5 slechte mannenkapsels in 2019

5 slechte kapsels die in 2019 écht niet meer kunnen

This blog post is also available in: Engels

Kapsels waar je vroeger menig vrouwenhoofd mee kon laten draaien doen dit nu soms nog steeds, maar om de verkeerde redenen. Met de nieuwjaarsresoluties willen we ook even een aantal kapsels de wereld uit zweren en voor eens en altijd uit het kapper-assortiment verbannen. Hieronder 5 kapsels die eig-en-lijk niet meer kunnen in 2019.

De ‘Side Swept’

Dat Justin Bieber er ooit massaal vrouwenhart(jes) sneller van deed kloppen wil niet zeggen dat het jou met dit kapsel nu nog steeds lukt. De Side Swept staat op onze lijst van slechte kapsel omdat niemand er graag 10 jaar jonger uit wilt zien door zijn kapsel, dus waarom zou je een kapsel kiezen wat de meesten met de middelbare school associëren. Dit slechte kapsel heeft gelukkig bijna iedereen ver achter zich gelaten, en dat blijven we graag zo zien. Laten we hopen dat deze stijl geen comeback maakt.

Side Swept

De ‘Mullet’

Van Billy Ray Cyrus tot Brat Pitt, de ‘mullet’ is ondertussen een iconische stijlvorm uit de jaren ’80 en ’90. In Nederland beter bekend als een matje. Onvergetelijk?  Ja. Nu nog steeds leuk? Nee. Niet bepaald een trend die we graag een herintrede zouden zien maken. Dit slechte kapsel is bedacht en gepopulariseerd in de jaren negentig door The Beastie Boys met het nummer Mullet Head. Daardoor werd het een kapsel dat je moést hebben, maar dat hoeft niet meer hoor!

Mullet

Als we terug kijken leek het alsof elke man in de jaren 80 op een bepaald moment een statement in zijn carrière statement met een kapsel. De ‘mullet’ valt daar ook zeker onder. Maar laten we met zijn allen hopen dat de jaren ’90 het laatste decennia is geweest dat dit slechte kapsel populair was.

Spikes

Bijna iedereen kan uit zijn jongere jaren nog wel de grote gele gel-pot uit de kruitvat herinneren met de daarbij horende haarstijlen. En zo ook spikes of stekelig haar. Of je nou skater of de stoerste jongen van de klas was; spikes waren cool. In 2000.

We zijn nu bijna twee decennia verder en gelukkig is dit slechte kapsel daarmee (hopelijk) ook voor jou een vage herinnering waarbij je trots na een goed kwartier klooien wegliep bij de spiegel. Laten we dit slechte kapsel alsjeblieft bij de decenniawissel achterlaten.

stekeltjes haar

Het bloempotkapsel

Wie kent hem niet! Het meest praktisch haalbare kapsel wat iedereen thuis kan bijhouden. Benodigdheden: Een schaar, een bloempot, wat lef om je eigen haar te knippen en last-but-not-least, geen gevoel voor stijl. Wellicht dat je moeder jou het vroeger heeft aangedaan, maar echt mooi is het nooit geweest. Misschien is het wel het slechte kapsel uit onze lijst. Een ware hit voor nerds in menig Amerikaanse films. Gebruik die bloempot gewoon lekker waarvoor hij bedoeld is en laten we dit soort jaren 90 taferelen snel vergeten.

Bloempotkapsel

Het blonde koppie

Het laatste slechte kapsel dat we hier bespreken is het geblondeerde kapsel. Hoewel een blonde top zijn herintrede heeft gemaakt in het begin van 2018 hopen we niet dat mensen weer zo enthousiast worden dat álles weer (wit)blond wordt geverfd bij mannen. Nee, je ziet er niet uit alsof je altijd onder de zon ligt als je elke paar weken je volledige kapsel bleekt. Dat Justen Timberlake er ooit de show mee stal, betekent niet dat dit anno 2019 nog steeds kan. Als we nu terug kijken naar zijn koppie van toen, dan doet het ons meer denken aan een pakje instant-noodles. Laten we ook dit kapsel lekker in de nostalgische herinneringen van je de jaren ’90 achterlaten.

blond kapsel

Wat dan wel?

We hopen dat we niemand hebben beledigd met onze ‘slechte kapsels’ lijst die dit artikel achter zijn computerscherm zat te lezen. Mocht je nu een van de bovenstaande slechte kapsels hebben en schaam je je nu een beetje, vrees dan niet; we schrijven namelijk vooral over hoe het wél kan. Lees verder over de laatste trends van de afgelopen herfst en winter en hou vooral ook onze blog in de gaten over welke kapsels wél in de smaak gaan vallen komend jaar!