beard conditioner

Baardconditioner: Waarom gebruiken + aanbevelingen

This blog post is also available in: Engels

Zelfs een relatief korte baard kan extra verzorging gebruiken om het stylen en hygiënisch houden van de baard te garanderen. Investeren in een goede baardshampoo helpt je voor de hygiëne en een baardconditioner zorgt voor extra hydratatie en maakt het makkelijker om jouw baard in model te krijgen.

De rol die de baardconditioner speelt bij jouw baard hangt een beetje af van de lengte van je baard en de structuur van je baardhaar.

Als je bijvoorbeeld houdt van een wat kortere baard, dan kan een baardconditioner voldoende zijn om je baard zacht en kriebelvrij te houden (ook leuk voor intieme momenten met je partner).

Maar heb je haartjes die graag alle kanten opgroeien, dan kan het handig zijn om naast de baardconditioner ook nog een baardstyling product te gebruiken.

Wat is baardconditioner?

Baardconditioner is toch vaak even anders dan conditioner voor je haar, omdat baardhaar vaak stugger is dan hoofdhaar. Hierdoor heb je meer ingrediënten nodig om het haar gladder en zachter te maken.

Naast dat je haar zachter wordt van baardconditioner, wordt je haar vaak ook dikker en kan het sneller groeien door de baardconditioner. Heel handig als je bezig bent om een langere baard te krijgen.

Een baardconditioner is niet de enige manier om jouw baard te hydrateren. Baardolie en baardbalsem staan ook bekend om het verzorgen van je baardhaar zoals een conditioner dat ook kan doen.

Wat doet een baardconditioner

Naast het zachter maken van de baard verzorgt de baardconditioner de haren en zelfs de huid onder je baard. Dit is heel handig, omdat dit baardroos kan voorkomen. (Een look die niemand goed staat 😉).

Als je je baard wast zorgt dit er vaak voor dat de natuurlijke oliën van je huid en baardharen weggewassen worden. Dit betekent niet dat je je baard niet moet wassen om dit te voorkomen, want ook schimmels en bacteriën haal je weg wanneer je jouw baard wast.

Je kunt hier zelfs een speciale beardwash voor gebruiken, die de juiste zaken wegwast en laat zitten wat belangrijk is voor een mooie baard en gezonde huid.

De baardconditioner zorgt er voor dat je toch meer oliën kan vasthouden of opnieuw aanbrengt zodat je huid en haar niet te lijden heeft onder het schoonmaken.

Je kunt het beste de baardconditioner combineren met een beardwash/baardshampoo van hetzelfde merk, omdat die elkaar dan perfect aanvullen.

Daarna kan je alsnog baardolie of baardbalsem toevoegen als je merkt dat alleen de baardconditioner niet genoeg is om het effect te krijgen wat jij wilt.

Ook is het regelmatig trimmen van je baard handig om hem goed in model te houden.

Hoe vaak moet je baardconditioner gebruiken?

Baardconditioner gebruik je net zo vaak als hoe vaak jij je baard wast, omdat dit een soort gecombineerde klus is.

Over het algemeen is het 2 keer per week wassen van je baard genoeg. Maar heb jij werk waardoor je meer viezigheid oppikt of sport je regelmatig waardoor er zweet in je baard komt? Dan kan het handig zijn om je baard vaker te wassen en dus ook om je baard vaker te verzorgen met baardconditioner.

Baardshampoo en baardconditioner setje

Er zijn meerdere merken die een beard wash hebben die je kunt combineren met hun baardconditioner. Voor dit blog pak ik er even 1 tussenuit.

Suavectio

Suavecito is bijvoorbeeld zo’n merk. Hun beardwash is eenvoudig te combineren met hun baardconditioner.

Suavecito Beard Conditioner voedt niet alleen jouw baard met belangrijke voedingsstoffen, maar het maakt je baard ook zachter en handelbaarder. Zelfs dikke en lastige baarden worden getemd met dit product. Je baard zal er gezonder en mooier uitzien.

Suavecito Beard Conditioner helpt ook om te zorgen voor minder jeuk, witte vlokken en een droge huid. De formule bevat veel natuurlijke ingrediënten die jouw baardharen voeden en verzachten. Ook de huid onder je baard wordt verzorgd. Dit product bevat geen sulfaten of parabenen.

Klik hier voor de beardwash van Suavecito.

Klik hier voor de baardconditioner van Suavecito.

RAW Naturals Rustic Beard Shampoo en Conditioner

Deze baardconditioner is gecombineerd met baardshampoo. Hij is er speciaal om die mooie baard van jou verzorgd te houden. Dit 2-in-1 product reinigt en hydrateert je baard door middel van natuurlijke ingrediënten, zoals hopextracten die je huid kalmeren en hydrateren.

RAW Naturals Rustic Beard Shampoo and Conditioner helpt jouw om je baard handelbaar, zacht en fris te houden. Op die manier kan jij optimaal genieten van je mooie baard. De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Een koper van deze 2-in-1 baardshampoo en baardconditioner heeft er het volgende over gezegd:

“It’s a good beard wash although I find you do need a dose of beard oil to follow up. It foams really well so you only need to use a very small amount each time. Nice subtle smell too.”

Klik hier voor de Raw Naturals Rustic Beard Shampoo en conditioner. 

Baardolie die te gebruiken is als baardconditioner

Layrite Concentrated Baardolie is een iets dikker en makkelijker te gebruiken product dan een conventionele baardolie. Dit product is minder vettig en zorgt voor een goede hydratatie van je baard en de huid onder je baard. Het helpt ook tegen jeuk en gaat witte vlokken tegen.

Het product is vrij van parabenen en sulfaten.

Klik hier voor meer informatie over de Layrite Concentrated Baardolie.

Pacinos Beard Oil hydrateert je baard, en de huid onder je baard, grondig door middel van de toegevoegde oliën, zoals arganolie. Zo voorkom je een droge baard en huid en krijgt je baard een gezonde lichte glans. Een droge huid en baard kunnen zorgen voor witte vlokken en een jeukend gevoel en daarom is het belangrijk om je baard goed gehydrateerd te houden.

Pacinos Beard Oil bevat verschillende oliën om deze broodnodige hydratatie te verzorgen. De formule heeft een aangename geur.

Klik hier voor meer informatie over de Pacinos Beard Oil.

Een baardconditioner is dus een middel dat je helpt om je baard te hydrateren, zachter te maken en je huid te verzorgen. Sommige baardconditioners krijgen ook die naam, maar je ziet ook vaak dat baardolie en baardbalsem gebruikt worden als baardconditioner.

Wil je meer weten over het verzorgen en stylen van je baard? Volg Moquer dan ook op Facebook of word lid van onze Instagram.