pompadour kapsel

Een pompadour is een kapsel is een hotte trend. Het pompadour kapsel is niet uit het huidige straatbeeld weg te slaan. Een pompadour is eigenlijk een heel klassiek en oud kapsel, maar zoals je wellicht al wist is retro weer helemaal in en zo heeft het pompadour kapsel opnieuw (in een nieuw jasje) zijn intrede gemaakt in.

Beroemdheden, studenten, hipsters en zelfs zakenmannen lopen rond met een pompadour kapsel. Maar wat is een pompadour kapsel nou precies?

Het pompadour kapsel is een haarstijl die van oorsprong vernoemd is naar Madame de Pompadour, de minnares van Koning Louis XV. Het pompadour kapsel is altijd een vrouwenkapsel geweest, totdat een legende die we allemaal kennen de wereld veranderde. Niemand minder dan Elvis Presley zette de wereld op z’n kop met zijn mannelijke versie van het pompadour kapsel.

Het pompadour kapsel

Een typische pompadour kapsel heeft de zijkanten wat korter, waarbij het haar eerst omhoog en dan wat naar achteren (en soms wat naar de zijkant) wordt gekamd. Door de jaren heen zijn er steeds meer variaties gekomen op het pompadour kapsel. Er zijn verschillende producten en ieder gezicht vraagt natuurlijk om een ander kapsel. Bovendien zijn je lifestyle en werk ook bepalend voor wat kan en wat niet kan.

Het klassieke pompadour kapsel

pompadour

Dit is de look waar je het beste voor kunt kiezen als je een gentleman wil zijn en niet over wil komen als een soort rebel of rockstar. De zijkanten worden kort opgeschoren, maar niet te kort. Dit zorgt ervoor dat je haar niet extreem wordt en subtiel overgaat in de zijkanten. Bovendien biedt de klassieke variant van het pompadour kapsel ruimte om een baardje te laten staan. Je haar moet niet hoger opgeschoren worden dan de kruin op je hoofd  om ervoor te zorgen dat je het kapsel niet ‘overdrijft’ en het zorgt er ook voor dat je hoofd niet hoekig wordt.

Dit kapsel past erg goed bij mensen met een wat langer gezicht, omdat het de breedte en de hoogte goed combineert, maar het kapsel is ook geschikt voor de meeste andere gezichtsvormen. Beroemdheden die dit kapsel al eens hebben gehad zijn onder andere: Josh Hartnett, Bruno Mars, James Franco, Brad Pitt en nog veel meer anderen.

Hoekige/extreme/moderne pompadour

Het pompadour kapsel bleef altijd bij de klassieke variant, maar sinds een paar jaar hebben veel haarstylisten geëxperimenteerd met deze traditionele look. De zijkanten en de achterkant van het haar worden extreem kort opgeschoren met stand 1 van de tondeuse of je kunt gaan voor een fade. Als je erg dapper bent en het aandurft kun je je kapper ook eens vragen het haar zelfs tot ver voorbij de kruin op te scheren.

Je combineert zo een opscheerkapsel met een pompadour en daardoor krijg je een erg strak en scherp kapsel als eindresultaat. Dit kapsel is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar past in het bijzonder erg goed bij mannen met een wat ronder gezicht, omdat het hoeken en strakke lijnen toevoegt en zo de aandacht meer van het ronde afleidt. De grootste beroemdheid met een dergelijk kapsel is stijlicoon David Beckham.

Beste producten voor een pompadour

In veel gevallen is een pompadour kapsel behoorlijk strak en slick. Pomades werken daar het beste voor, want die geven meestal glans met een goede hold. Je kan ook voor modernere varianten gaan die minder glans hebben, zoals een clay pomade of matte pomade.

Nieuwste pomades in de shop:

Conclusie

Een pompadour kapsels is erg popular, want het is een klassiek kapsel dat ook op veel modernere varianten gedragen kan worden. Ook helpt het dat verschillende beroemdheden dit kapsel wel eens hebben gehad of nog steeds hebben. Een pompadour wordt vaak in één adem genoemd met de andere klassieks, zoals een side-part en slick-back. Deze kapsels passen allemaal in de jaren 1950 en 1960 looks die weer hun intrede hebben gemaakt.

In de Moquer shop vindt je heel veel pomades om jouw klassieke of moderne pompadour perfect in model te brengen.

En dan nog even dit...

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden op het gebied van kapsels, haarverzorging en grooming!