Pompadour kapsel: alles wat je moet weten

Een pompadour is een kapsel is een hotte trend. Het pompadour kapsel is niet uit het huidige straatbeeld weg te slaan. Een pompadour is eigenlijk een heel klassiek en oud kapsel, maar zoals je wellicht al wist is retro weer helemaal in en zo heeft het pompadour kapsel opnieuw (in een nieuw jasje) zijn intrede gemaakt in. Beroemdheden, studenten, hipsters en zelfs zakenmannen lopen rond met een pompadour kapsel. Maar wat is een pompadour kapsel nou precies?

Het pompadour kapsel is een haarstijl die van oorsprong vernoemd is naar Madame de Pompadour, de minnares van Koning Louis XV. Het pompadour kapsel is altijd een vrouwenkapsel geweest, totdat een legende die we allemaal kennen de wereld veranderde. Niemand minder dan Elvis Presley zette de wereld op z’n kop met zijn mannelijke versie van het pompadour kapsel.

Elvis met een Pompadour kapsel
Elvis Presley met het pompadour kapsel

Een klassiek pompadour kapsel

Een typische pompadour kapsel heeft korte zijkanten, waarbij het haar eerst omhoog en dan opzij wordt gedragen. Door de jaren heen zijn er steeds meer variaties gekomen op het pompadour kapsel. Er zijn verschillende producten en ieder gezicht vraagt natuurlijk om een ander kapsel. Bovendien zijn je lifestyle en werk ook bepalend voor wat kan en wat niet kan.

De twee types van het pompadour kapsel

Het klassieke pompadour kapsel

Dit is de look waar je het beste voor kunt kiezen als je een gentleman wil zijn en niet over wil komen als een soort rebel of rockstar. De zijkanten worden kort opgeschoren, maar niet te kort. Dit zorgt ervoor dat je haar niet extreem wordt en subtiel overgaat in de zijkanten. Bovendien biedt de klassieke variant van het pompadour kapsel ruimte om een baardje te laten staan. Je haar moet niet hoger opgeschoren worden dan de kruin op je hoofd  om ervoor te zorgen dat je het kapsel niet ‘overdrijft’ en het zorgt er ook voor dat je hoofd niet hoekig wordt. Dit kapsel past erg goed bij mensen met een wat langer gezicht, omdat het de breedte en de hoogte goed combineert, maar het kapsel is ook geschikt voor de meeste andere gezichtsvormen. Beroemdheden die dit kapsel al eens hebben gehad zijn onder andere: Josh Hartnett, Bruno Mars, James Franco, Brad Pitt en nog veel meer andere.

Brad Pitt met een klassiek pompadour kapsel
Brad Pitt met een klassiek pompadour kapsel

Hoekig/extreem/modern

Het pompadour kapsel bleef altijd bij de klassieke variant, maar sinds een paar jaar hebben veel haarstylisten geëxperimenteerd met deze traditionele look. De zijkanten en de achterkant van het haar worden extreem kort opgeschoren (zo is ook de undercut ontstaan) met stand 1 van de tondeuse. Als je erg dapper bent en het aandurft kun je je kapper ook eens vragen het haar zelfs tot ver voorbij de kruin op te scheren. Je combineert zo een undercut met een pompadour en daardoor krijg je een erg strak en scherp kapsel als eindresultaat. Dit kapsel is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar past in het bijzonder erg goed bij mensen met een wat ronder gezicht, omdat het hoeken en strakke lijnen toevoegt en zo de aandacht meer van het ronde afleidt. De grootste beroemdheid met een dergelijk kapsel is stijlicoon David Beckham.

Hier vind je nog meer foto’s en informatie over het pompadour kapsel

David Bekcham met een moderne Pompadour
David Bekcham met een moderne Pompadour