baardconditioner gebruiken

Zelfs een relatief korte baard kan extra verzorging gebruiken om het stylen en hygiënisch houden van de baard te garanderen. Investeren in een goede baardshampoo helpt je voor de hygiëne en een baardconditioner zorgt voor extra hydratatie en maakt het makkelijker om jouw baard in model te krijgen.

De rol die de baardconditioner speelt bij jouw baard hangt een beetje af van de lengte van je baard en de structuur van je baardhaar.

Als je bijvoorbeeld houdt van een wat kortere baard, dan kan een baardconditioner voldoende zijn om je baard zacht en kriebelvrij te houden (ook leuk voor intieme momenten met je partner).

Maar heb je haartjes die graag alle kanten opgroeien, dan kan het handig zijn om naast de baardconditioner ook nog een baardstyling product te gebruiken.

Wat is baard conditioner?

Baardconditioner is toch vaak even anders dan conditioner voor je haar, omdat baardhaar vaak stugger is dan hoofdhaar. Hierdoor heb je meer ingrediënten nodig om het haar gladder en zachter te maken.

Naast dat je haar zachter wordt van baardconditioner, wordt je haar vaak ook dikker en kan het sneller groeien door de baardconditioner. Heel handig als je bezig bent om een langere baard te krijgen.

Een baardconditioner is niet de enige manier om jouw baard te hydrateren. Baardolie en baardbalsem staan ook bekend om het verzorgen van je baardhaar zoals een conditioner dat ook kan doen.

Wat doet een baardconditioner?

Naast het zachter maken van de baard verzorgt de baardconditioner de haren en zelfs de huid onder je baard. Dit is heel handig, omdat dit baardroos kan voorkomen. (Een look die niemand goed staat ?).

Als je je baard wast zorgt dit er vaak voor dat de natuurlijke oliën van je huid en baardharen weggewassen worden. Dit betekent niet dat je je baard niet moet wassen om dit te voorkomen, want ook schimmels en bacteriën haal je weg wanneer je jouw baard wast.

Je kunt hier zelfs een speciale beardwash voor gebruiken, die de juiste zaken wegwast en laat zitten wat belangrijk is voor een mooie baard en gezonde huid.

De baardconditioner zorgt er voor dat je toch meer oliën kan vasthouden of opnieuw aanbrengt zodat je huid en haar niet te lijden heeft onder het schoonmaken.

Je kunt het beste de baardconditioner combineren met een beardwash/baardshampoo van hetzelfde merk, omdat die elkaar dan perfect aanvullen.

Daarna kan je alsnog baardolie of baardbalsem toevoegen als je merkt dat alleen de baardconditioner niet genoeg is om het effect te krijgen wat jij wilt.

Ook is het regelmatig trimmen van je baard handig om hem goed in model te houden.

Hoe vaak moet je baardconditioner gebruiken?

Baard conditioner gebruik je altijd na een baardshampoo, dus ook even vaak. Het is een soort gecombineerde klus.

Over het algemeen is het 2 keer per week wassen van je baard genoeg. Maar heb jij werk waardoor je meer viezigheid oppikt of sport je regelmatig waardoor er zweet in je baard komt? Dan kan het handig zijn om je baard vaker te wassen en dus ook om je baard vaker te verzorgen met baardconditioner.

Beste baard conditioner om te gebruiken

Over het algemeen is het aan te raden om een baardconditioner te gebruiken van hetzelfde merk als je baardshampoo. Dan sluit de geur ook mooi bij elkaar aan en de producten zijn ook zo geformuleerd om optimaal samen te werken voor een goede baardverzorging.

Hieronder enkele voorbeelden van baardconditioners van merken die ook andere mooie baardproducten hebben.

Baard shampoo en conditioner

Het makkelijkste is natuurlijk een baard shampoo en conditioner ineen. Dan krijg je een goede reiniging met wat hydratatie. Het is misschien iets minder effectief dan twee losse producten, maar wel mooi kosteneffectief en gemakkelijk. De Zweede merken Recipe for Men en Raw Naturals hebben beide een 2-in-1 product om jouw baard optimaal te verzorgen.

Een baard shampoo en conditioner probeert het beste van twee werelden te combineren voor een fijne baardverzorging voor elke man die haast heeft of die gaat voor gemak.

Suavecito

Dit merk is bekend van hun pommades, maar ze hebben ook een mooi baardassortiment met een goede baard conditioner.

Suavecito Beard Conditioner voedt niet alleen jouw baard met belangrijke voedingsstoffen, maar het maakt je baard ook zachter en handelbaarder. Zelfs dikke en lastige baarden worden getemd met dit product. Je baard zal er gezonder en mooier uitzien.

Suavecito Beard Conditioner helpt ook om te zorgen voor minder jeuk, witte vlokken en een droge huid. De formule bevat veel natuurlijke ingrediënten die jouw baardharen voeden en verzachten. Ook de huid onder je baard wordt verzorgd. Dit product bevat geen sulfaten of parabenen.

Seven Potions

Een laatste merk dat ik wil benoemen is Seven Potions. Dit Britse merk heeft een mooie baardconditioner zonder parabenen en sulfaten. Daarnaast is de formule ook volledig vegan. Het gaat witte vlokken in je baard tegen en bevat daarnaast verschillende olies en antioxidanten voor een optimale verzorging.

Ook bij dit merk kan je de baard conditioner perfect combineren met hun baardshampoo, olies en baardbalsem. De Woodland Harmony geur is zeer aangenaam met noten van cederhout en sandelhout. Meestal wanneer je gebruik maakt van een baardconditioner, gebruik je ook andere producten om je baard in topconditie te houden.

Conclusie

Een baard conditioenr is de perfecte aanvulling op het gebruik van een baardshampoo. Net zoals bij je hoofdhaar is het belangrijk om na het reinigen te kiezen voor hydratatie. Een baardconditioner bevat gezonde oliën en ingrediënten om jouw baard en de huid eronder te hydrateren. Op die manier voorkom je witte vlokken en een droge huid.

Baardconditioners zijn de perfecte opmaat voordat je een baardolie of baardbalsem aanbrengt. En dan het liefste van hetzelfde merk zodat de producten optimaal kunnen samenwerken en je een uniforme geur hebt. In de Moquer shop kan je nog veel meer baard conditioners vinden om te bekijken als jij meer werk van je baard wilt gaan maken.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogartikelen, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste baardverzorging, maar ook alles voor je huid en haar!