonde voeding

Het blijft altijd een beetje een open deur, maar gezonde voeding is altijd belangrijk. Je huid is het grootste orgaan en voeding heeft daar een grote invloed op. Al is het wel een broodje aap dat vettig eten, zoals frituur, varkensvlees of chocolade lijdt tot mee eters. Het gaat meer om zeer suikerhoudende producten en dergelijke.

2. Een goede reiniging van je huid

Het is belangrijk om je huid goed te reinigen als je mee eters en puistjes wilt voorkomen. Het minimale is een natuurlijke gezichtsreiniger voor mannen om je voorhoofd en neus te reinigen in de ochtend en eventueel voor het slapengaan.

Je huid maakt van zichzelf een beetje olie aan en dat heet talg. Dat wordt geproduceerd door je talgklieren. Soms maakt je huid iets te veel talg aan en dat raken je poriën verstopt en dat leidt tot mee eters. Ook ander vuil en dode huidcellen kunnen mee eters veroorzaken op je voorhoofd en neus, dus een goede en frequente reiniging is belangrijk.

3. Exfoliëren van je huid

Naast een normale reiniging met een face wash of gezichtsreiniger, is het ook aan te raden om je huid zo’n 2 tot 3 keer per week te scrubben of exfoliëren. Dat voorkomt dat je poriën verstopt raken. Op die manier voorkom je mee eters en puistjes. Richt je vooral goed op de T-zone, dat is je voorhoofd en neus, want daar komen mee eters het vaakst voor.

4. Vergeet niet te hydrateren

Na het reinigen of scrubben van je huid dien je altijd een dagcrème of gezichtscrème aan te brengen om jouw huid goed te hydrateren en de vochtbalans te herstellen. Doe je dat niet, dan slaat je huid een beetje op tilt en gaat het te veel talg produceren. Dat zorgt juist voor een vettigere huid en dan neemt de kans op mee eters op je neus en voorhoofd alleen maar toe.

Een kalme huid is een mooie huid. Dus zorg voor een juiste balans tussen reiniging en hydratatie. Wanneer je een vettige huid hebt, maak dan gebruik van een oil free moisturizer of vochtinbrengende crèmes die je huid niet vettig maken.

Mee eters verwijderen

Ondanks een goede reiniging en een gezond dieet kan het nog steeds voorkomen dat je last krijgt van mee eters. Dat ligt aan je huidtype en genetische aanleg. Wanneer je mee eters op je neus en voorhoofd wilt verwijderen, dan kan je het beste onderstaande stappen volgen.

1. Reiniging in de ochtend én avond

Gebruik een milde gezichtsreiniger met een zacht washandje om mee eters te verwijderen. Je wilt je huid zo min mogelijk beschadigen. Doe dit in de ochtend en voor het slapen gaan, zodat er geen bacteriën op je kussen achterblijven.

2. Scrubben

Als je eenmaal mee eters hebt, dan is scrubben extra belangrijk. Maak vooral gebruik van een exfoliant met salicylzuur. Deze helpen om onzuiverheden beter af te breken waardoor de kans op acne en mee eters afneemt.

3. Maak gebruik van een gezichtstoner

Een toner is een speciaal product dat erop is gericht om overtollige olie op je huid aan te pakken. Laat dat nou net de oorzaak zijn van mee eters. Een toner breng je vooral aan op de T-zone, want dat is vaak het vettigste gedeelte van je gezichtshuid. Een toner was je niet af, maar je brengt daarna een moisturizer eroverheen aan.

4. Gebruik een dagcrème en nachtcrème

Aangezien het aan te raden is om tweemaal per dag te reinigen om van mee eters af te komen, heb je ook twee moisturizers nodig. Een dagcrème voor overdag en een nachtcrème die je aanbrengt voor het slapen gaan. Let daarbij goed op je huidtype en de juiste volgorde van je skincare routine.

5. Gebruik een strip op je neus

Om mee eters op je neus te verwijderen, kan je gebruik maken van een zogenoemde ‘pore strip.’ Deze dringt dieper door in je huid en werkt antibacterieel.

Daarnaast kan het helpen om een acne remover set te gebruiken, want het uitknijpen van mee eters en puistjes brengt het risico op ontstekingen met zich mee. Daarnaast bevatten je vingers vaak bacteriën en is het minder precies.

Conclusie

Mee eters zijn vervelend en je kan er op latere leeftijd ook last van krijgen. Mannen hebben een iets andere huid en kunnen er daardoor vaker last van krijgen, vooral op je neus en voorhoofd. Gelukkig zijn er veel goede reinigingsproducten voor mannen beschikbaar in de Moquer shop.

Daarnaast is het belangrijk om goed op je huidtype te letten. Over het algemeen is het aan te raden om waterbasis en vloeibare producten te gebruiken. Dikkere producten kunnen je huid verstoppen met meer mee eters en een onzuivere huid tot gevolg.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogartikelen, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste huidverzorging, haarverzorging en baardverzorging!