Aftershave mannen

Aftershave: sluit jouw scheerbeurt goed af

This blog post is also available in: Engels

Aftershave is er vooral om te voorkomen dat je last krijgt van ontstekingen door kleine sneetjes die kunnen ontstaan door het scheren, maar aftershave is meer dan dat. Er zit vaak ook een fijne geur aan en dat doet iets met je uitstraling.

Veel mannen doen bijvoorbeeld speciaal een aftershave op omdat hun vrouw of partner die voor hen koopt en omdat ze weten dat hun partner die geur prettig vinden. Het is een vorm van communicatie naar je partner toe dat je er graag voor die persoon wilt zijn en dat je het belangrijk vindt dat je aangenaam ruikt voor je partner. Een kleine persoonlijke touch en zeker als je partner de aftershave met de juiste geur voor je koopt[1].

Daarnaast doet een aftershave ook meer dan alleen “leuk zijn” voor je partner. Als je na het douchen en scheren de aftershave aanbrengt kan dit je een verfrissend gevoel geven, zodat jij de dag helemaal aan kunt. Daarbij is het ook een vorm van het communiceren van je identiteit en misschien zelfs dat je bij een bepaalde sociale groep hoort.

Hoe werkt aftershave voor mannen?

De naam aftershave zegt het al. Het is een product dat je aanbrengt nadat je je geschoren hebt. Als je klaar bent met scheren, plens je eerst nog wat koud water op je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je poriën sluiten. Vervolgens dep je jouw gezicht met een handdoek droog.

Daarna breng je wat aftershave aan op je handen en breng je het aan op het geschoren deel van je gezicht. Je kunt de aftershave voorzichtig op je gezicht masseren. Zorg er ook voor dat je voldoende aftershave gebruikt. Geef daarna je gezichtshuid de tijd om de aftershave goed in zich op te nemen.

Vervolgens kan je de volgende stappen voor je gezichtsverzorging doorlopen.

Aftershave balsem, wanneer gebruik je die?

Er zijn meerdere redenen waarom het soms handiger is om een aftershave balsem te gebruiken in plaats van de klassieke aftershave, namelijk:

  • Bij een droge huid
  • Bij een gevoelige huid
  • Bij een koud klimaat
  • Bij een droog klimaat[2]

Dit is bijvoorbeeld waarom het in Nederland soms handig is om in de winter aftershave balsem te gebruiken, maar in de zomer juist een normale aftershave. Vooral wanneer het langere periodes vriest kan een aftershave balsem handig zijn, omdat er dan veel minder vocht in de lucht is.

Soorten aftershave

Niet elke huid is hetzelfde en daarom is er gelukkig ontzettend veel aanbod voor aftershave. Daarbij is ook niet elk scheermes hetzelfde. Sommige mannen scheren met een klassiek scheermes, een safety razor, en anderen gebruiken zo’n plastic ding van de supermarkt (haal in dat geval liever een safety razor) en weer anderen gebruiken een elektrisch scheerapparaat. Afhankelijk van het type scheermes en huid dat je hebt, gebruik je een normale aftershave, balsem of aftershave gel.

Daarnaast zit in veel aftershaves alcohol. Dit is bedoeld als ontsmettingsmiddel, want op zich goed is, maar het kan je huid uitdrogen. Als je al een droge of gevoelige huid hebt, kan het handig zijn om te controleren of er alcohol in zit en zo ja, of er ook iets in zit wat de effecten van alcohol tegengaat. Iets wat bijvoorbeeld juist vocht in je huid brengt.

Aftershave voor een normale huid

Als je de scheermesjes letterlijk op je huid zet kan de Muhle After Shave Lotion Sandelhout een goede manier zijn om je gezicht te verzorgen. De formule verlicht scheerirritatie en heeft anti-ontstekende eigenschappen om jouw huid goed te verzorgen. Dit product beschermt jouw huid tegen zonlicht en ondersteunt het genezingsproces van kleine wondjes.

Muhle After Shave Lotion Sandelhout bevat veel natuurlijke ingrediënten en extracten om jouw huid te voeden en te hydrateren. Dit product helpt om jouw huid te kalmeren en te verzorgen. De formule bevat geen parabenen of sulfaten en de geur heeft noten van koriander, steranijs en balsahout.

Hij is geschikt voor een normale tot vette huid.

Klik hier voor meer informatie over deze Muhle Aftershave. 

Aftershave voor een droge huid

Heb je een droge huid? Dan biedt Muhle ook een balsem aan met deze geur. De formule zorgt voor veel verlichting en verkoeling om een geïrriteerde huid weer te kalmeren.

Belangrijke ingrediënten:

  • Sojaboon olie: bevat gezonde vetzuren om jouw huid te voeden.
  • Aloë Vera: zorgt voor verkoeling en hydratatie.
  • Panthenol: kalmeert en voedt jouw huid.

Klik hier voor meer informatie over deze aftershave balsem. 

Aftershave voor een gevoelige huid

Een droge huid is toch wat anders dan een gevoelige huid. Heb je een gevoelige huid? Dan heb je zelfs een gel die je kan gebruiken als aftershave, namelijk de Jack Black Post Shave Cooling Gel. Dit is een voedende, alcoholvrije aftershave die irritatie helpt voorkomen en roodheid tegen gaat. De natuurlijke ingrediënten hebben een verzachtende en anti-ontstekende werking. Ze kalmeren je huid en bieden onmiddellijke verlichting van scheerirritatie.

Jack Black Post Shave Cooling Gel gaat bacteriën tegen en helpt je huid te herstellen na het scheren. Dit product werkt eigenlijk als een lichte moisturizer en helpt witte vlokken en een droge huid voorkomen. Het helpt zelfs wanneer je verbrand bent door de zon. De formule bevat geen parabenen of sulfaten.

Klik hier voor meer informatie over de Jack Black Post Shave Cooling Gel.

De Brickell Men’s Instant Relief Aftershave is ook populair onder mannen met een gevoelige huid. Het is een natuurlijke, alcoholvrije aftershave lotion voor mannen die je huid verlicht na het scheren. Het vermindert irritatie en roodheid. Deze lichte en natuurlijke formule wordt snel geabsorbeerd en is geschikt voor alle huid typen en vooral voor de gevoelige huid.

John Jansen had er het volgende over te zeggen:

“Na het scheren heb (had 😉 ) ik eigenlijk altijd last van een geïrriteerde huid. Vooral in het nekgedeelte. Een dag lang pijnlijk en lelijk ogende huid. Maar….. dit product heeft het drastisch veranderd. Meteen na het scheren verkoeld het de aangedane huid en zorgt er dan voor dat de rode irritatie snel verdwijnt. Een prettige bijkomstigheid is dat het ook lekker fris ruikt. Aanrader!”

Klik hier voor meer informatie over de Brickell Men’s Instant Relief Aftershave. 

Waarop letten bij het uitzoeken van een aftershave voor mannen

Een aftershave is dus verzorgend en heeft door de geur die er vaak aan toegevoegd is ook iets cosmetisch. Let dus op het huidtype dat je hebt (of de man voor wie je het aanschaft) en of de geur bij je past.

Als je eerste aftershave toch niet bevalt, geef dan niet op en probeer een andere uit met bijvoorbeeld een andere geur. De geur doet namelijk ontzettend veel voor je beleving van de aftershave.

En dan nog even dit…

Vergeet je uiteraard niet in te schrijven voor onze wekelijkste update met nieuwe blogs, kortingen en meer! Op onze Facebook en Instagram kan je ook heel veel tips and tricks vinden voor de beste scheerbeurt, huidverzorging en kapsels.

[1] https://www.emerald.com/insight/content/doi/10.1108/EJM-04-2017-0291/full/html

[2] https://www.wikihow.com/Use-Aftershave